חומצה

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• חומצה
    טל
    18/08/2008

שלום איה עוד שאלה בנסיון למצוא תשובה לבעייתי. רציתי לשאול על מאמר שקראתי באינטרנט. קראתי שסביבה חומצית בקיבה שמושפעת כמובן ממזון חומצי, משפיעה על שורה של מחלות בגוף וביניהם השמנה. כדאי לדאוג שהגוף יהיה תמיד בסביבה בסיסית, לא בקיצוני אבל יותר בסיסי מחומצי. העניין הוא שרוב המזונות (חוץ מפירות, ירקות מסויימים ושקדים) הם חומציים , מה שמביא לתפריט טבעוני עם אולי חסרים תזונתיים. מה דעתך על זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומציות

איה הוד
    19/08/2008

הי נ'

תזונה הנוטה להיות צמחונית, ללא מוצרי חלב ובשר, תזונה מאוזנת ועשירה בדגנים מלאים, ירקות, פירות, אגוזים, זרעים, קטניות היא מאוד בריאה וטובה לגוף מכל הבחינות - זה נכון שהתזונה משפיעה על רמת החומציות, אך צריך כל הזמן לזכור גם שהגוף מאוד מאוד חכם וכשאוכלים בריא יש בו מנגנונים שיודעים לאזן את רמת החומציות בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומציות יתר

טל
    19/08/2008

בוקר טוב, כמו שכתבת, הגוף חכם ויודע לאזן כשיש לו קרקע טובה והכוונה למזון הנכון. אני סובלת מחומציות יתר! ומריפלוקס! כשהייתי מאד שמנה זה היה חמור אבל קיים גם היום. את מכירה את התיאוריה של השמנה ומחלות כתוצאה מחומציות יתר? זה הזמן לעבור לתזונה טבעונית? נראה לי קצת קיצוני, אבל אם זה יעזור לרזות ולשמור על סביבה בסיסית והגנה ממחלות אז אני מוכנה. רק השאלה לגבי אגוזים, אני מוצאת שבחלק מהמקומות הם מופיעים כבסיסים ובחלק חומציים, לאיזה אגוזים לדעתך מתכוונים (אני קונה על משקל) ומהי הכמות המומלצת ביום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומציות...

איה הוד
    20/08/2008

הי נ'

לא שמעתי על הקשר בין חומציות יתר להשמנה אם כי אם אחשוב על זה לעומק אולי אוכל למצוא אישזהו הגיון.

בכל מקרה, כל זמן הוא זמן טוב להתחיל בתזונה צמחונית!!!

יש דעות חלוקת בדבר חומציות ובסיסיות של מזונות מסויימים. אני מאמינה שזה לא משהו שצריך להתרכז בו עד לרמת האגוזים...צריך לתת לגוף את מה שהוא באמת צריך ובאופן מאוזן ובריא ואולי אף להשתמש בצמחי מרפא לאיזון נושא החומציות .....לקבלת תפריט הולם שמתאים לך גשי לנטורופת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו