מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המטוריה מיקרוסקופיתamigo25/07/2010
לד"ר שלום רב,
אני בן 56 ובבדיקות שנתיות נתגלה המימצא של 20 אריטרוציטים RBC
לפני שנה המספר היה 10 ולכן אורולוג עשה לי בדיקת ציטולוגיה וכן אולטרסאונד דרכי השתן.
שתי הבדיקות יצאו תקינות.בנוסף, בבדיקה ידנית של הערמונית הכל היה תקין.
עתה , בנוסף למימצא הזה יש לי צריבה ומעין שריפה לאחר מתן השתן , וכן קצת כאבים בגב מצד ימין ,וכדורי אקמול עוזרים על מנת להוריד את עוצמת הצריבה.צבע השתן ללא שינוי כבר מספר ימים- צבע רגיל.
רופא משפחה שלח אותי לעשות תרבית שתן ואף היא יצאה תקינה- ללא צמיחה.
שאלותיי:
1- זה כמה שנים שאני סובל מן הבעיה ומלבד כך אין כל מימצא אחר בבדיקות דם או שתן שהוא מחוץ לנורמה. מה יכולה להיות הסיבה להימצאות דם בשתן? האם ייתכן שמדובר על ציסטיטיס?אבנים בכליות? אני לא מעשן ואני מטופל בכדורי אנלפריל 30 מ"ג נגד לחץ דם וכן אספירין של 75 מ"ג ליום.האם אחד הכדורים יכול להיות הגורם לכך?
2- האם ציסטוסקופיה או סי.טי של דרכי השתן או כליות הם השלב הבא? עליי לציין שיש לי חשש משתי הבדיקות, ואולם מפחידה אותי יותר עוצמת הקרינה של הסי.טי.
3-למי כדאי לפנות: האם לאורולוג או לנפרולוג או לשניהם?
4- האם יש סיבה לדאגה או האם הדבר מצביע על דבר חמור?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אורי גור26/07/2010רצוי לעשות בדיקה עם מיקרוסקופיה שהיא יותר מדויייקת, וכן לחזור על בדיקת השתן הכללית
אם עדיין יש אריתרוציטים ומעל 3 בשדה במיקרוסקופ אז אכן השלב הבא זה ציסטוסקופיה ו- CT
עליך לפנות לאורולוג
הכדורים שאתה נוטל אינם הסיבה לבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)