מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איזוןטל20/03/2008
איה שלום,
אני בת 35 ומגיל צעיר יש לי בעיות הורמונליות.
כרגע אינני מטופלת למעט אלטרוקסין, ובשנתיים האחרונות היה שיפור ניכר במצבי.
כעת התחלתי שוב להתנפח בבטן, לעלות במשקל ויש שינוי באופי המחזור .
בדיקות הדם תקינות. ניסיתי דיקור 3 חודשים ודונג קוואי אבל לא עזר.
האם איזון הורמונלי יכול להשתפר באמצעות דיאטת ניקוי?
אני מתכוונת לשבוע של אכילת פירות טריים, ירקות טריים, ירקות מבושלים
ומיצים מפירות וירקות טריים בלבד.
בשבוע הזה אין קופאין, תבלינים, ומזון שאיננו ירקות ופירות.
בנוסף להרגשה וניקוי העמוק שזה מחולל, האם יכול לשפר תפקוד מערכת הורמונלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איזון הורמונלי
איה הוד21/03/2008שלום נטלי,
אני שמחה שפנית אלי.
ראשית, חוסר איזון הורמונלי יכול לבוא לידי ביטוי בדרכים רבות ולא חייב לערב את בלוטת התריס.
חשוב לי לציין זאת, מאחר ו כאשר בלוטת התריס איננה מאוזנת זה מאוד משפיע על אופן הטיפול.
אם חוסר איזון הורמונלי היה מתבטא רק ב- PMS אז צמחים כגון דונג קוואי בשילוב עם שיח אברהם, מאקה ועוד כמה צמחים מזינים ותומכים (אני תמיד משתמשת בפורמולות ואף פעם לא בצמח בודד אחד) היו יכולים לסייע רבות.
מאחר ואת נוטלת אלטרוקסין התמונה משתנה מבחינתי, והטיפול נראה אחרת לגמרי. וזה מאוד משתנה מאדם לאדם: יש אנשים שנוטלים אלטרוקסין שנים רבות באותו מינון והבלוטה מאוזנת, ויש מי שלא מצליח למצוא את המינון הנכון לו מאחר וכל תקופה שוב העניין יוצא מאיזון.
לגבי ניקוי הגוף - קודם כל, כאשר עושים את התהליך אני ממליצה לעשות אותו בליווי מטפל, מאחר וישנם שלבים בהם את עלולה לחוות "משברי ניקוי" ורצוי שיהיה מישהו שידריך אותך וגם כדי להתאים לך באופן אישי את סוג הניקוי. בנוסף, אינני משוכנעת שניקוי כזה ישנה באופן ישיר את המצב, אולי אולי רק בעקיפין מאחר וניקוי מביא לאיזון של מערכות רבות. אך אני לא הייתי מסתמכת רק עליו.
אני כן רוצה להמליץ לך ללכת לטיפול הומוטוקסיקולוגי ולשלב איתו תזונה נכונה, פעילות גופנית (חשוב ביותר למצבך!!! - הפעילות הגופנית מסייעת לפעולת בלוטת התריס), צמחי מרפא שהותאמו לך אישית, וטיפול בדמיון מודרך!
מאוד מקווה שעזרת, אם יש עוד שאלות אני לרשותך,
שבת קסומה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל21/03/2008בוקר טוב מקסימה.
אני מאוזנת עם אלטרוקסין (לפי בדיקות דם) למרות שבפועל יש לי הרבה מהסימפטומים של תת פעילות.
בנוסף, אני סובלת מחוסר איזון הורמונלי שמתבטא ב- PMS והשמנה בטנית . ניכר בתפקוד שלי ובמראה אך לא בא לידי ביטוי בבדיקות הדם, לכן לרפואה הקונבנציונלית אין בדיוק מענה.
אז ככה: בטיפול בדיקור עברתי טיפול חלקי בהומאופטיה.
לגבי דמיון מודרך , עברתי כבר המון סדנאות ואני גם מיישמת (NLP, קואצ'ינג, פרחי באך... בחלקם עברתי גם הכשרת מטפלים).
אני מתעמלת 6 פעמים בשבוע! מאד פעילה פיזית ולא מוותרת לעצמי בקטע הזה, גם תזונתית אני באופן כללי ממושמעת...
אני בכל זאת רוצה לנסות כמה ימים, באופן לא קיצוני, קצת ניקוי למערכות הגוף ואפשרות להפריש פסולת . בלי קשר כרגע לבעיות שלי, נראה לי שפעם בכמה שבועות , כמה ימים של תזונה המבוססת על ירקות ופירות יכולה להועיל.
לאכול בעיקר ירקות טריים ומבושלים, מרקים, פירות, ומיצים של ירקות ופירות.
ואין לי ספק כי עוד אגיע אלייך בהמשך לטיפול עמוק יותר.
אשמח אם יש לך עוד הערות / הארות.
שתהיה שבת נפלאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזון
איה הוד21/03/2008תגובתך היתה נהדרת.
אם כך, את עשית ועושה פעילות ברמת המודעות העצמית ואני חושבת שזה חלק חשוב ביותר בטיפול.
כל הסדנאות הללו וה NLP ובכלל - מעולה!!! חשוב!!! כל הכבוד!!!
לגבי הומיאופתיה - אני לא יודעת מה בדיוק קיבלת אבל אני יכולה לומר לך שבהומוטוקסיקולוגיה יש חומרים שמופקים מבלוטת התריס ואם את נופלת על מטפל טוב הוא יכול לסייע ברמת הבלוטה מאוד.
לגבי הניקוי - אם הוא מתון הוא יכול רק להועיל לך.
מה שכן, כדי למנוע עד כמה שניתן תופעות לוואי הייתי בודקת את האופציה לצרף חליטת צמחים להכנת תה המיועדת לניקוי. חליטה כזאת (באופן מאוד כללי ולא ספציפי כמובן) יכולה להכיל את הצמחים הבאים:
קמומיל, סרפד, שן הארי, מליסה, רוזמרין.... 3 כוסות ביום מינימום.
יש לשים כפית צמח בכוס מים רותחים ולכסות את הכוס לרבע שעה לפני השתייה, או להשתמש בקומקום עם מסננת - אבל לדאוג לשדים יחס תואם של מצח לפי מספר כוסות המים שיש בקומקום.
בנוסף, כמובן וכמובן לא להתקרב למזונות גויטרוגנים!!!
חג שמח ושבת קסומה במיוחד,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחליטות
טל21/03/2008היי איה,
זהו התחלתי היום. עבר נהדר ונכון לעכשיו הפירות, הירקות והמרק השביעו אותי...).
אני פריקית של שתייה חמה: קפה, תה ותה צמחים (ממתיקה בסוכרה דיאט).
לשמחתי גיליתי לפני כמה חודשים את החליטות שאני עושה לבד (נענע, לימונית, מרווה... וחליטות לתה ).
אפילו התחלתי לגדל בגינה... מה שהוריד את כמויות הקפה למינימום .
לגבי שורש הארי, יש לי בבית בכמוסות. בזמן הניקוי מומלץ ככמוסות או בחליטה?
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שן הארי
איה הוד21/03/2008היי,
בהחלט תוכלי להעזר בכמוסות שן הארי, אם כי איני יכולה להבטיח לך שנשאר משהו מהחומר הפעיל בצמח שבכמוסות. יש חשיבות גדולה לאיכות הצמח ולמה שהוא עובר עד שהוא מגיע לכמוסה.
אני מתנגדת נחרצת של ממתיקים מלאכותיים ושל סוכרה-דיאט, אבל לא כל כך קשוחה בעיניני הקפה - עניין של מינונים. ובניקוי רעלים כמבון המצב שונה ורצוי להמנע ממנו לגמרי אבל - צריך להוריד את הקפה בהדרגה ולא בבת אחת אם היית רגילה אליו כי הגוף לא מגיב טוב לדברים קיצוניים (גם אם הם מזיקים לנו).
בהצלחה בניקוי.
תדאגי לאכול דברים חמים ומבושלים גם כי בניקוי טמפרטורת הגוף נוטה לרדת (לא אצל כולם)
באהבה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתיקים מלאכותיים
טל22/03/2008שבוע טוב,
בינתיים עבר טוב.
לא הייתי גם קיצונית בנושא המלח, קצת אבקת מרק בלי מונסודיום במרק, באחד המרקים היו קצת גריסי פנינה ושעועית וקצת שתייה חמה.
האמת שבגלל החום הכבד ואני קצת מקוררת, הגוף גם לא דרש הרבה, בעיקר נחתי.
ייתכן ולא נגרם הלם לגוף מהשינוי, מפני בכל זאת התזונה לא היתה דלה.
נמשיך עוד 3 ימים אבל הפעם רק ירקות ופירות, ואח"כ אתחיל להוסיף קצת חלבונים.
רציתי לשאול לגבי ממתיקים מלאכותיים, מה דעתך על הסטיויה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סטיביה
איה הוד22/03/2008הסטיביה בסדר אם כי אני מעדיפה דבש, ליצוף, סילן, מולסה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

(1).jpg)