טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לאחר טיפול אנטיביוטי, היה לי פטריה בנרתיק , טופלתי ב-3 כדורים בנרתיק ומשחה מקומית, אך עדיין אני מרגישה צריבה, שאלתי: האם העובדה שהייתה לי פטריה בנרתיק אחרי האינטיביוטיקה זה מחייב שש לי גם קנדידה במערכת העיכול? (יש לציין שבכל התקופה של האינטיביוטיקה ואחריה אני שותה פרוביוטיקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לא, זה לא מחייב כלל. אך סביר להניח שזה המצב מאחר וכאשר הפטרייה היא וגינאלית זה יכול בהחלט להעיד על כך שהיא מפושטת מאוד גם במערכת העיכול. יש לגשת לנטורופת ולעבור אבחון ויכלול אבחון של מערכת העיכול ומערכת העצבים (כשקנדידה מפושטת היא יכולה גם להשפיע על מערכת העצבים, זה יכול להתבטא במצבי רוח, דיכאונות, עצבנות, חוסר סבלנות, רגישות יתר ועוד...)
ניתן אף לעשות בדיקת צואה לקנדידה, אם כי אני לא בטוחה כלל באמינות הבדיקות הללו מאחר וקנדידה במערכת העיכול יש לכולנו - אנו זקוקים לפטרייה הזאת!! השאלה היא האם היא יצאה מאיזון בהשוואה לחיידקים הידידותיים והאם היא גורמת לבעיות....
דרך אגב, אני לא יודעת מה התנפלו כל כך על עניין הקנדידה דווקא- יש מאות סוגים שונים של פטריות במערכת העיכול שלנו...אבל זה כבר נושא כתיבה לפעם אחרת :-)
בהצלחה, איה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר