מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אין אונותמוטרד12/03/2010
שלום רב,
מתנצל מראש על אורך ההודעה, אשמח מאוד אם תוכל לעזור לי. תודה על הסבלנות.
אני בן 24 שנים, ואני סובל מתסמונת המעי הרגיז מזה 3 שנים, רופא הגסטרו נתן לי שתי תרופות: מודאל (חומר פעיל: סולפיריד) ונירבקסל. אני השתמשתי בתרופת מודאל במשך שנתיים במינון לא קבוע ליום אבל בממוצע 100 מ"ג ליום. בנרבקסל השתמשתי למשך שנתיים וחצי, גם כן במינון לא קבוע, בממוצע 2-2.5 טבליות ביום. אני הפסקתי תרופות אלו ואני גם לא משתמש עכשיו בתרופות אחרות. רופא המשפחה יודע על כך שהפסקתי תרופות אלו.
לפני 4-5 חודשים בערך ראיתי באינטרנט שתרופת מודאל גורמת לאין אונות אצל גברים. אני מאוד מאוד מודאג מאז שידעתי שתרופה זו גורמת לאין אונות, ואני גם מרגיש שבאמת יש לי חוסר זיקפה או זיקפה לא מלאה, ברצוני לציין כי בתקופת השימוש בתרופה לא הרגשתי בתופעות אלו, אבל ייתכן שתרופה זו גרמה לנזק קטן שאי אפשר להרגיש בו כל כך טוב כאשר לא ניתן להשוות למצב ההתחלתי (מצב הזיקפה לפני השימוש בתרופה). כלומר אם במצב תקין (לפני השימוש בתרופה) הזקפה קיבלה "ציון" 100% , אז אולי לאחר או בתקופת השימוש הזקפה תקבל ציון 90% ומאחר שההפרש הוא קטן יחסית ואז גם לא ניתן להרגיש בו בתקופת השימוש כאשר המצב ההתלחתי לא קיים ולכן לא ניתן להשוות, מה שרציתי לומר שייתכן שבאמת יש פגיעה בזקפה.
כבר כמה חודשים אני מרגיש פגיעה מסויימת בזקפה, לפעמים הפגיעה חמורה מאוד ולפעמים פחות חמורה, ולכן יכול להיות שגם הגורם הנפשי משחק תפקיד, אני מאוד מודאג מהבעיה עצמה שהצגתי כאן, יש לי ניתוח וריקוצל בקרוב ואני מפחד מניתוחים, לימודים...
(הערה: אני לא פעיל מינית, ולכן אני לא יכול לקבוע אם בכלל יש בעיה בזיקפה)
אני פניתי לאורולוג, והוא נתן לי לעשות שתי בדיקות: בדיקת הורמונים ובדיקת זיקפה לילית באמצעות המכשיר rigi-scan.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 הערות
בן 2414/03/2010שלוש הערות ששכחתי לציין:
אני הפסקתי תרופת מודאל לפני 9 חודשים (בסוף חודש מאי 2009)
בדיקת ההרמונים בוצעה לפני חודש (פברואר 2010) כלומר לאחר 8 חודשים מהפסקת השימוש במודאל.
לפעמים* בזמן אוננות יש נפילה של הזיקפה או זיקפה חלשה, אבל ככל הנראה יש שני אפקטים שפועלים באותו כיוון וגורמים לכך, הראשון שזה התרופה והשני זה הגורם הפסיכולוגי, אני כל כך בטוח שיש השפעה של הגורם הפסיכולגי על הזקפה, אבל אני לא יודע אם יש השפעה של התרופה על הזיקפה ואם כן אז מה מידת ההשפעה, ואת זה אני מעוניין לשלול או להוכיח על ידי בדיקות.
*לפעמים יש זיקפה חזקה אבל אני לא יודע עד כמה היא חזקה, כלומר אני לא יודע אם היא מקבלת ציון 100% או קצת פחות (85%-90%)
עזרתך מאוד חשובה לי, אני מאוד לא מרגיש טוב כתוצאה מבעיה זו, ובגלל רגישות הנושא, אז זה גם מפריע לי עוד יותר.
אני אשמח לקבל כל עזרה או עיצה או תשובה, בנוגע לבעיה ולשאלות שהצגתי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 24
ד''ר נחום זילבר14/03/2010התרופה יכולה לפגוע קלות בזמן נטילתה. עם ההפסקה הכל הפיך.
ההורמונים תקינים. חכה לבדיקת זקפות הלילה. במידה ותהייה תקינה-הכל כנראה פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין אונות
מוטרד16/03/2010שלום רב,
תודה רבה על תגובתך
יש לי שתי שאלות נוספות שאחת מהן כבר נשאלה בהודעה הקודמת אבל לא קיבלתי תשובה.
שאלה מס' 1:
לגבי מכשיר ה-rigi scan , אני ציינתי בהודעה הקודמת שקשה לי לבצע את הבדיקה בצורה הנכונה, כי אני לא לבד בחדר, וקשה לי לבצע את הבדיקה כשאני לא לבד בגלל רגישות הנושא. האם אני יכול "לבקש" או "לדרוש" שתהיה זיקפה הזמן מסויים במשך היום ואז לחבר את המכשיר ולמדוד את עוצמת הזיקפה? אני אשמח לקבל את עזרתך בנוגע לשאלה זו, כי אני מאוד מעוניין לבצע בדיקה זו על מנת להמשיך את החיים בראש שקט, אבל כפי שציינתי מאוד קשה לי לבצע אותה בגלל שאני לא לבד בחדר והנושא מאוד רגיש, מה עליי לעשות? (אני גם דיברתי עם האורולוג על כך שהבדיקה הזו קשה לביצוע, ואז הוא אמר שזו הבדיקה הכי חשובה ועליי לבצע אותה, והוא אמר גם שהוא לא יכול לתת לי טיפול כאשר עדיין הוא לא הוכיח אם יש בעיה או לא, ואמר שקודם כל בודקים אם יש בעיה ואז מטפלים אם יש, כי בדיקה זו תוכיח אם יש בעיה או לא ואז הוא יתן לי טיפול בהתאם ולפי מידת הצורך)
שאלה מס' 2:
אני ציינתי גם שהשתמשתי בתרופת נירבקסל במשך שנתיים וחצי, אז האם יכול להיות שהיא זו שגרמה לחוסר זיקפה או זיקפה חלשה (אין אונות)? האם ידוע לך שתרופה זו גורמת לאין אונות אצל גברים? בעלון לצרכן רשום כי היא גורמת להפרעה בתפקוד המיני במצבים נדירים בלבד. ואם כן היא גורמת לאין אונות, אז האם ההשפעה בזמן השימוש בתרופה בלבד או גם לאחר הפסקת השימוש?
עזרתך מאוד חשובה לי, תודה מראש.
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
אנונימי18/04/2010בדיקת זיקפת הלילה היא בדיקה אחת מתוך מספר בדיקות חשובות.
לא הבנתי במדויק במה הבעיה נובעת עם התרופות..אבל דע כי בדיקת הלילה היא הוכחה שאולי ישנה בעיה .אך ישנם מספר בדיקות שמומלץ לעבור ליפני טיפול-במיוחד אם מדובר בניתוח. מיכיוון שישנם ניתוחים שאינם צלחו. ואני במו עיניי ראיתי אורולוג שהפנה אותי לניתוח לאחר שתי בדיקות .ואורולוג אחר היפנה אותי לעוד שלושה בדיקות.או שניים אחרים.הוא במפורש אמר לי שהבדיקה של הלילה מוכיחה שהיתה בעיה במקרה ויש תביעה לאחר ניתוח לא צולח ואז זה בעייתי..חשוב מאוד..אם יש בעיה מוכחת בדף זה כביכול מגן על הרופא במידה ולא עברת את כל הבדיקות...וודא מהם הבדיקות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)