מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיפוי כליותמיכה03/01/2011
קיבלתי את התוצאות הנ"ל למיפוי MAG3:
בוצע בחולה עם הצרות ב UPJ מימין, להערכת התפקוד היחסי והפינוי.
במיפוי כליה ימנית גדולה מן השמאלית, עם קליטה בלתי אחידה מימין ואחידה משמאל. התיפקוד היחסי מימין 39% ומשמאל 61%.
ב-20 הדקות הראשונות רטנציה בכליה הימנית כמעט ללא הגבה ללזיקס, ובכליה השמאלית פינוי ספונטני שמור.
סיכום: כליה ימנית הידרונפרוטית עם תפקוד יחסי ירוד מעט, הצרות ה-UPJ וחסימה מכנית משמעותית.
מה התוצאות אומרות? מה אני אמור לעשות הלאה?
האם יכול להיות קשר לשתן בצבע חום כהה שהיה לי (באופן חד פעמי) לפני מספר שבועות? ולעובדה שכאשר אני סובל מעצירות אני סובל במקביל מתכיפות למתן שתן ומכאב קל בצורת דקירות בצד ימין של שלפוחית השתן?
תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצת רקע למיקוד השאלה
מיכה05/01/2011אני בן 30. בריא. בעל UPJ STENOSIS בצד אחד עם הדירונפרוזיס קל עד בינוני שהתגלה במקרה ב US לפני כ-7 שנים. מאז במעקב US שנתי ללא שינוי משמעותי מיום הגילוי ועד היום. הצד השני תקין. רוחב אגן הכליה ב US בין 2.3 עד 5 ס"מ ב US השונים. קיראטנין בדם תקין לאורך השנים עד היום (בסביבות 1). ללא כל תופעות או הפרעות ידועות כתוצאה מהחסימה. נראה לי שזה כל המידע הרלוונטי..
אציין כי הספקתי מאז קבלת תוצאות סריקת הכליות לפגוש 2 אורולוגים שונים, כאשר אחד טען שניתן להסתפק במעקב ושני טען כי מדובר במצב פרוגרסיבי שבו בהכרח תפקודי הכליה ימשיכו להידרדר עד אבדן הכליה ולכן חייבים לנתח, ולכן אני מבולבל מאד. אשמח מאד לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיפוי כליות - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי06/01/2011שלום לך, ראה תשובה לשאלתך בפורום בו היצגת אותה
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מיכה06/01/2011תודה רבה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)