ריפוי כיב קיבה בתריסריון או גסטריטיס

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• ריפוי כיב קיבה בתריסריון או גסטריטיס
    אלון
    09/01/2017

לאיה בכבוד רב.

אני בן 30. ולאחר צום של יום לפני 3 חודשים התחילה לי בעיה של אולקוס או גסטריטיס לפי מה שהרופאים אומרים בתריסריון/קיבה עליונה. מאז אני ניסיתי לעשות שינוי באוכל וזה עזר במקצת אבל הבעיה נשארה וזה מאד מפריע וכואב ובעיקר מתסכל אותי. מטופל בנקסיום בבוקר. לוקח טאמס לפני השינה.

מה יכול לפתור את הבעיה? אני מתכנן לעשות אנדוסקופיה אבל עדיין לדעתי אני אצטרך לקחת נקסיום. שמעתי שאלוורה וכרוב עוזרים לזה האם זה נכון?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיב קיבה/גסטריטיס

איה הוד
    10/01/2017

שלום אלון,
    תזונה אנטי דלקתית ולא חומצית מאוד חשובה פה אבל היא לא בהכרח תסייע לריפוי מלא של המצב אם הגורם לא יטופל. הגורמים רבים, החל מלחץ/סטרס, עישון, אלרגיה למזון, הליקובקטר פילורי (אם הוא קיים חובה לטפל בו).
    סותרי חומצה שציינת רק מקלים. ולמעשה, יש הבדל קטן בין טיפול בכיב קיים (פצע) לבין דלקת (גסטריטיס). אתחיל במובן מאליו - דברים שלרוב גם הרפואה הקונבנציונלית ממליצה עליהם: יש לחדול משתיית אלכוהול, עישון ושתיית קפה, קולה או כל דבר אחר המכיל קפאין. אלו דברים המשפיעים על חומצת הקיבה. אני אוהבת מאוד להעזר בצמחי מרפא כגון אלוורה (ללא אלואין), אולמוס (בוקיצה) - צמחים שמרפדים ומסככים מבפנים את המערכת ומזונות שמכילים חומרים מוצילגיים (ריריים) כגון שיבולת שועל (לא תמיד אפשר), זרעי פשתן שלמים, בננות...חשוב להימנע ממוצרי חלב וגלוטן כי זה דלקתי ולא תורם להחלמה.
    ממליצה מאוד לגשת לנטורופתית לטיפול שלם.

בריאות,
    איה הוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו