מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גלנולין ונשירת שיערשני21/12/2008
רופא הנשים שלי המליץ לי לקחת גלנולין (תוסף תזונה) למניעת נשירת שיער. והפלא ופלא, לאחר 3 חודשים אני רואה האטה ניכרת בנשירה. יש לציין שכל הבדיקות שלי תקינות, ואני בת 52 בגיל המעבר. מה דעתכם? האם שמעתם על הקשר בין גלנולין לנשירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גלנולין ונשירה
איה הוד22/12/2008הי סיגל,
הסיבה שגלנולין עזר לך היא כנראה שהגורם לנשירה אצלך היה הורמונלי (גיל מעבר למשל)
הגלנולין הוא מקור עשיר לחומצות שומן חיוניות,ונותנים אותו רבות כחלק מטיפול במערכת הורמונלית (החל מבעיות מחזור ותסמונת PMS וכלה בתופעות גיל מעבר)
אך לצערי, ישנם גורמים רבים אחרים לנשירה (למשל סטרס, אנמיה, בעיות בבלוטת תריס ועוד) ובמקרים אלו הגלנולין לא בהכרח יהווה את הפתרון.
שורה תחתונה:
הטיפול איננו בנשירה!
אלא הוא תמיד בגורמים לנשירה.
אם הגורם הוא גם הורמונלי אז הכי הגיוני בעולם שהגלנולין יסייע.
אך אין להסיק מכך שהגלנולין יעזור לכל מי שחווה נשירה.
בברכה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלנולין ונשירה-לאיה הוד
שני22/12/2008שלום איה, שמחתי לקבל את תגובתך המאשרת, במקביל שלחתי את השאלה לפורום נשירת שיער ושם קיבלתי תגובה מאוד לא מחזקת. "נשירת שיער בקרב נשים בגיל המעבר קשורה לירידה ברמת האסטרוגן. תוסף המזון גלנולין מכיל חומצת שומן אומגה 6 בשם gla אשר מיועדת יותר להסדרת המחזור החודשי ופחות לטיפול בנשירת שיער." מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גלנולין
איה הוד22/12/2008סיגל יקרה,
מי שענה לך בפורום שיער כנראה איננו נטורופת! אולי הוא לא מודע לכך שיש נשירה שיכולה להיגרם מבעיה או חוסר איזון הורמונלי.
תשובתי היתה מאוד ברורה ומפורטת.
אסביר שוב:
הסיבה שהגלנולין עזר לך היא כנראה מאחר ואצלך ספציפית הנשירה היא על רקע הורמונלי(גיל מעבר)
מכאן ניתן היה בקלות להסיק שלגלנולין יש השפעה על המערכת ההורמונלית!
ואם זה כך, אז מעבר להשפעתו על PMS (הסדרת מחזור וכל מה שקשור בזה) הוא גם ישפיע על סימפטומים של גיל המעבר , שאחד מהם יכול להיות נשירת שיער!!!
ולסיכום:
זה נכון שהשימוש בו יותר נפוץ ל PMS ולא לנשירה! אך אם הנשירה קשורה לחוסר איזון במערכת ההורמונלית הוא יעזור ועוד איך!
ברור יותר?
:-)
באהבה,
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשירת שיער - תודה רבה איה
שני23/12/2008אין כמוך! טוב לדעת שיש פתרונות לנשירה, כי גם רופאת העור שלי אמרה שזה גניטי ואין מה לעשות, לאחר שהיא ראתה שכל בדיקות הדם שלי תקינות. אגב היא המליצה לי על ספריי מינוקסידיל 2%, ופחדתי לנסות. אז שוב תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באהבה רבה! :-)
איה הוד24/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינויים בשיער
ron26/12/2008אני סובלת בדיוק מאותה בעיה (בת 52 בגיל המעבר)שיערי הפך דליל דהוי ושבור. מראש מלא תלתלים יש לי תלתלים דלילים מכווצים וחסרי חיוניות.העניין הוא שעברתי לפני חצי שנה פתיחת תלתלים וכן אני במצב רגשי די מתוח כך שאיני יודעת אם מצב שערי הוא בגלל השינויים ההורמונלים הסטראס או הטיפול הכימי של פתיחת תלתלים. בכל אופן המצב משפיע עלי מאוד ואני מרגישה בפתחו של דכאון(שערי היה כל גאוותי)ההצעות שקבלתי הם להשתמש בתרסיס מנוקסי ובאתר זה אני שומעת על גלנולין. ובבית המרקחת הציעו לי לקחת כל מיני ויטמינים ומינרלים של חברת סולגר.אני בעד תרופות סבתא ומאוד מבולבלת אנא עזרתכם
שינויים בשיער
איה הוד27/12/2008שלום יקירה,
אני מאוד מבינה לליבך.
לפי מה שאת מספרת, אצלך הנשירה היא כתוצאה משילוב של כמה גורמים יחד (נפשי, הורמונלי, ופעולה כימית שהשיער עבר) - שלושת אלו רק מעצימים זה את זה (מי אמר שחייבים שהנשירה תהיה רק מגורם בודד אחד? :-))
לכן, יש להתייחס לכולם ולא להזניח אף אחד מהם - זה אומר: גם לטפל בנושא הסטרס- יש הרבה דברים, בין אם זה טיפול בדימיון מודרך או נשימות, או הרפייה, או EFT, או להירשם לסדנת מודעות כזו או אחרת או סדנה ללמוד איך להתנהל עם סטרס ולא לתת לו לגבות את המחיר הכבד הבריאותי שאנחנו משלמים וכו'....
ולטפל גם בנושא החיצוני-פיזי עקב הטיפול הכימי - כלומר - לנסות להזין את השיער עם מסכות על בסיס טבעי - כמו שיבולת שועל, לעבור לשמפו על בסיס רומזרין וכמובן להימנע מצביעת, חימצון ושטיפות...השיער עבר מספיק גם ככה.
מן הסתם יש לאזן את המערכת ההורמונלית ולקבל הכוונה לתזונה שמתאימה למצבך.
המלצות כלליות ביותר:
כל בוקר לשתות מיץ עשב חיטה או שעורה סחוט טרי !!! (על זה לא תצטערי לעולם אם תתמידי 3 חודשים ותראי מה זה עושה לך בגוף ובשיער) - הבעיה היא שזה מצריך מאמץ, זה לא נגיש מאוד, זה לא תמיד קל לשתייה מבחינת הטעם - אבל זה אחד הדברים הכי מדהימים שאפשר לעשות במצב זה.
בנוסף, אכן שמן זרעי פטל בר שחור יהיה נפלא - את יכולה לקחת כל מוצר שמכיל את זה (לא חייב להיות גלנולין)
אם נושא הסטרס ברקע- אז גם כדורים הומיאופתיים כמו ה"נרווהיל" או טיפות רסקיו יכולים לעזור רבות
תוספים שהציעו לך בבית מרקחת יכולים לעזור אבל העצה שלי היא תמיד לקבל אותם קודם באוכל!
הכי חשוב: לגשת לקבל הכוונה מאיש מקצוע כדי שהטיפול יותאם ספציפית לך.
ספרי מה שלומך בקרוב....
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לאיה
ron28/12/2008שלום איה אני רוצה להודות לך מקרב לב על ההתיחסות הרצינית בתשובתך אליי. אעשה כל מה שהמלצת מקווה שזה ייעזור תודה תודה ron
מכל הלב!
איה הוד29/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)