אשך תמיר שהפך למנוון

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• אשך תמיר שהפך למנוון
    איתמר
    18/11/2007

אני בן 31 נשוי ואב לילדים.
    כשהייתי ילד בן 10 עברתי ניתוח להורדת אשך תמיר. בזמנו לקחו ביופסיה מהאשך שהורד אולם אין לי מושג עד היום מה היו התוצאות ואין לי את מי לשאול.
    האשך שהורד נותר קטן בצורה משמעותית מאוד ביחס לאשך האחר, ורציתי לדעת האם הדבר מעיד על היותו מנוון?
    בהנחה שכן, אבקש לדעת האם ישנו סיכון בהמשך המצאותו של אשך מנוון בשק האשכים? אני שואל את השאלה על רקע אמירות ש שמעתי לפיהן אשך מנוון עלול להוות סיכון להתפתחותם של גידולים .
    כיצד עלי לנהוג?
    תודה
    איתמר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשך תמיר שהפך למנוון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשך תמיר שהפך למנוון

ד''ר נחום זילבר
    18/11/2007

נכון. באשך קטן ומנוון עלולה להיות שכיחות של סרטן אשכים גבוהה פי כמה. לכן, עליך לבדוק את עצמך מדי פעם - מעקב עצמי. כמו כן, עליך להיות במעקב אצל רופא ולבצע אולטרסאונד אשכים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה, אשמח להבהרה נוספת

איתמר
    18/11/2007

שלום ד"ר זילבר
    תודה רבה על התשובה המהירה.
    אשמח אם תאמר לי מה בדיוק עלי לבדוק וכיצד.
    כמוכ' המעקב הרפואי שציינת, האם מדובר במעקב אצל רופא המשפחה או אצל אורולוג?
    שוב תודה על הכל
    כל טוב
    איתמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איתמר

ד''ר נחום זילבר
    19/11/2007

בדיקה עצמית של האשך. האם נעשה נוקשה? רך? גדול וכד'. בנוסף מעקב של רופא משפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו