עזרה דחופה-הנקה

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• עזרה דחופה-הנקה
    חניתה
    18/09/2008

לפני כחודש ילדתי בן והוא היה בטיפול נמרץ בערך כ-8 ימים בתקופה הזו שאבתי חלב וגם נתתי תוספות חלב מטרנה. היום ברצוני לחזור להנקה מלאה ואיני מצליחה לעשות זאת כיוון שאין לי מספיק חלב להשביע את תאבונו אנא עיזרי לי . אוסיף ואומר שאני משתדלת כל שעתיים לפני הבקבוק להציע לו את ההנקה. תודהמ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה-הנקה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנקה

איה הוד
    19/09/2008

הי חניתה,

נשים רבות לא בטוחות בגופן וביכולותיו. צריך לספר להן שכמעט כל אישה באופן טבעי יכולה לייצר כמויות אדירות של חלב אפילו לרביעייה, מאחר והדבר תלוי בדבר אחד בלבד: רמת הביקוש! ככל שמניקים יותר כך הגוף מייצר עוד ועוד חלב. זוהי עובדה מוגמרת.

אך בכל זאת, קיימים מצבים שעלולים לפגוע בייצור החלב גם כאשר ממשיכים להניק כגון: סטרס, מתחים ודאגות. היום מוכח מחקרית שלסטרס יש השפעה ישירה על המערכת ההורמונלית ובלוטת התריס. בעיות במערכת ההורמונלית ובבלוטת התריס עלולות להשפיע על ייצור החלב. גורמים נוספים שיכולים להשפיע על ייצור החלב הם תת תזונה, אנמיה, תרופות מסויימות, שימוש בצמחים כגון מנטה ומרווה, מחשבות שליליות שמגשימות את עצמן בנוסח: "אין לי מספיק חלב" , ושתיית מים בלתי מספקת. אומנם בפועל לא הוכח מחקרית, שצריכת מים נמוכה פוגעת בייצור החלב, אך גם צריך לזכור שלא נבדק מצב של אי-שתייה מוחלטת. כשלא שותים מספיק עלולה להיווצר התייבשות אשר בהכרח משפיעה על ייצור החלב מאחר והוא דורש הרבה מים מגופה של האם.

הנטורופתיה מציעה מגוון דרכים הכוללים הכוונה למזונות מסויימים ושימוש בצמחי מרפא, תבלינים ותוספים היכולים לסייע להגברת ייצור החלב באופן טבעי - ממליצה בחום!

כללי ביותר:
    צמחי מרפא המגבירים ייצור חלב אם:

סרפד - Urtica Dioica – Nettle

שיח אברהם - Vitex agnus-castus - Chaste tree / Agnus castus

אניס/כמנון - Pimpinella annisum - Anise / Aniseed

קרצף מבורך - Cnicus benedictus - Holly thistle

בבונג (קמומיל) - Matricaria recutita (camomilla) - German Chamomile

שומר - Foeniculum vulgare - fennel

אספסת - Medicago sativa - Lucerne - Alfalfa

גרגרנית יוונית - Trigonella foenum graecum - Fenugreek

שבולת שועל - Avena sativa - Oat / Groats

כשותנית / כשות - Humulus lupulus - Hops

ורבנה רפואית - Verbena officinalis - Vervain

נטופית / חוטמית רפואית - Althea officinalis - Marsh mallow Parthenium

בהצלחה :-)
    ומזל טוב
    איה הוד

נ.ב
    אל תשכחי לטפל גם בעצמך...זה חלק מהעניין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיה- הנקה

