כאבן בטן-מתחת לצלעות-גב

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• כאבן בטן-מתחת לצלעות-גב
    ר
    07/05/2010

לום רב,
    בת 35, מזה כחצי שנה יש לי כאב בצד ימין שניתן לסבול, לא רגיש בלחיצה אבל יש רגישות כמו כאב ממכה או שריר מכווץ...הכאב החל לאחר התקררות/שפעת ארוכה בת שבוע בנובמבר האחרון. הכאב התגבר מאוד בזמן ריקודי בטן בחודש ינואר והיה בלתי נסבל באחת מן התנועות של ניענוע מהיר לצדדים של האגן.
    לאחרונה הכאבים גברו או שהתחלתי לשים-לב אליהם יותר, וזה מפריע לי גם בשינה על הצד ובישיבה אני מרגישה לחץ במותן ובגב, כאילו יש שם נפיחות, אך חיצונית, זה לא נראה נפוח. מדי פעם יש כאב ודקירות בבטן באזור שמתחת לצלעות.
    בעבר בדקתי ושמתי לב שהמיחושים לא קשורים לאכילה, וקיימים גם על בטן ריקה.
    לעומת זאת, בשבוע האחרון לא הרגשתי טוב לאחר האוכל וכן הרגשתי צמרמורות, בנוסף אני מרגישה בחילות (בעיקר לאחר ארוחה אבל לא רק).
    אני מרגישה כאילו כל בלוטות הלימפה פעילות בגוף, כאילו הן נפוחות או רגישות (אבל זו תחושה סובייקטיבית), תחושות אי-נוחות במפרקים ובשרירים...אני מזיעה לפעמים ביום ובלילה ומרגישה כאילו יש לי חום. אבל כשמדדתי חום בימים האחרונים הוא עומד רק על 37.1...
    עשיתי בדיקות דם ושתן ויצא תקין מלבד ערכי ERYTHROCYTES-U STRIP = 50
    בבדיקה חוזרת השבוע נמצא - 25.
    בדיקות הדם, בין השאר של תפקודי כבד, יצאו תקינות.
    כמובן שאת בדיקות השתן אני לא עושה בתקופת מחזור.

בבדיקות שתן בדצמבר 2009 נמצאו ערכי ERYTHROCYTES-U STRIP=10. נשלחתי אז לבדיקת אולטראסאונד בבטן (אבנים בכליות?) ויצא תקין.

ביוני 2009 ערכי ERYTHROCYTES-U STRIP = 25 (אז גם יצא ערך נמוך של MCHC בבדיקת דם - 32.4.
    יש לציין שבאותה תקופה בקיץ שמתי לב בזמן מקלחת לדם בעת ניגוב המפשעה, ולא הייתי במחזור, וקיבלתי טיפול אנטיביוטי לדלקת בדרכי השתן.

גם בבדיקות דם מלפני שנה וחצי, נובמבר 2008, יש ערכי MCHC נמוכים: 32.9.

בתקופה האחרונה אני גם שמה לב שהשתן בצבע עכור (צהבהב-מלוכלך) ויש לו ריח חזק. אך אין לי צריבה במתן שתן...
    מלבד הלחץ/הכאב התמידי בצד ימין אני מרגישה בסדר ומתפקדת כרגיל.

הרופא הפנה אותי לרופא כירורג כללי, ולכן אני מודאגת מאוד, כי אם בדיקות הדם בסדר והאולטראסאונד בסדר, מה זה יכול להיות? האם זה עלול להצביע על מחלה קשה או סרטן? והאם זה יכולה להיות מחלה המועברת ביחסי מין?
    תודה מראש על כל התייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבן בטן-מתחת לצלעות-גב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ר

ד''ר אורי גור
    10/05/2010

כדאי לפנות לכירורג לפי המלצת הרופא שלך
    בנוסף - ממצא חוזר של תאי דם בשתן מחייב בירור למקור הדימום (אולטראסאונד אינו מספיק) - פני לאורולוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו