בדיקת שתן ציטולוגיה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• בדיקת שתן ציטולוגיה
    גלי
    21/10/2010

שלום רב,

אני בת 32 ויש לי דם בשתן (המטוריה) אם הטווח הוא עד 10 לי יש 50 באופן קבוע בעבר זה עמד על 25 . (הטווח הוא בין 0-10 ) אם אני מבינה נכון את הבדיקות שבידיי . יש לי AML בכליה (אנגיומיוליפומה) בגודל פחות מס"מ. עברתי ציסטוסקופיה ע"י אורולוג בכיר והיא יצאה תקינה. כמו כן יש גודש קל/מינימלי עד אפסי שנצפה בUS האחרון במערכת המאספת של הכליה הימנית והשמאלית . לפי דבריי האורולוג הגודש נותר ככל הנראה מהשתייה המרובה. זה היה גם ב US הקודם שעשיתי לפני שנה וחלף לאחר מתן שתן אז ההרחבה נצפתה רק בכלייה השמאלית . בבדיקות הדם ערכי הכליות (קריאטנין ) היו תקינים

שאלתי היא כזאת , הרופא שלח אותי לבדיקה ציטולוגיה (3 בדיקות של שתן שני של הבוקר) לפי המעבדה מלבד זאת לא קיבלתי שום הוראה מהאורולוג או מהמעבדה . אני ביצעתי את הבדיקות אבל בטווח זמן גדול בין אחת לשניה.
    עשיתי את הבדיקה השניה לאחר כשבוע מהראשונה. האם זה תקין או שמא עליי לחזזור שוב על הבדיקה?
    שאלה נוספת היא האם דם בשתן פתאום סתם כך יכול להופיע . יש לציין אני במעקב קבוע אצל אורולוג. אך האם לדעתכם אני צריכה להתייעץ גם עם נפרולוג?

אודה לכם באם תוכלו להתייחס לכל שאלותיי.(גם לעניין מרווחי הזמן בבדיקה וגם לעניין הנפרולוג).

תודה,
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת שתן ציטולוגיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לשאלה הקודמת

גלי
    21/10/2010

בהמשך לשאלתי הקודמת אציין שרוב הרופאים והאורולוגים שהייתי אצלם ציינו שכמות הדם בשתן אצלי קטנה מאוד ומיקרוסקופית.ולכן לא ממש יוחסה לה חשיבות . בנוסף , הם טענו שכמות כזאת של דם לא נקראת המטוריה בכלל. האם אפשר לדעת מאלו ערכים זה כן נחשב לכמות רצינית של דם בשתן (להזכיר היה לי 25 הגבול העליון 10 . כרגע יש לי 50 .
    האם זה אכן לא נקראת המטוריה?

תודה,
    גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו