מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יותרת הכליהאסף10/04/2011
שלום,
בילדותי סבלתי מקשיים בהתאפקות והרטבה במיטה באופן יומיומי שנמשכה כמעט עד לגיל 14. אותה בעיה הובילה לבדיקות שונות אצל אורולוג(מיפוי כליות ותפקודן, אולטרה סאונד כליות ודרכי השתן, שארית שתן) שם גיליתי ששתי הכליות שלי לא זהות בגודלן וכמו כן בחלוקת העבודה בינהן (הכליה הימנית הקטנה מתפקדת כ22% לעומת השמלית היותר הגדולה יותר שמתפקדת כ- 78%).
למרות תוצאות הבדיקה, שלמעשה הראו תוצאות די נורמליות פרט לאי האיזון בגודל ותפקוד הכליות, האורולוג טען בזמנו, שעפ"י תוצאות הבדיקות השונות לא אמור להיות קשר בין חוסר האיזון הזה לבין ההרטבה בלילה, וכי יש סיכוי סביר שהבעיה היא נפשית.
כיום אני בן 27, וכבר שנים לא סובל מהרטבה בלילה אבל עדיין יש לי קשיים בהתאפקות ואני הולך להשתין בערך 20-25 פעמים ביום, עובדה שדי התרגלתי אליה.
בשנים האחרונות עברתי מעברים חדים בחיי, לרבות שינויים רבים במקומות עבודה, במסלולי לימודים ובמקומות מגורים. ב 5 שנים האחרונות עברתי כ 20 מקומות עבודה, 6 ערים (גם בארץ וגם בחו"ל) והתחלתי מבלי לסיים 5 מסגרות לימוד שונות לחלוטין האחת מהשניה.
חשוב לי לציין שמרבית חיי הייתי תלמיד טוב מאוד ובילדותי אפילו הייתי מחונן, ללא בעיות משמעת או התנהגות.
כתוצאה מהמעברים החדים הללו פניתי לאחת הפסיכולוגיות המוערכות ביותר בארץ.
עפ"י הביוגרפיה שלי ובהתאם לאבחנה שלה אני סובל מחוסר איזון תורשתי בין שני הורמונים - אדרנלין וסרוטונין(עודף באדרנלין וחוסר בסרוטונין), ולכן בעצם נוצר האי שקט הזה שגורם לי לעזוב\לברוח מכל משהו שאני מתחיל.
היא המליצה לי לקחת כדור נגד דיכאון קל, ממשפחת SSRI, בשם ציפרלקס שאמור לאזן את רמות ההפרשה של שני ההורמונים, ובאופן מעשי להפוך את החיים לבעלי פחות עליות וירידות חדות ויותר מתונים.
מאחר ואני לא בדכאון, ופרט לאותו חוסר השקט אני סה"כ בנאדם שמח בסה"כ, אני לא מרגיש שזה נכון עבורי לקחת את הכדור הנ"ל, לפני שאני אדע בצורה מדעית שאכן קיים אותו חוסר האיזון בין אדרנלין וסרוטונין.
לאחרונה קראתי על בלוטת יותרת הכליה ועל תפקידיה השונים לרבות ייצור אדרנלין.
השאלה שלי בעצם היא האם יכול להיות קשר בין חוסר האיזון בגודל הכליות שלי ותפקודן לבין ליקוי הורמונולי כל שהוא בבלוטת יותרת הכליה?
איזו בדיקה עליי לעשות כדי לדעת את על איכות תפקוד בלוטת יותרת הכליה?
אולי הבעיה אני סובל ממנה היא הורמונלית?
אני ממש לא מבין בתחום אבל איפושהוא התחברו לי כל הנקודות בין הליקוי שלי בכליות, דרך ספק ליקוי בבלוטת יותרת הכליה, לאדרנלין, לחץ, בריחה וחוסר שקט.
פרט לאי השקט הנ"ל אני סה"כ אדם צעיר ושמח ואני לא בטוח שזה הזמן והמקום להתחיל לקחת כדורים נגד דיכאון ואני חושב שיש סיכוי גבוה יותר שיש לי בעיה אורגנית ולא נפשית, ולכן אולי אני כן צריך לקחת כדור - אבל כדור אחר.
בתודה מראש,
אסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותרת הכליה - תגובה
ד''ר אורי גור12/04/2011אין קשר בין גודל הכליות וההבדל ביניהן לבין תפקוד יותרת הכליה.
שאלות לגבי התפקוד ההורמונלי עליך לשאול את מי שאמרה שהבעיה קשורה בהורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)