מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לחץ דם נמוךסיגל18/09/2007
הפסקתי לשתות קפה ומאז לחץ הדם שלי נמוך מה שגורם לסחרחורות וחולשה כללית. האם יש סוגי תה או חליטות שיכולות לעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קפה ללחץ דם נמוך
איה הוד18/09/2007הי סיגל,
אני שמחה שפנית אלינו.
את צודקת: קפה מעלה את לחץ הדם.
אך צריך לדעת עוד משהו:
1) הוא עושה זאת באופן זמני - כנראה עד לכוס הקפה הבאה.
2) קפה הוא אחד המשתנים החזקים שיש. והדבר האחרון שצרך בלחץ דם נמוך זה חומר משתן.
לכן, קפה הוא לא טיפול אופטימלי ללחץ דם נמוך. מה עוד, שעומד על הפרק הנושא הבריאותי בצריכת יתר של קפה. בנוסף, הוא ממריץ בשלב הראשון ולאחר מכן עשוי להוביל לצניחת אנרגיה.
בניגוד ללחץ דם גבוה, ללחץ דם נמוך אין טיפול ממשי כי הוא לא נחשב למחלה. יש אנשים שחיים ומתפקדים איתו מצויין ולא סובלים.
למקרה שאת כן סובלת מסימפטומים, יש כמה דברים שכדאי לאמץ:
לא לקום מהר מידי משכיבה לישיבה ולעמידה - אך זאת וודאי את כבר יודעת מניסיון.
להקפיד על שתיית מים ואף לשקול שתיית משקאות איזוטוניים המכילים מינרלים ומלחים.
לא לפסוח על ארוחות.
תה מחליטת רוזמרין יעיל מאוד מאחר והרוזמרין ממריך ומזרים דם ידוע
שימוש בצמחי מרפא או יותר נכון צמחי תבלין שהם בדרך כלל "מחממים" וממריצים כגון ג'ינג'ר, קינמון, פלפל שחור, פלפלת חריפה (קפסיקום)
צמח הג'ינסנג' - רצוי לא לעשות בו שימוש ללא התייעצות עם איש מקצוע ועדיף לא ליטול אותו כצמח בודד לאורך זמן.
מצאתי גם שפעילות גופנית אירובית קבועה יומיומית יעילה מאוד. נכון שיש המיעדים אותה דווקא להורדת לחץ הדם וזה אכן נכון. אך מצאתי שזה מאזן גם מי שסובל מהבעיה ההפוכה שהיא לחץ דם נמוך. אין לי הסבר מדוע, אני רק יודעת שספוראטים רבים הם בעלי לחץ דם ודופק נמוכים והם חיים עם זה נפלא - אולי פעילות גופנית מביאה את הגוף למצב בו הוא יכול לחיות טוב יותר עם לחץ דם נמוך ללא סימפטומים לא נעימים. זאת רק השערה.
אם את חווה לחץ נפשי גדול רצוי לטפל ולא להזניח כי יש לכך השפעה על לחץ הדם.
בדקי שאינך לוקחת תרופות שיכולות להוריד לחץ דם כגון תרופות משתנות או אנטי חרדתיות...
באהבה,
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)