מיפוי כליות

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• מיפוי כליות
    מיכה
    03/01/2011

קיבלתי את התוצאות הנ"ל למיפוי MAG3:
    בוצע בחולה עם הצרות ב UPJ מימין, להערכת התפקוד היחסי והפינוי.
    במיפוי כליה ימנית גדולה מן השמאלית, עם קליטה בלתי אחידה מימין ואחידה משמאל. התיפקוד היחסי מימין 39% ומשמאל 61%.
    ב-20 הדקות הראשונות רטנציה בכליה הימנית כמעט ללא הגבה ללזיקס, ובכליה השמאלית פינוי ספונטני שמור.
    סיכום: כליה ימנית הידרונפרוטית עם תפקוד יחסי ירוד מעט, הצרות ה-UPJ וחסימה מכנית משמעותית.

מה התוצאות אומרות? מה אני אמור לעשות הלאה?

האם יכול להיות קשר לשתן בצבע חום כהה שהיה לי (באופן חד פעמי) לפני מספר שבועות? ולעובדה שכאשר אני סובל מעצירות אני סובל במקביל מתכיפות למתן שתן ומכאב קל בצורת דקירות בצד ימין של שלפוחית השתן?

תודה רבה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי כליות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קצת רקע למיקוד השאלה

מיכה
    05/01/2011

אני בן 30. בריא. בעל UPJ STENOSIS בצד אחד עם הדירונפרוזיס קל עד בינוני שהתגלה במקרה ב US לפני כ-7 שנים. מאז במעקב US שנתי ללא שינוי משמעותי מיום הגילוי ועד היום. הצד השני תקין. רוחב אגן הכליה ב US בין 2.3 עד 5 ס"מ ב US השונים. קיראטנין בדם תקין לאורך השנים עד היום (בסביבות 1). ללא כל תופעות או הפרעות ידועות כתוצאה מהחסימה. נראה לי שזה כל המידע הרלוונטי..
    אציין כי הספקתי מאז קבלת תוצאות סריקת הכליות לפגוש 2 אורולוגים שונים, כאשר אחד טען שניתן להסתפק במעקב ושני טען כי מדובר במצב פרוגרסיבי שבו בהכרח תפקודי הכליה ימשיכו להידרדר עד אבדן הכליה ולכן חייבים לנתח, ולכן אני מבולבל מאד. אשמח מאד לעזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי כליות - תגובה

ד''ר יוסף שמואלי
    06/01/2011

שלום לך, ראה תשובה לשאלתך בפורום בו היצגת אותה

בברכה
    ד"ר יוסף שמואלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיכה
    06/01/2011

תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו