מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב וגרד בגרוןהילה26/09/2008
שלום רב! שמי רוני ואני סובלת במשך כשבוע מכאב גרון ותחושת צריבה וגירודים בגרון שגורמים לי לשיעולים רבים.תחושת הגירוד לא נותנת לי מנוח ואני לא מסוגלת כמעט לישון מכיוון שכל פעם שאני נשכבת יש לי מלא ליחה בגרון ותחושה מציקה. לקחתי פורמולה (צמחי מרפא- 3 קפסולות בערב) ממטפל שאני קבועה אצלו אבל זה החמיר את המצב וסבלתי גם מבחילות,עכשיו אני מפחדת לקחת אותן שוב. האם יש לכן עצה לפחות איך אוכל להרגיע את הגרד הנוראי הזה? בתודה מראש, רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב וגרד בגרון
איה הוד27/09/2008הי רוני,
אם כך יש לנו כאן כמה דברים:
1. גירוי
2. שיעול
3. ליחה
את רואה את הקשר?
אני מסבירה:
כאשר יש ליחה היא גורמת לגירוי לא נעים בגרון שמוביל לשיעול.
כמובן שתשובה זו היא מאוד שיטחית מאחר וצריך להבין מדוע יש ליחה ומדוע מערכת החיסון מתמרדת כך, ומה מקור השיעול באמת כי גורמים לשיעול יכולים להיות גם זיהומים (בדרך כלל ויראליים) של דרכי הנשימה ....אך העיקרון מאוד מובן כאן.
(דרך אגב, מצבים נפשיים כגון דאגנות יתר, כעס ועצבנות, צורך להוציא משהו החוצה יכולים לגרום לשיעול ולכן הייתי מתייסחת אם הייתי בטיפול גם לאלמנטים הנפשיים-רגשיים)
מצב זה הוא נוראי מאחר ואי אפשר לישון כאשר כל הלילה משתעלים.
כדי להרגיע את הגרד הנוראי צריך ללכת לשורש הבעיה.
בואי נתחיל משני דברים ונראה איך מתקדמים:
1. נפחית את כמות הליחה שהגוף שלך מייצר כרגע
2. נעזור לליחה לצאת החוצה.
אז ראשית, הדבר הקריטי ביותר שעלייך לעשות זה לחדול לחלוטין לתקופה הקרובה מלאכול מזונות שמגבירים ייצור ליחה בגוף: מוצרי חלב (מכל סוג ובכל צורה!!!), בננות, פירות הדר, בוטנים/חמאת בוטנים/במבה, מלפפונים חמוצים, ממתקים וסוכרים או ביסקוויטים ועוגיות למיניהן....
שנית, הגבירי את צריכת השום באוכל מתי שרק תוכלי - שום עוזר להוציא ליחה החוצה.
אופציה נוספת (מגעילה אבל יעילה סופר):
לחתוך בצל, לכסות אותו עם 3-4 כפות דבש ללילה שלם. למחרת לקחת כף מהנוזל בלבד כל שעתיים.
בנוסף, שתי תה ג'ינג'ר עם דבש!!!
זהו, זה בשביל התחלה.
ספרי איך את מרגישה בעוד 3-4 ימים.
הקפידי לעשות הכל הכל הכל!
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)