אי שליטה בסוגר אחורי בעט מתון שתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• אי שליטה בסוגר אחורי בעט מתון שתן
    אלמוני 22
    09/01/2010

שלום רב
    מתנצל על השאלה המאוד ארוכה והמורכבת ומקווה שמופנה למקום הנכון אם אני לא במקום הנכון אשמח אם תעביר לפרום המתאים כדי להבין את השאלות שלי מעט רקע לפני השאלות :
    אני בן 38 וסובל מנוירופיברומטוזיס NF1
    תלונתי הראשונה לכירורג היתה על חוסר שליטה על סוגר אחורי בזמן מתן שתן לאחר ביצוע בדיקות : קולונסקופיה ,TRUS , ומונמטריה אנלית שחזרו תקינות הוא הפנה אותי לאורולוג במקרה שלי אורולוגית . האורולוגית שלחה אותי לבדיקות אולטראסואונד וטיפול ע"י VESICARE 5mg עקב תלונה נוספת שלי על תכיפות שתן ממצאי האולטראסואנד החשובים הם : אצירת שתן של 328 מ"ל כליה שמלית עם הרחבה , ערמונית בעלת גבולות לובולריים ,מרקם בלתי אחיד . מעט מוגדלת 35 סמ"ק .
    כתוצאה מהבדיקות הפסיקה מידית את הטיפול התרופתי ושלחה אותי לאולטרסואונד נוסף שמימצאו היו כליות תקינות ,אצירת שתן של 290 סמ"ק בעקבות זאת שלחה אותי לבדיקת אורודינמקיה .בשלב זה החלטתי לשאול אותה אם היא מכירה את הטופעות של נוירופיברומטוזיס והאם הם קשורות לאצירת שתן בפני שאצירת השתן הדאיגה אותה מאווד עקב תשובה שלילית שהיא לא מכירה את הנוירופיברומטוזיס החלטתי לקחת את הענינים לידים .
    ואחרי גלישה של 4 שעות באינטרנט גילתי קשר מאוד ישיר בן נוירופיברומטוזיס לאצירת שתן ולאי שליטה בסוגר אחורי בעט מתן שתן להלן מילות החיפוש שהשתמשתי בגוגל כך תוכל לראות את התוצאות :
    1. neurofibromatosis presenting with urinary retention
    2.neurofibromatosis mimicking posterior urethral
    3.neurofibromatosis of the bladder neck or bladder wall
    לאחר שיתוף המידע החדש עם הרופאה ודרישה לבדיקת MRI היא הסכימה מייד והוסיפה בדיקה נוספת של ציסטוסקופיה .
    את כל שלוש הבדיקות האחרונות טרם עשיתי ובכל זאת להלן שאלותיי :
    1. האם יש רופא שיכול לנתח את כל המימצאים השונים ולהחליט על הטיפול היעיל ביותר ?
    2. האם צריך לערב נירולוג ,נירוכירורג ? האם אתם מכירים נירולוג שמכיר היטב את נוירופיברומטוזיס ?
    3. האם יש מרפאה שמתמחה בנוירופיברומטוזיס?
    4. האם נדרשות בדיקות נוספות ?
    נ.ב יש לי עוד שני אחים עם נוירופיברומטוזיס וגם הם מבלים בשרותיים אח אחד טרם פנה לטיפול ואח שני עם אצירה של כ- 100 סמ"ק והחליף עד כה שלוש אורולוגים שלא עזרו לו בבעית התכיפות של השתן . מכאן יש לי את הביטחון שנוירופיברומטוזיס קשור לבעיות שיש לי אשמח לתשובה מהירה

תודה מראש
    אסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• א

ד''ר נחום זילבר
    10/01/2010

מחלה זו מטופלת ע"י נוירולוגים/פנימיים. תיתכן מעורבות של מערכת השתן התחתונה. הבדיקות שהמליצו לך לבצע הנו נכונות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו