מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וריקוצלהzvu anh18/05/2011
לאור דאגותי לגבי ההבדל הגדול בגודל בין שני האשכים - אכן נבדקתי האמת שכבר לפני שקיבלתי את התוצאות הנחתי שאני יודע מהי הבעייה - וריקוצלה
הורידים בולטים, כאבי מותן, ותחושת אי נעימות באשך והכי חשוב - הבדל הגודל
אז יש וריקוצלה קטנה, כשהייתי אצל האורולוג הוא טען שיש הבדל של 20% בין הגודל וזה מכיוון שבגיל כמה חודשים עברתי ניתוח להורדת אשך. ושאני צריך לעשות בדיקת זרע בעוד שנה - בגיל 18 כדי לדעת אם לעשות את הניתוח.
הוא טען שניתוח לא משפר את הכאבים של הוריקוצלה ושאני צריך להמנע מפעילות גופנית אם זה מפריע יותר מדי... אני סקפטי ואני יודע שמשהו לא בסדר - משו מרגיש ממש דפוק באשך השמאלי מכל בחינה אפשרית חזרתי הביתה ובדקתי את התוצאות - אשך ימין - 26סמ"ק אשך שמאל 11 סמ"ק... ההבדל גדול מדי בשביל להיות תופעת לוואי של הורדת אשך, לא? וקראתי שהפרשי גדלים בין האשכים היא תופעת לוואי של וריקוצלה ולכן במידה ויש הבדל גדול מנתחים, כמובן שאני הולך לראות את דעתם של עוד כמה רופאים רק כדי לא לעשות טעות שלא יהיה ניתן לתקנה... בכל מקרה - משהו לא בסדר, אני צודק? לא הגיוני שהאשך קטן מאוד תלוי מאוד גבוהה בעל ורידים מעובים וכואב קצת כשנוגעים בו... האולטרסאונד לא הראה שום פגיעה באשך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וריקוצלה - תגובה
ד''ר יוסף שמואלי19/05/2011שלום לך, קיים ויכוח מתי להמליץ על ניתוח לתיקון וריקוצל
הקווים המנחים שפורסמו באר"הב ואירופה ממליצים לטפל במקרים הבאים:
בדיקות זרע שאינן תקינות
גודל האשך בצד של הוריקוצל קטן יותר
ויש לשקול טיפול גם במקרים של כאבים [ אם ידיעה כי לא לכולם הניתוח יסייע ]
בברכה
ד"ר יוסף שמואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)