מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכה אדירה בראש-כאבים כל היוםרונן27/01/2009
לשירי,ואיה אודה לעזרתכם באופן דחוף!!!!!!!! לפני כשבוע בעת שיצאתי לקניות בסניף הסופר ממש בכניסה הראשית נחת על ראשי מחסום ברזל אדיר כתוצאה מרשלנות של עובדת. מאז אני חווה במהלך היום כאבים עזים כל פעם במקום אחר בראש פעם בעורף,פעם במצח,פעם במרכז הראש. ובלילה הכאב מתגבר יותר. לא היו לי בחילות,הקאות,או דימום בעת המכה. הייתי אצל נירולוג שלא במיוחד סייע לי ואמר שיתכן שאסבול עד חודש ורק אם תהיה עיפות יתר,או חולשה,או הקאות כל היום לבוא אליו בדחיפות. מאז אני מאד מוטרד שהמכה כביכול תגרום לי לכאבי ראש כרונים. פעם או פעמים השתמשתי בקרח על הראש,ובמקביל משתמש בטיפות ארניקה ששמעתי שעוזרות למצבים כאלה עדיין מה אפשר לעשות ולהפסיק את הכאבים במיידי?,האם באמת ארניקה יכולה לסייע לי ואם המינון של 5 טיפות כל 3-4 שעות זה סביר?האם יש משהו שאפשר למרוח על הראש מבחינה טבעית? אודה לעזרתכם כי לכרגע יש לי כאבים חזקים-אגב כשאני ליד מחשב זמן רב או טלוויזיה הכאב מתגבר מדוע אם ככה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכה
איה הוד27/01/2009שלום רונן,
יש לי מטופלת שעברה טראומה דומה, רק מה שנחת עליה היה רציני יותר. לאחר החודשיים הראשונים כשהכאב והתופעות עברו והיא חשבה שהכל בסדר , היא חזרה לעבודה. פתאום התחילה קריסת מערכות והיא החלה לסבול מבעיות נוספות בשרשרת אחת אחרי השנייה (חולשה של מערכת חיסון, הפרעות שינה, עצבנות, דיכאון, כאבי שרירים בכל הגוף ועוד), והאזור שבו היא קיבלה מכה נשאר כל הזמן רגיש מאז התאונה.
למה אני מספרת לך את כל זה?
ובכן, אני לא יכולה להדגיש מספיק עד כמה מכה בראש איננה משתווה לשום מכה אחרת. הראש הוא אזור כל כך רגיש וחשוב ומספיק אפילו זעזוע קטן כדי להוציא את כל הגוף מאיזון. יכול להיות שכרגע הגוף מתמודד עם הטראומה ברמה מסויימת, והרופאים לא מודאגים, אבל אין לדעת מה ההשלכות של מכה כזאת בטווח הארוך ולכן אני מייעצת לך בחום רב לא לטפל רק עם ארניקה ולא לטפל לבד בעצמך וגם לא לחכות שהכל יעבור לבד - אלא לגשת למטפל שילווה אותך ויעזור לגוף לחזור לאיזון - גם ברמה האקוטית שכרגע אתה סובל ממנה וגם לתמיכה בגוף כדי לעזור לו לחזור לאיזון ולמנוע בעיות עתידיות. אל לך להמעיט בחומרת המכה.
הארניקה נהדרת עבורך אבל היא לא מספיקה בשביל להכהות את הכאב באיזור המכה.
רונן, האם שללו שטף דם פנימי/חיצוני באיזור המכה?
בכל מקרה, אני ממליצה למרוח על האזור 3 פעמים ביום משחה בשם טראומיל (מלשון טראומה) ואף לקחת טיפות של טראומיל באופן פנימי!! (אמור להיות בכל בית מרקחת) ולגשת במהרה למטפל וגם לאוסיאופת!
מקווה שעזרתי
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכה
שירי חבקין30/01/2009שלום רונן היקר
העובדה שאתה לוקח ארניקה יכולה מאוד לסייע בכדי למנוע שטפי דם
וכאבים וכמו כן להפחית את הטראומה הפיזית שספגת. מצויין להמשיך עם הארניקה
לעוד כשבוע ולהשלים עם הטראומיל.
כמו שאיה ציינה יש להיות אחראים במקרים שכאלה ולבדוק אצל
מומחה שאין נזק מעבר למה שרואים.
אני ממליצה גם לקחת רסקיו רמדי בטיפות פעמיים שלוש ביום , 4 טיפות
כל פעם. וזאת בכדי לטפל בטראומה הנפשית שמקרה כזה גורם .
בברכה,
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)