מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- bladder neck obstrucionיוסי03/11/2007
שלום.אני בן 31 סובל מזה6 שנים מכאב פרינאלי(ולפעמים סופרה פיובי).לאחר מספר שנים שאובחנתי ככרוניק פרוסטטיטס ,קיבלתי אבחנה סופית של bladder neck obstruction.לקחתי אלפא בלוקרס מסוג טרזוזין-10 מ"ג והיה לי שיעול בגלל זה אז ניסיתי דוקסזוזין 4מ"ג והשיעול חזר.שתי התרופות הקלו במידה מסויימת על הכאב.אומני0.4 מ"ג לא עזר לכאב.אינני רוצה לעבור ניתוח-bllader neck incision.מה ניתן עוד לעשות?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bladder neck obstrucion
ד''ר נחום זילבר05/11/2007זה בדרך כלל המהלך הטיפולי. בתחילה, תרופות אלפא בלוקר כגון: קסטרל, קרדורל ואומניק. במידה וזה לא עוזר, בעיות השתן והכאב נמשכות, הניתוח הוא הפיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbladder neck obstruction
יוסי05/11/2007אני מאוד מודה לך על תשובתך.
האם ניתוח יכול ליגרום לאימפוטנציה (bladder neck incision)?אני מעוניין להביא ילדים ןחושש מ-retrograde ejaculation האם ניתן לבצע הליך שמרני יותר (כמו unilateral incision) או כל הליך אחר שכבודו מכיר(laser)?
אני מודה לך על סבלנותך .אני סובל מכאב ואיני יכול לשאת את השיעול מהאלפא בלוקרס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר נחום זילבר05/11/2007אין אונות לא קורית בד"כ אבל שפיכה לאחור מופיעה כמעט תמיד. בשנים האחרונות לא קיימת בעית פוריות והבאת ילדים לעולם במקרים אלו.
הליך שמרני או חיתוך בלייזר לא יתן לדעתי את התוצאות המושלמות. לכן, תצטרך לעבור כעבור זמן פרוצדורה נוספת להשלמת הפעולה.
האם כל אלפא בלוקר גורמת לך לשיעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbladder neck obstruction
יוסי06/11/2007שלום וברכה.
השיעול מופיע לאחר כ-חודש שאני לוקח טרזוסין 10 מ"ג או דוקסזוסין 4 מ"ג.תמסולוסין(אומניק) 0.4 מ"ג לא עוזר לכאב כך שלא ניסיתי אותו יותר משבועיים(אולי צריך לנסות 0.8 מ"ג?אני שוקל 82 ק"ג).
האם יש אלפא בלוקר נוסף או תרופה אחרת שיכולה לעזור?האם יש טעם לנסות 0.8 מ"ג של אומניק(עפ"י הידוע לי אומניק לא משפיע באזור הצוואר)?
מודה לך מאוד על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר נחום זילבר06/11/2007אין ליטול אומניק מעל 0.4 ליום. אולי תנסה דיבנילין (דיבנזילין). בקש מרשם מהרופא המטפל בך. שים לב לתופעות הלוואי האפשריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbladder neck obstruction
יוסי07/11/2007שלום וברכה
תודה על תשובתך
רציתי לדעת אם הליך ניתוחי שמרני או חיתוך בלייזר (כפעולה ראשונית) יכולים לעזור לסימפטום העיקרי שלי -הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר נחום זילבר09/11/2007אני מקווה שכן.
יוסי10/11/2007שלום וברכה
האם ידוע לך על מיקרה דומה (bladder neck obstruction) שהליך ניתוחי שמרני עזר לכאב ?האם בהליך שמרני מופיעה שפיכה אחורית?מהם ההליכים ליפני ניתוח מסוג זה(בדיקות?)?תחת איזו הרדמה מתבצע הניתוח?אני שוקל לעבור הליך כזה ותשובותיך וונסיונך הם לעזר רב עבורי
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר נחום זילבר10/11/2007הליך ניתוחי שמרני-כפי הנראה כוונתך לחיתוך באמצעות סכין חשמלית של צוואר שלפוחית מוצר. הניתוח נעשה בהרדמה אזורית ובד"כ מופיע לאחריו שפיכה אחורית.
יוסי11/11/2007אני מודה לך על תשובתך המהירה
באחת מתשובותיך אלי הזכרת אפשרות של חיתוך בלייזר במיקרה שלי.רצוני לדעת האם גם לאחר חיתוך בלייזר מופיעה שפיכה אחורית?(אני מבין שחיתוך בלייזר לא נותן תוצאה מושלמת,כפי שציינת, אבל גם הקלה בכאב זה מספיק טוב עבורי).ידוע לי על הליך שניקרא unilateral bladder neck incision האם גם לאחר הליך זה יש שפיכה אחורית?כיצד יתכן ששפיכה אחורית אינה פוגעת בפוריות?האם ידוע לך על תרופה בשם nabia תרופה עם תכונות של אלפא בלוקרס אך טיבעית?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיוסי
ד''ר נחום זילבר13/11/2007משום מה אתה חוזר על שאלותיך.
1. חיתוך בלייזר; שפיכה אחורית ופוריות; הליך חד צדדי- ראה תשובותי אליך 5/11/07
2. לא מכיר NABIA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbladder neck obstruction
יוסי13/11/2007שלום וברכה
בתשובותיך אלי, לא הזכרת במפורש שיש תהליך ניתוחי ,שלא גורם לשפיכה אחורית.מכאן אני מסיק שכל תהליך ניתוחי יגרום לשפיכה אחורית כלומר -לא קיים כרגע הליך ניתוחי ללא הסיבוך הנ"ל.
אני מודה לך מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbladder neck obstruction
ד''ר נחום זילבר14/11/2007שיהיה לך בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהbno
יוסי15/11/2007מודה לך מאוד על עזרתך וסבלנותך.
מאחל הצלחה רבה .ישר כוחך על הפורום שעוזר לכל כך הרבה אנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמח שעזרתי לך ותודה על הברכות
ד''ר נחום זילבר16/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)