מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נר הלילהטל20/06/2008
שלום,
הדיאטנית שלי המליצה לי לקחת כמוסות נר הלילה 5 ימים לפני המחזור עם ויטמין B6.
נטלתי במשך חודשייים כמוסות שמן בוראז כל החודש ולפני המחזור הוספתי ויטמין B6.
הכמוסות לא עזרו לי להפחתת התופעות שלפני המחזור.
האם לדעתך יש טעם לנסות לעבור לכמוסות נר הלילה ולקחת רק 5 ימים לפני המחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נר הלילה
שירי חבקין20/06/2008שלום לאנונימית המרדנית...
לפי מה שכתבת הומלץ לך לעשות כן ואת בחרת
לקחת משהו אחר במשך חודש....המלצתי לך
לקחת את שמן נר הלילה כפי שרשמה הדיאטנית
שכן הוא ידוע כעושה פלאות למערכת הנשית ויכול
בהחלט לעזור.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנר הלילה
טל20/06/2008חלילה לא מורדת, ילדה טובה ירושלים.
התחלתי לקחת את שמן הבוראז לפני חודשיים בלי הפסקה ולפני המחזור גם B6.
הייתי אצל דיאטנית לפני שבוע ובקשתי המלצה.
היא אמרה לי לקחת נר הלילה רק 5 ימים לפני מחזור.
אבל סיפרתי לה מה עשיתי עד עכשיו, אז היא אמרה שאם במשך חודשיים לא ראיתי שיפור
אז אין טעם לנסות נר הלילה.
השאלה שלי אם יש טעם לנסות נר הלילה, ואם כן אז כל החודש או רק 5 ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנר הלילה
שירי חבקין20/06/2008שוב שלום וסליחה שלא הבנתי...
את יכולה לקחת את נר הלילה באופן קבוע
ולא רק לפני המחזור.
ייתכן שייקח לך זמן לראות תוצאות אך
שווה לנסות. נר הלילה הוא תוסף טבעי
שמאוד עוזר לאיזון המערכת הנשית.
בהצלחה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
איזון הורמונלי
איה הוד20/06/2008הי אנונימית,
אני חייבת להסכים עם דבריה של שירי.
חשוב לי להוסיף, ששמן נר הלילה הוא רק חלק קטן מאוד מהטיפול להפחתת תופעות וכאבי מחזור!!!
עם כל הכבוד לדיאטנית, הראייה שלה מאוד "קונבנציונאלית"!!!
כלומר: "הנה יש בעיה - אז הנה כדור שיפתור אותה".
זה ממש ממש לא עובד ככה.
כדי לטפל בעניין יש לערוך אבחון מדוייק ויסודי ומקיף על ההרגלים שלך, התזונה, השינה שלך, המצב הנפשי שלך, ההסטוריה הרפואית שלך, על המערכת ההורמונאלית והתנהגות המחזור שלך (מתי קיבלת פעם ראשונה, האם הגוף קיבל באיזשהו שלב גלולות ומתי, כמה ימים אורך המחזור, העוצמה שלו, אילו תופעות יש לך - כי זה משתנה אצל כל אישה... ועוד...)
רק לאחר אבחון ותשאול שכזה ניתן לבנות לך תוכנית טיפולית שהיא הרבה מעבר להמלצה על בליעת כדורים.
למשל, התאמת צמחי מרפא באופן ספציפי למצבך ואישיותך, שיאזנו את המערך ההורמונלי....שינויים בהרגלים, טיפול בכל מצב נפשי או מתח שיכולים להשפיע, הסרה של כל גורם בתזונה שיכול לגרום לסימפטומים מהם את סובלת - למשל קולה, קפה, בשר, חלב...
אני חושבת שהעברתי את הרעיון הכללי...
בהצלחה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה ושירי
טל21/06/2008שלום איה ושירי - מדהימות !
הדיאטנית אכן קונבנציונלית. יש לה ידע ברפואה משלימה אבל לא בצמחי מרפא.
אני מודעת לחשיבות התשאול המקיף ובניית תכנית טיפולים אישית ולא בגדר המלצות כלליות לאוכלוסיה .
בתזונה יש בעיה אני לא אוהבת בשר ולחלב אני רגישה. בסופו של דבר אוכלת קצת מהכל כולל 2 כוסות נס קפה. כרגע אני מנסה לשלול מזונות שיכולים להיות בעייתים עבורי, למרות שהמזון להבנתי אינו הגורם העיקרי לבעיות אלו והגורם העיקרי הוא האיזון ההורמונלי.
מכל מקום הגעתי אליה בעקבות כמה קג' עודפים ונושא התזונה במחזור ולפני הריון עלה.
ומכאן צץ ועלה נר הלילה.
לפני השימוש בשמן בוראז היו לי רק נפיחות וגודש.
בחודשיים האחרונים התחילו שינויים במצבי הרוח, אני לא יודעת אם זה קשור לבוראז (הכוונה אם הוא השפיע עלי לא טוב) או שזה "משבר החלמה" ואני בדרך לאיזון.
מכל מקום אני אנסה להחליף את הבוראז בנר הלילה. כמה זמן מינימום אני צריכה ליטול בשביל להבחין אם יש שינוי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הי אנונימית
איה הוד22/06/2008על כל אחת זה עובד בקצב שונה.
קחי במשך 4-5 מחזורים...
ממליצה בחום על צמחי מרפא ואף לשלב זאת עם דיקור - מדהים!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הכמוסות
טל23/06/2008קניתי נר הלילה
1300 מג שמן נר הלילה
חומצה לינולאית 910 מג
GLA 100
כמה לקחת ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון
איה הוד23/06/2008היי אנונימית,
מאחר והמקצועיות חשובה לי, ומאחר ולא עשיתי לך אבחון ואני לא מכירה את מצבך לעומק, ומאחר ואינני יודעת מה את אוכלת והאם יש עוד כדורים או תרופות שאת לוקחת, עלי לומר לך לקחת לפי ההמלצות שכתובות על התווית.
זה כל כך אינדוידואלי את מבינה....
:-)
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון
טל23/06/2008היי,
אני לוקחת מגנזיום ציטראט ואלטרוקסין.
ההמלצות לנר הלילה כדור אחד עד שניים ביום.
אינני יודעת אם לקחת את המינון הנמוך או הגבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מינון
איה הוד23/06/2008צר לי יקירה,
את לוחצת אותי לפינה - מה שניסיתי לרמוז קודם שאינני יכולה להמליץ לך על מינונים מבלי להכירך.
ישנם דברים שאין בעיה להמליץ על מינונים וישנם דברים שזה יהיה פשוט לא אחראי ולא מקצועי.
בקשי מהדיאטנית שהמליצה לך על הכמוסות הכוונה למינון.
מצטערת ומקווה שאת מבינה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיה
טל23/06/2008לא התכוונתי חלילה ללחוץ.
חשבתי שאת לא יודעת מה כתוב על האריזה הספציפית (שיש שוני בין החברות).
מכל מקום אקח כהמלצתכן כל החודש (נראה לי הגיוני מאשר 5 ימים לפני המחזור)
כדור אחד ביום.
מקווה שיהיו בשורות טובות...
בכל מקרה המון המון תודה איה יקרה.
את מקסימה !!!
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

(1).jpg)