צ'יסטה באשך

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• צ'יסטה באשך
    יריב
    31/12/2009

לפני כעשרה חודשים עקב כאבים באשכים , רופא המשפחה הפנא אותי לעשות סונר אשכים , התוצאות היו תקינות פרט לכך שהודגמה צ'יסטה 0.6 ס"מ באפידידימיס משמאל. הכאבים חלפו תוך שבועיים ורופא המשפחה אמר שאין צורך ללכת לאורולוג , כי לא עושים כלום במקרה כזה וזה לא מסוכן כלל.

לאחרונה במקרה מששתי בשק האשכים והרגשתי פתאום את הצ'יסטה כנראה, ההרגשה שזה מעין כדור לא מבוטל שממש אפשר להרגיש אותו וזה מרגיש כאילו הוא מחובר לביצה השמאלית, בנוסף אני לא בטוח אבל אני מרגיש כדור הרבה הרבה יותר קטן בביצה הימנית

כמה שאלות :
    1.האם צ'יסטה בגודל 0.6 ס"מ או אולי יותר אם היא גדלה זה ממצא שע"י משוש אפשר ממש להרגיש אותו.
    2.האם בכל זאת עלי ללכת לאורולוג, ובאיזה תדירות עלי לבצע סונר אשכים.
    3.האם זה מסוכן וכדאי לטפל בצ'יסטה ע"י כריתה או טיפול אחר.
    4.האם זה יכול להיות סרטני.

יש לציין שאולי כבר לפני עשרה חודשים שהייתי אצל הרופא הייתי יכול להרגיש את הצ'יסטה , אך לא תיארתי לעצמי שאפשר לחוש אותה וזה רק ממצא של סונר אשכים, אז לא ממש ניסיתי, ולכן אין מושג אם אם הציסטה גדלה במהלך התקופה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צ'יסטה באשך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• י

ד''ר נחום זילבר
    04/01/2010

ניתן לחוש ציסטה באפידידימיס (צינור יורה הזרע היוצא מהאשך) בכל גודל. במידה וחשים שינויים רצוי לבצע סונאר אשכים חוזר כעבור שנה . האורולוג יבחן את השינויים המופיעים בבדיקה ובסונאר וישקול האם יש לבצע פעולה כירורגית כלשהי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו