חומציות בקיבה

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• חומציות בקיבה
    אסתי
    17/09/2009

יש לבעלי דלקת חריפה מאוד בוושט. טוענים שהיא נגרמת עקב חומציות בקיבה. לפני כחודש לקחו לו ביופסיה מהמקום הדלקתי ונאמר לנו שהממצאים הם טרום סרטניים.
    מה הייתם ממליצים לי , האם יש איזו שהיא תרופת סבתא נגד חומציות בקיבה?
    תודה ושנה בריאה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומציות בקיבה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומציות בקיבה

איה הוד
    17/09/2009

שלום לך,

יש לוודא מה גורם לחומציות הזאת ובמקום לטפל בחומציות שהיא רק הסימפטום, יש לטפל בגורם לה.

למשל, האם שללתם הליקובקטר?
    האם קיבלתם יעוץ תזונתי (לתזונה יש חלק קריטי וחשוב בנוגע לרמת החומציות)?
    אלרגיה למזון יכולה לגרום או להחמיר מצב כזה.

האם בעלך מעשן? - ללא ספק בקרב מעשנים קיימת נטייה גדולה יותר לסבול ממצבים כאלה
    הסברות בנוגע לעישון קשורות לעליה ברמת חומצת הקיבה, ירידה בייצור מימן פחמתי המגן על דפנות הקיבה מהחומציות, והגברת קצב חילוף החומרים - כך שתוכן הקיבה מתרוקן מהר ועובר דרך התריסריון יחד עם רמה גבוהה של חומצת קיבה, ובכך מגרה את הדופן.

סטרס - למצבי לחץ, חרדה, דאגה יש השפעה ישירה מאחר והם משפיעים על ייצור החומצה בקיבה, ולכן זה משהו שאני תמיד לוקחת בחשבון בטיפול.

האם נשללה תסמונת זולינגר - אליסון ? - מדובר על גידול שמפריש הורמון בשם גסטרין שמגביר את הפרשת החומצה בקיבה ובכך עשוי להגביר סיכוי להתפתחות אולקוס.

ומה לגבי תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידליות ממשפחת ה- NSAID'S (אספירין, איבופרופן כמו אדוויל, נורופן ואדקס) - אלו עומדות במקום גבוה כאחד הגורמים להתפתחות כיבים פפטיים. הן פוגעות בייצור של הפרוסטגלנדינים המגנים על רירית הקיבה.

מקביל לטיפול בגורם לעודף החומציות, אני ממליצה לקחת פרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים ללא FOS) ובנוסף, אני ממליצה להתחיל לקחת במידי כדורי כורכומין (הכורכומין הינו החומר הפעיל בכורכום וידוע כאנטי-סרטני ואנטי-דלקתי)

מקווה שעזרתי
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אסתי
    25/09/2009

איה.
    רציתי לומר תודה על התגובה, היא בהחלט נראית רצינית ואיכפתית.
    אשמח לקבוע תור ולהגיע אליך.
    האם אני חייבת להגיע עם בעלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעד מה

איה הוד
    25/09/2009

שלום אתי,

אין בעד מה.
    תוכלי ליצור עימי קשר טלפוני ונראה איך עוזרים לבעלך

בברכת בריאות
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה לחומציות בגוף

ש
    25/09/2009

אני יודע מאזישהוא מקום שהחומוס המבושל פותר את הבעית החומציות בגוף שיהיה לכם רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו