מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לשון לבנה וריח רע בפהרונית ממוצקין15/05/2008
שלום רב, אני סובלת מלשון "מעובה" (אולי פטריה) היא בצבע לבן, ויש לי תמיד בפה ריח לא נעים (בלשון המעטה). כתוצאה מכך משתנה לי הטעם בפה כשאני אוכלת מאכלים מסויימים. פניתי עשרות פעמים לרופאים, איש מהם לא ידע למצוא לי פתרון. חלק אמרו פטריה חלק לא. הציעו כי אפזר סודה לשתיה על הלשון ואנקה את הלשון בעזרת מברשת שיניים, מספר פעמים ביום. ניסיתי, זה עשה לי צרבות לא נעימות, ולא הצלחתי להתמיד בטיפול זה. האם יש פתרון ללשון כזו? אולי יש סוג מסויים של מאכלים ו/או משחת שיניים מסויימת שלא טובים לי? האם יש פתרון. אנא עזרו לי. תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד"ר אלי נחשון01/09/2011שלום..במצב של חיפוי על הלשון הגוף מאותת שמשהו בפנימיות לא עובד כראוי...דבר ראשון כדי להעלים את הריח הייתי ממליץ לך לפנות לרפואה משלימה-נטרופתיה על מנת לנקות את הגוף מרעלים הריח יעלם תוך ימים ספורים...לגבי החיפוי על הלשון צריך לבדוק את הבעיה קצת יותר לעומק מדוע הגוף מתמלא ברעלים..אולי חוסר יציאות סוג של עצירות אז הגוף מתמלא ברעלים מכיוון שהוא אינו פולט את הרעל מהגוף בצורה סדירה וכמה מהסימפטומים זה ריח רע מהפה ליחה וחיפוי על הלשון...
בדרך כלל זאת הבעיה...חוסר התרוקנות...ומטפלים בזה על ידי תזונה להסדיר את מערכת העיכול...תהליך שיכול לקחת כמה חודשים...אבל שווה לטווח הארוך על מנת שלא יחזרו הסימפטומים האלו..וגם למנוע מחלות בעתיד שרעלים שמצטברים במעיים יכולים לגרום להם..מקווה שעזרתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לשון עם חיפוי לבן
איה הוד17/05/2008שלום רונית,
הטיפול החיצוני כמו שימוש בשטיפות פה, אבקת סודה, משחות שיניים, ניקוי לשון וכו' הוא מאוד שטחי!
יש לרדת לעומק הבעיה, אני הייתי בוחרת להתמקד,בין היתר, בטיפול בכבד, טיהור הכבד, ניקוי רעלים על ידי תזונה וצמחי מרפא - הלשון משקפת מצב פנימי לא מאוזן ולכן יש לגשת לטיפול.
אם קיימת בעיית חניכיים (אחד הגורמים הראשיים לריח רע מהפה) הייתי ממליצה לגשת לניקוי אבנית וטיפול שיניים קודם כל.
בנוסף, ללעוס פטרוזיליה לריח מהפה יעיל ביותר, ולשתות ג'ל אלוורה ללא אלואין על בסיס קבוע
לנושא הפטרייה והריח. ולעבור למשחת שיניים על בסיס אלוורה טהורה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון לבנה ריח רע מהפה
רונית ממוצקין31/05/2008שלום רב, בהמשך לתגובתך - את טיפולי השיניים סיימתי זה מכבר. הבעיה הנ"ל ממנה אני סובלת (לשון לבנה ומעובה וריח רע מהפה) החלה לפני שנים רבות. תשובתך לגבי הכבד, וניקוי הרעלים ובדיקתו - למה כוונתך? איך אוכל לעשות זאת? האם אבקש הפניה כלשהי מרופאת המשפחה לרופא כלשהו, ובאיזה תחום? תודה על הטיפ של לעיסת פטרוזיליה. כמו כן הטיפ שמסרת לי לגבי שתיית ג'ל אלוורה ללא אלואין. אני מבינה כי זה בשתיה. יש משהו אחר מעבר לשתיה (יש לי קושי ושתיה מסוג זה אפשר שתביא לידי בחילה ותגרום לי להקאות). כמו כן כתבת לי משחת שיניים על בסיס אלוורה טהור, איך קוראים לה והיכן משיגים אותה? לאחרונה, אני אף מרגישה צמאון ויובש בפה, והמצב הופך להיות בלתי נסבל. מה עושיםםםםםםםםםםםםם??? עזרו לי. רב תודות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ריח מהפה
איה הוד01/06/2008שלום רונית,
אלוורה היא בשתייה - אין דרך אחרת.
ניקוי כבד ורעלים מהגוף - יש לפנות לנטורופת או מטפל סיני (רופאים לא מבינים בזה). מטפלים בתחום הרפואה הסינית עושים אבחוני לשון - זה מתאים בדיוק לך.
משחת שיניים - צרי עימי קשר טלפוני.
יובש וצמא - לבדוק דחוף את מצב הסוכר בדם ולשלול סוכרת סמויה!!!
שבוע מקסים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת סמוייה
הילהנ14/01/2010כיצד בודקים סוכרת סמוייה?, ע"י ספירת דם בייתית - של חולי סכרת או שקיעת דם ע"י הפנייה של הרופא, ולאיזה רופא פונים?
תודה ולילה טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סוכרת סמויה
איה הוד14/01/2010
שלום הילה,
הנה מה שכתוב בויקיפדיה:
"סוכרת סמויה מהווה שלב מעבר מאדם בריא לאדם חולה סוכרת מסוג 2 (סוכרת מבוגרים). סוכרת סמויה או גבולית (IGT) הוא מצב שבו יש לאדם יכולת תקינה לייצור אינסולין בשגרה, אך קיימת אצלו מגבלה לייצר כמות גדולה ומהירה של אינסולין, ולכן בדיקת סוכרת רגילה לא תגלה ערכים יוצאי דופן ברמת הסוכר שבדם. על פי הסטטיסטיקות אצל כשליש מחולי הסוכרת הסמויה הסוכרת הסמויה תהפוך להיות לסוכרת גלויה בתוך עשר שנים, שליש ימשיך במצבו, ושליש יבריא ממנה.
בדיקה שקיימת לצורך גילוי הסוכרת הסמויה היא בדיקת העמסת סוכר, שבה הנבדק צריך לשתות מים שמומסים בו כמויות גדולות של סוכר (בין 75 ל-100 גרם). הגורמים החשובים המשפיעים על הפיכת מצב סוכרת סמויה לגלויה הם: גיל, משקל עודף ודחק נפשי או גופני (סטרס)."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוכרת
שירי חבקין16/01/2010עוד תוספת לידע כללי
ישנו צמח שנקרא מורינגה ונמכר כיום כאבקה
והוא מאזן סוכר ומפחית לחץ דם חזק ויעיל.
אין לו תופעות לוואי וכחלק מסגולותיו רואים
שיפור בספיגת הברזל, העלת רמת הסידן והויטמינים
בגוף
אפשר לכתוב ביוטיוב מורינגה עץ הפלא ולראות
סרט שעשו על הצמח/עץ.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סוכרת
איה הוד18/01/2010
מסכימה עם כל מילה ומוסיפה (פתאום נזכרתי) גם את צמח המומורדיקה (מלון מר) שנשחב לאחד הצמחים החשובים באיזון והורדת רמות סוכר בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)