חניתה
    21/09/2008

איה בוקר טוב לפני הכל ברצוני להודות לך על תשובתך. כעת, ציינת בתשובתך שסטרס הוא אחת הסיבות לכך שאין ייצור חלב, ובכן בעקבות הלידה (ואקום) התחלתי לסבול מטחורים והדבר גורם לי סבל כאב אי נוחות ובעיקר עצבים, וכמובן שיש את לחצי היום יום להספיק הכל ומהר אציין גם שאני סובלת מפסוריאזיס וכעת אני סובלת מפריחה מוגברת והמון גרד. מה אני יכולה לעשות בכדי להוריד את רמת המתחים וגם לא אמרת לי האם אוכל לחזור להנקה מלאה כאשר ילדי דורש תוספת כיוון שהוא רעב(אני שותה 3 ליטרים של מים ביום, אוכלת 3 ארוחות מסודרות ואוכלת פירות יבשים). לגבי הרשימה שנתת לי מה הדבר הכי טוב ואיך אני משתמשת? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקה

איה הוד
    21/09/2008

חניתה מקסימה,

מצב הפסוריאזיס רק מעיד על רמת המתח בה את נמצאת.
    המצב שלך רגיש מאוד, ולא רק בגלל שפתאום מסתמנים ברקע עוד בעיות אלא גם בגלל שאת אחרי לידה...

אינני יכולה לטפל בפורום - לא מקצועי!
    הצמחים -כולם מעולים ולכל אדם מתאימה פורמולה אישית שונה. כך שאין לי תשובה עד שלא אערוך לך איבחון.

המצב שלך מורכב מידי בשביל לפתור אותו באינטרנט בפורומים.
    גשי לנטורופת טוב - אני ממליצה בכל הרצינות.
    אל תביאי את עצמך למצב של התמוטטות - הגוף שלך זועק לעזרה.

לצערי לגבי ההנקה - כשמתחילים עם תוספים זה פוגע בהנקה המלאה.
    אני מאמינה שזה תלוי בכוח הרצון וההתמדה שלך.
    תזכרי שככל שיש דרישה ככה יש יותר חלב.

באהבה,
    איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איה בוקר טוב

חניתה
    22/09/2008

ברגע שקראתי את תשובתך נעצבתי מאוד הבנתי שאני לא סתם מדמיינת שאני זקוקה לעזרה היות וכולם סביבי אמרו לי " שזה דבר חולף וזה יעבור רק תנסי להירגע קצת- ותפסיקי להילחץ מכל דבר". מצב שקשה מאוד ליישם. אז להבנתי אני חייבת לגשת לנטורפת אך איני מכירה מישהו מאזור ראשל"צ וכיוון שאני מאוד רוצה עזרה אני פונה אלייך להכוונה. תודה מכל הלב מחכה לתשובתך חניתה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב

איה הוד
    23/09/2008

חניתה מקסימה,

מאוד קל לאנשים בסביבה הקורבה להגיד "אל תדאגי זה יעבור" כאשר הם חסרי אונים ולא יודעים מה לעשות כדי לעזור לך.

אבל לא צריך להיות גאון כדי לראות שאת סובלת ואני אישית לא מבינה למה אי אפשר להמליץ לך לגשת לטפל בעצמך ולהושיט יד לעזרה כשזה כל כך טריויאלי וחשוב - בעיקר במצבך.

מאחר ואני לא מכירה נטורופתים ברשל"צ ההמלצה הכי מדהימה שאני יכולה לתת לך זה להכנס לאגודה הישראלית לנטורופתיה (בקלות מוצאים בגוגל) ושם יש רשימת נטורופתים מורשים, רשומים ומוכרים לפי איזורים בארץ.

טיפ: הרמי טלפון ל 2-3 נטורופתים ותרגישי בלב ובאינטואיציה למי את הכי מתחברת ועם מי הרגשת ביטחון רב יותר ביכולת שלו לעזור לך. ולכי על זה !

אל תחכי שמשהו ישתנה לבד אם אפשר לקצר את הסבל ולעזור לגוף באופן טבעי לחזור לאיזון :-)
    אל תנסי להיות "סופר וומן" ולקחת הכל על הכתפיים שלך....תאהבי את עצמך בכך שתסכימי לאפשר לעצמך לקבל עזרה. סטרס גובה מחיר כבד....

באהבה רבה
    איה הוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו