אימעלים מספר תסיות בדם (PLT)

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• אימעלים מספר תסיות בדם (PLT)
    מונה
    12/09/2009

בזמן אחרון יש לי ירידה במספר התסיות דם. הגעתי ל113.אני מודאגת מאוד ורק בעוד חודש יש לי טור אצל המתולוג. אני לקחתי כל יום כף שמן פשתן+ קוטג' וגם כדורי שמן דגים (מחנויות טבע). האם זה יכול להיות גורם לירידת מספר התסיות? מה אני יכולה לעשות כדי לעלות את מספרם? בתודה מראש מונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טסיות דם נמוכות

איה הוד
    13/09/2009

שלום מונה,

ספירת טסיות נמוכה נקראת טרומבוציטופניה

אומגה 3 ידוע כמשהו שמונע קרישיות דם , הוא מפחית את הידבקות הטסיות ובכך מקטין את הסיכון לקרישיות בכלי הדם ולהתקפי לב. זאת בדיוק הסיבה שלא ממליצים לקחת אומגה 3 יחד עם תרופות מדללות דם כגון קומדין!

אך השפעה זו על טסיות הדם לא אמורה לגרום לירידה בכמות שלהם. אני לא יכולה לומר לך בוודאות שיש קשר בין השניים!

את חייבת לעבור בירור ראשוני אצל הרופא ההמטולוג כדי לנסות להבין את המקור לתופעה ואז לטפל בהתאם.
    יכול להיות שהמצב נובע אפילו מסתם זיהום ויראלי כלשהו - אבל חשוב לוודא שאין משהו רציני אחר ברקע כמו ירידה בייצור טסיות במוח העצם או כל דבר אחר.

ובניתיים, אני הייתי מפסיקה ליטול זרעי פשתן ומפחיתה את כמות כדורי האומגה 3 ל- 1 ליום או יומיים. עד שיתבהר מה קורה.

בנוסף, יש מוצר בשם "הרב באלנס" שמכיל אכינצאה וכורכומין שמאוד משפיעים על שורת תאי הדם הלבנים ומחזקים את מערכת החיסון והכבד - מאוד מולץ לקחת אחד ביום.

אבל רצוי קודם שתעברי בירור רפואי.

מקווה שעזרתי
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו