חלב

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• חלב
    טל
    12/08/2008

היי איה, מה עדיף בדיאטה חלב 0% או 1% ? אני שותה בערך 1/2 כוס מקסימום כוס ביום . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלב

איה הוד
    13/08/2008

הי נ'
    הנה אימייל שקיבלתי אתמול ממש במקרה:

חלב דל שומן - לקרוא, להבין ולהפנים

כולם יודעים שהשומן במוצרי החלב הוא שומן רווי ולכן יש להימנע ממנו ע'י צריכה של מוצרי חלב דלי שומן.
    כמה זה דל שומן? 20%? 10%? 5%? 0%?. היסטריית השומן הביאה לבניית מוצרים של 0% שומן בחלב וכאילו בא לציון גואל.
    עכשיו כאילו נפתרה בעיית השומן ואפשר לאכול בלי לחשוש?
    לא בדיוק:
    בתזונה הטבעית הקלאסית, כל מוצר מתחת ל - 10% שומן נחשב לדל שומן.
    אבל, במקום לסמוך על הרפואה הטבעית או לחליפין על ההיסטריה של השואפים לרזות, נלך למקור ונבדוק מה קורה שם. המקור של
    החלב הוא הפרה ו/או חלב אם . בואו נבדוק מהו אחוז השומן בשני סוגי החלב האלו.
    למרבה ההפתעה מתברר כי בשני סוגי החלב ישנה כמות זהה של שומן והיא 3.8% . ומה זה אומר? בתור התחלה זה אומר שהטבע מספק
    לנו 3.8% שומן גם בחלב אם וגם בחלב פרה. אם נצא מההנחה שהטבע אינו טועה והשומן חיוני לתינוק הרי הוא גם חיוני למבוגר כי ההבדל בין
    תינוק למבוגר הוא בצורך לגדול ולשם כך ישנם החלבונים בחלב ולא השומן. ובאמת, כמות החלבון בחלב פרה גדולה פי 3 מאשר בחלב אם כי העגל צריך
    לגדול בקצב גבוה ובזמ קצר.
    אז בעצם למה יש 3.8% שומן?
    בחלב יש ויטמין A וכן ויטמין D אשר נקלטים בגוף רק בנוכחות של שומן.
    ה - 3.8% שומן היא הכמות האופטימאלית של שומן כדי להביא לקליטת הויטמינים. לכן כל מוצרי החלב שהם סביב ה- 4% שומן הם הטובים ביותר :
    גבינה 5% , חלב 3% , יוגורט 3% וכו'.
    כדי שהסידן, שנמצא בחלב, ייספג בגוף - דרושה נוכחות של ויטמין D וכן מעט שומן.
    אז מה קורה בגבינות 0%?
    וויטמין A - לא נספג ויוצא ממערכת העיכול.וויטמין D - לא נספג והולך בדרכו של A .
    הסידן מחפש את D והולך גם הוא לדרכו האחרונה.
    אז במקום גבינות 0% עדיף להוריד טיח מהקיר לערבב עם מים מינרלים. יש אומרים שזה גם יותר טעים.
    מאת: פרופ' רפי קראסו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב

טל
    13/08/2008

היי איה, נורא מוזר, עניתי לך בצהריים וההודעה נמחקה. תודה על המאמר. רציתי לשאול אותך לגבי מוצרי חלב בעקבות ההמלצות של פרופ' קרסו. אני בת 35, עודף 6 ק' ועוסקת בספורט יומי. אני מאד מקפידה על תזונה דלת קלוריות. חלב בקפה 1% ואם אני אוכלת יוגורט אז 0% וגבינה לבנה / קוטג'3%. לפי מה שאני מבינה מבחינת סידן וויטמינים כאילו לא אכלתי כלום כי בחוסר שומן הם לא נספגים כראוי. אם אני עוברת ליוגורט 3%, חלב 3% וגבינה 5% זה משמעותי מבחינת קלוריות ואחוז שומן למצבי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלב.....

איה הוד
    14/08/2008

יקירה,

את מקסימה, אבל לצערי לא אוכל לעזור לך :-)
    הראייה שלך מנוגדת לחלוטין לראייה הנטורופתית.
    כל שאלותייך בלי יוצא מן הכלל הן שאלות מאוד קונבנציונליות שמתאימות יותר לדיאטניות הקליניות.
    אנחנו הנטורופתים לא סופרים קלוריות (הגישה שלנו שונה שמיים וארץ), אנחנו לא בעד מוצרי חלב באופן כללי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב

טל
    14/08/2008

בוקר טוב או צהריים טובים איה מקסימה. טרם קראתי את הקישורים שצירפת לי אבל אני מגיבה ואולי אח"כ אגיב שוב בעקבות הקישורים. אני מיודעת לגבי נזקי הלב: הורמונים ואנטיביוטיקה, בע"ח בטבע לא צורכים חלב לאחר היניקה, מעודד ליחה, והאירוני: מבריח סידן בגלל זרחן, בעיית העיכול-לקטוז וכו'. יחד עם זאת, אני לא אוהבת בשר ומתחברת גם לדעות "הנגד" של אכילת בשר. ביצים, דגים, טונה וסרדינים אני אוהבת וצורכת. העניין הוא שאני לא קיצונית בתפיסות וכן משלבת מעט מוצרי חלב ובשר לא כל יום. משלבת יותר מוצרי חלב מבשר מבחינת תדירות. בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין מכל הבחינות, כולל וויטמינים. העניין הוא 6 ק' עודף במשקל שנמצאים בבטן ובמותניים (השמנה בטנית). זה נראה כמו עודף של 12 ק'. מעבר לחוסר פרופורציה עם הגוף, השמנה בטנית לא בריאה. לפעמים הבטן מתנפחת ואז אני שומעת תגובות ברחוב: מזל טוב את בהריון או מזל טוב מתי ילדת. הבטן שלי באופן קבוע במראה הריון או במראה אחרי לידה. ולכן היה חשוב לי לבדוק את סוגיית החלב ומוצריו, כי אני מחפשת את השינוי בתפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבבבב

איה הוד
    14/08/2008

הי נ'

ובכן, אני סקרנית לדעת האם הבטן הגדולה שמעירים לך עליה אנשים חצופים וחסרי טאקט ברחוב, היא עניין של השמנה בטנית או עניין של נפיחות וגזים ובעיות עיכול (או גם וגם)
    אם זאת בעיית השמנה - את תהני מהקישור הקודם.

בכל אופן, אם אין בעיה בריאותית אני לא מאמינה בקיצוניות, ולא יקרה כלום אם מידי פעם יהיו מוצרים חלב בתפריט. אז אם כבר מוצרי חלב, יש עדיפות למוצרי חלב חמוצים (יוגורט, לבנה...) וכמובן עדיפות ראשונה לחלב וגבינות צאן (עיזים, כבשים) שמסיבות רבות הרבה פחות אלרגניים
    ויותר קלים לעיכול. אני אישית לא בעד 0% שומן בשום צורה שהיא. מינימום 1.5% ומקסימום 5%

דבר נוסף, במידה ואינך פעילה גופנית רצוי להתרכז בזה מאוד - ואני לא מדברת על 3 פעמים בשבוע של הליכה איטית או טיול, אלא על פעילות גופנית אינטנסיבית יומיומית של 45-60 דקות בהן מזיעים ומוציאים אנרגיה רבה.

ב-ה-צ-ל-ח-ה!
    :-)
    איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב

טל
    15/08/2008

היי איה, כן אני עוסקת בספורט : הליכה מהירה או שיעור התעמלות או אימון בחדר כושר. בד"כ 4-6 ימים בשבוע. הבטן מתנפחת ממע' עיכול או הורמונלי - אני ממש לא יודעת אולי אפילו שניהם. בכל אופן, אני אוכלת מדי פעם בשר ומדי פעם מוצרי חלב, אני לא קיצונית. מקווה לעבור לתפריט יותר בסיסי, חלבונים ירקות מעט פירות ויוגורט. אולי אראה שינוי. תודה בכל אופן . את מדהימה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו