שאלה

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מישהי~~
    26/03/2008

שלום, האם יש תרופת סבתא לגמילה מעישון?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מעישון

איה הוד
    28/03/2008

שלום מישהי,

לאחרונה נחשפתי ל-3 מטופלים שהגיעו למטרות אחרות ולא לצורך הפסקת עישון. במהלך הטיפול דווח לי מכולם שמבלי להרגיש הם הפחיתו את העישון ב 50%. ולא זאת היתה המטרה אך זה בהחלט בונוס נפלא לטיפול.

לכן, הלכתי לחקור את העניין קצת יותר לעומק והנה הממצאים האישיים שלי:

1. כלל ראשון חייב להתקיים והוא: חייב להיות רצון עז ונכונות עזה להפסיק לעשן. זאת מאחר ואין בעיה לגמול מההתמכרות הפיזית לעישון (זה החלק הקל!), אבל כן יש בעיה לגמול מהחלק הפסיכולוגי (ההרגל קשה לפיצוח).
    2. כאשר אדם עובר תהליך של ניקוי רעלים ולומד לאכול בריא יותר, ולומד בתהליך החדש הזה להקשיב לגוף, הצורך להזיק לעצמו עם הסיגריות ולהרוס את הניקוי יורד באופן משמעותי.
    3. אני תמיד מלווה את הטיפול בשיעורי בית לגבי התזכורת התמידית למה מלכתחילה בוחרים להפסיק לעשן - כשהצורך האדיר לתפוס סיגריה מגיע, יש נטייה לשכוח מהכל ולמצוא צידוקים ("נו, מה יקרה רק מסיגריה אחת..." וכו'), אני ועומדת על כך שיהיה משהו חזק שיתן מוטיבציה ויניע את התהליך, אחרת זה לא מחזיק (וגם אז אין ביטחון) - למשל, אדם אחד שבא אלי להפסיק לעשן, היו לו שתי מוטיבציות רציניות: האחת, הבן שלו אמר לו שאם הוא מפסיק לעשן אז גם הוא מפסיק, והשנייה - התבשר שבועיים קודם לכן שיבר טוב שלו שגם מעשן כבד כמוהו קיבל את הסרטן. יש מי שזה מספיק חזק בשבילו כדי להפסיק ויש מי שלא. לכן, אנו אנשים שונים.
    4.אני מלווה את התהליך עם צמחי מרפא מרגיעים וצמחי מרפא שמאזנים ותומכים רציני במערכת העצבים - מיותר לומר למה זה קריטי לעניין.
    5. אני אישית לא בעד הפסקת עישון בבת אחת - אך כאן יש מי שלא יסכים איתי. אני חושבת שלמרות שסיגריות זה דבר רע מאוד לגוף ולבריאות, עדיין אסור להפסיק איתן בבת אחת כי הגוף עלול להכנס לשוק. ואני מדברת על המצבים שבהם הגוף רגיל לסיגריות שנים רבות. אפילו מדברים מזיקים יש לרדת בהדרגה. זו אמונתי האישית ולפיה אני פועלת.

היריעה קצרה מלהכיל....

שבת שלום,
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו