מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית ספיגה ?דורית04/10/2009
שלום :) מתנצלת על אורך השאלה אבל זה לא פשוט. תודה על הסבלנות.
אני בת 50 סובלת מהיפוגליקמיה (ללא סכרת) כבר 6 שנים ולא מוצאים את הסיבה.בנוסף גם יצור האדרנלין לא יציב - "חוסר איזון במע' אוטונומית" (מה שמשפיע מאד על איכות החיים והשינה שלי). אני מקבלת תרופות להורדת ל"ד דופק ודרנלין, הורמונים, וכדורי שינה. מבחינת תזונה ותרופות כבר ניסיתי הכל (וגם טיפולים אלטרנטיביים מגוונים) אבל בעצם אין שום שינוי מהותי בסימפטומים ובבעיות (שגם כאלו של גיל מעבר נוספו אליהם :).
אני שותה הרבה מאד (יש לי כליה אחת מלידה גדולה ומתפקדת טוב לפי כל הבדיקות). לא מעשנת ולא שותה קפה או תה.
אוכלת אוכל בריא ומזין והרבה ולא צמחונית כלל.
אני לוקחת באופן די קבוע ויטמין C (מה שדווקא הוכיח עצמו מצוין כי למרות כל הנ"ל לא חולה בשפעות התקררוריות וכאלו :).
אחת הסיבות שיכולות לגרום להיפוגליקמיה הוא חוסר ספיגה אך זה מין מונח מעורפל קצת שהרופאים הקונוונצ' לא מתייחסים אליו לכן אני תמהה אם בעובדות שאציין למטה יש סימנים לחוסר ספיגה.
מבחינה כללית אני די חלשה (גם בשרירים) והתפקוד שלי רחוק מנורמלי. גם רזיתי הרבה מאד בתקופה קצרה למרות שחלק הצלחתי לעלות חזרה אח"כ אבל עכשיו ממש מתאמצת בכוח להשמין ולא מצליחה (היתי תמיד מלאה כך שזה ממש לא אופייני). TSH תקין.
הדבר שבולט לכל אחד זה שאני נראית מאד חיוורת. גם השיער נושר בכמויות מאד גדולות כבר שנים.
לעומת זאת בבדיקות דם:
גם ההמוגלובין גם הברזל וגם הB12 שלי תקינים באופן קבוע. לעומת זאת הפריטין מתחת לנורמה לגמרי. הנתרן נמוך וכמעט מחוץ לתחום ובנוסף גם האשלגן (ודווקא התרופה לל"ד אמורה לשמור על האשלגן בגוף). החומצה פולית כל כמה חודשים פעם "מתרוקנת" (אבל זה יכול להיות קשור ללקיחת הורמונים או תרופות אחרות) ואז לוקחת תקופה וזה מתאזן.
העיכול מאד לא תקין. בדקו גם צליאק ואין.
נדמה לי קראתי שגם ברזל וגם אשלגן נספגים בערך באותו איזור (תרסריון ?) במערכת העיכול. עשו לי קולונוסקופיה והיה תקין אבל לפני כמה שנים עשו גסטרוסקופיה והיתה דלקת בתרסריון שכנראה נגרמה מהליקובקטר שבינתיים טופל וחוסל. היה גם חשד לאחרונה לטפיל וטופלתי באנטיביוטיקה (גם לקחחתי אצידופולוס בתקופת הטיפול וקצת אחרי) אבל לא נראה שינוי בבעיות העיכול.
זהו בערך תמצית העובדות - האם משהו מכל הנ"ל יכול להצביע על בעיית ספיגה. עשו לי בדיקות רבות אחרות שחלקן גבוליות - מה עוד בבדיקות הדם יכול להצביע על בעיית ספיגה?
והאם נשמע הגיוני שאם יש חוסר בפריטין ואשלגן אז יש בעיה באיזור מסוים במעי ? מה אפשר לעשות כדי לרפא או לאבחן מצב כזה (עדיף ללא בדיקות חודרניות נוספות או אנטיביוטיקה) ?
האם לקיחת אצידופולוס או משהו אחר באופן קבוע יכולים לעזור לסוג בעיה כזה והאם כן אז איזה סוג אצידופולוס - או שזה לא משנה.
מלא תודה מראש דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיית ספיגה
איה הוד05/10/2009
דורית יקרה,
אני מכירה את תופעת ההיפוגליקמיה וטיפלתי באנשים שסבלו מהבעיה.
עושה רושם שיש כאן מצב מורכב של בעיית עיכול, אי סבילות למזון ואלרגיה (זאת אחת הסיבות שויטמין C כל כך עוזר לך!)
יש המון דברים שצריך לקחת בחשבון לפני שמייעצים מאחר ויש משמעות רצינית למה שגורם לבעיה.
בעיית ספיגה היא רק הסימפטום! צריך לברר מה גורם לה.
לא הייתי שוללת מצב של מזהמים במערכת עיכול או אף קנדידה (צריך לעשות בדיקת צואה לטפילים ולקנדידה).
יהיה מאוד קשה לתת לך מענה מספיק מקצועי לבעייתך על גבי הפורום
אני ממליצה לך לגשת לטפל בשיטת אייפק!
בברכה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.png)