גוש באשך שמאל

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• גוש באשך שמאל
    חייל מודאג
    20/12/2009

שלום לכולם.
    לפני כחודש ימים, במהלך טיפול בשפשפת שעשיתי לעצמי הבחנתי במעין גוש באשך שמאל כשהגוש נמצא בפסגת האשך כלפי הבטן בצד הקרוב לפין.
    במשך חודש ימים נפשי לא ידעה נחת וחיפשתי מידע עיוני רב בנושא וככל שהעמקתי בקריאה ככה נהייתי יותר מודאג. לפני שבוע החלטתי לעשות לבעיה הזאת סוף וללכת פעם אחת ולתמיד לבדיקה רפואית. קבעתי תור לרופא המשפחה, הרופא בדק אותי וקבע כי הוא חושד בווריקוצלה אך הוא טען שאין לו את הסמכות לקבוע את הממצא והוא קבע לי תור לבדיקת אולטראסאונד ואורולוג.
    היום בבוקר הלכתי לבדיקות. במהלך בדיקת האולטראסאונד המאבחן בדק את 2 האשכים ( לרוב לא את הגוש עצמו אלה יותר את המסביב) ולאחר הבדיקה המאבחן טען שהוא לא מצא שום ממצא חריג ושלח אותי לאורולוג עם המידע שהוא נתן לי.
    לאחר שהגעתי למרפאה נכנסתי לחדר האורולוג. הורדתי את המכנס, האורולוג הסתכל באיזור מספר שניות ולאחר מכן מישמשמש קצת את הגוש. האורולוג כמעט ושלא הסתכל, קרא את תוצאות האולטראסאונד ולאחר מכן קבע שאין לי שום דבר ושאני יכול ללכת חזרה לבית רגוע ומאושר.
    חזרתי הביתה כשאבן ירדה מליבי, אך עם זאת אני עדיין מודאג משום שעדיין יש לי את הגוש המדובר באשך שמאל.
    אני לא יודע מה זה הגוש הזה. הוא לא כואב לי, רק מוסיף עוד קצת להפרש הגדלים של אשך שמאל לעומת הימני ( מצב שיוצר הפרש גדלים מעצבן בעין). הפחד שלי הוא שבדיקת האולטראסאונד והאורולוג לא היו מעמיקות מספיק ושהם לא עלו על הבעיה.
    השאלות שלי הן:
    1. האם לאור מה שכתבתי אתם ממליצים לי ללכת לבדיקה חוזרת?
    2. האם בדיקת האולטראסאונד מדויקת מספיק בשביל לקבוע קביעה משמעותית כזאת בפעם אחת, גם אם היא לא נעשתה בדיוק על הגוש עצמו?
    3. האם אני יכול לסמוך על בדיקת האורולוג שלדעתי נעשתה מהר מידי בלי תשומת לב מספקת?
    4. האם ווריקוצלה יכולה לגרום להופעה של "גוש" באשך?
    5. האם יכול להיות מצב בו יותרת האשך של אשך מסוים מפותחת יותר מיותרת האשך של האשך השני ברמה כזאת שהיא יוצרת מבנה דמוי גוש באותו אשך?
    6. איזה עוד מצבים מלבד גידול סרטני מסוגלים ליצור "גוש"?

* את הגוש אני מרגיש במישוש יותר בברור כשאני עומד לעומת יושב וכן כשהאשכים רפויים לעומת מכווצים.
    * בעבר סבלתי מזוג אשכים תמירים. אני מאוד מוטרד מהתופעה שמע היא תהפוך למשהו מסוכן (קראתי באינטרנט שאנשים בעלי אשך תמיר בעלי סיכון גבוה לפתח גידולים באזור) .
    * אני חייל בשירות חובה. בשביל שאני יקבע תור נוסף לבדיקה חוזרת זאת פרוצדורה מאוד מייגעת עבורי. אנא התחשבו בנושא.
    מצטער על הכתיבה הארוכה והמייגעת. אני מאוד מוטרד מהנושא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש באשך שמאל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חייל מודאג

ד''ר אורי גור
    21/12/2009

פירטת נכוןן את הסיבות האפשריות:
    גוש באשך (גידול), יותרת אשך גדושה יותר, או עם ציסטה בתוכה, וריקוצל (וקיימות גם סיבות נוספות).
    בדיקת אורולוג מיומן אינה צריכה להיות ארוכה כדי לאבחן את הממצאים
    בדיקת הסונר (אם מבוצעת בצורה יסודית) היא מדוייקת לאבחון בעיות וגושים באשכים וסביבם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו