מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות אורודינמיקהאסף17/12/2007
שלום וסליחה על אורך השאלה.
אני בן 29 ותמיד הייתי הולך לשירותים הרבה (גם אם לא היה לי הרבה מה להשתין). לאחר כ- 20 שנים כאלה החלטתי לבדוק את הענין כי זה התחיל להציק לי, גם כי נהייה לי קצת קשה להשתין והזרם רוב הזמן מפוצל.
לאחר בדיקות שתן ודם שיצאו תקינות הפנה אותי לבדיקה אורודינמית.
לאחר הבדיקה (שהיתה סיוט בפני עצמו) האורולוג שעשה לי את הבדיקה אמר לי שיש לי איזושהי חסימה (לא הבנתי בדיוק), ושאני אשמח לדעת שיש טיפול תרופתי לענין, ושהאורולוג שלי ידע מה לעשות ומה לתת לי.
כשבגעתי לאורולוג שלי הוא אמר שעלי לעשות עוד בדיקה RETHROGRAGE URETHROCYSTOGRAPHY, שהבנתי שזה צילום של צינור השתן (שזו בדיקה גם כואבת), ושאם יתגלה שיש לי שם חסימה, אצטרך שם ניתוח. כמובן, שההבדל בין האבחנות (כדורים לתקופת מה, לבין עוד בדיקה ויתכן גם ניתוח) הורא הפתיעו אותי. כמו כן, מין הסתם, בדיקה נוספת זה דבר שאני לא מעונין לעשות.
הייתי שמח לדעת מה עלי לעשות.
צירפתי את תוצאות הבדיקה האורודינמית:
1) עקומת השתנה ראשונה בכמות קטנה ביותר, אך ללא שארית שתן.
2) נפח כיס שתן תקין (343 סמ"ק)
3) בזמן מילוי כיס השתן, אין עליית לחצים פתלוגית, ואין התכווצויות לא רצוניות.
4) לקראת נפח מלא יש עליית לחצים קלה עם תחושות URGE
5) אין דלף של שתן בזמן המילוי
6) כיס השתן יציב
7) הענות כיס השתן תקינה
8) במבחן P/F מפתח לחצים בינוניים עם עקומה שטוחה, STRAINING, ושארית שתן של
170 סמ"ק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסף
ד''ר נחום זילבר19/12/2007הבדיקה האורודינמית, לפי הנתונים שכתבת, הינה תקינה. יתכן וישנה הפרעה ביציאת השתן דרך השופכה. לכן, התבקשת לעשות בדיקה שתבהיר את מיקום החסימה בשופכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אורהציסטוגרפית
אסף19/12/2007שלום ותודה על התגובה,
הבדיקה שאני אמור לעבור היא אורהציסטוגרפית (משהו עם הצבע). הייתי מעוניין לדעת כמה ביחס לבדיקה האורדינמית היא לא נעימה (דבילי ככל שזה ישמע, אבל אחרי האורדינמית אני ממש חי בחרדה לקראת הבדיקה הבאה). כמו כן, האם ישהם אילו סיכונים לפגיעה באון או בפוריות.
כמו כן, הייתי מעוניין לקבל מידע על הניתוח שאמור לבהיות במקרה שרואים איפה החסימה. האם הוא בהרדמה? האם ישכולה להיות השפעה על האון או הפוריות? יש צורך ללכת עם קטטר אחרי? אם כן כמה ימים? ואיפה כדי לעשות אותו?
אודה על תשובתך, כי הענין נורא מלחיץ אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף
ד''ר נחום זילבר20/12/2007אכן זו הבדיקה שאתה צריך לעבור. הבדיקה מעט מציקה מאשר אורודינמיקה. לפי התשובה שתקבל מהבדיקה אפשר יהיה לדעת איזה טיפול או הרדמה תזדקק בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אורהציסטוגרפית
אסף20/12/2007
האם ישנם סיכונים בבדיקה (פגיעה באון או בפוריות)?
היית מעוניין גם לדעת על הניתוח שאמור לבוא אחרי (בעיקר על סיכונים).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסף
ד''ר נחום זילבר22/12/2007כמו שכבר כתבתי, אין סיבוכים. כשיוחלט על ניתוח כלשהו שאל את שאלתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת בדיקה ציסטוגרפית
אסף31/12/2007שלום דוקטור,
הייתי אתמול בבדיקה הציסטוגרפית (פחות נוראית מהאורדינמית, אבל לא סימפטית בכלל).
לפי מה שהבנתי מהבודק לא מצאו לי כל חסימה.
לפני ההפנייה לבדיקה האורולוג שלי אמר לי שאם לא תמצא כל חסימה אזי אצטרך לעבור בדיקה עם מצלמה לתוך השופכה ושלפוחית השתן.
דבר ראשון (למרות שאני משאר שתאמר שעלי לחכות לפגישה עם הרופא) רק רציתי לדעת אם יש אפשרות לעשות את הבדיקה הזו עם הרדמה.
דבר שני, רציתי לדעת מה מחפשים בבדיקה כזו.
צירפתי גם את תוצאות הבדיקה:
שלפוחית השתן עם גבולות סדירים וחלקים בקיבולת רגילה.
לא הודגם רפלוקס לשופכנים לא בעת מילוי ולא בעת התרוקנות השלפוחית.
יש לציין שההשתנה מקוטעת ללא עדות להיצרות או דיברטיקל.
התרוקנות חלקית של השלפוחית עם שארית.
ד''ר נחום זילבר01/01/2008הבדיקה נעשית באילחוש מקומי.
מחפשים את מקור החשימה ומיקומה.
אכן, הרופא המטפל יעדכן אותך בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)