מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קצוות שרופים ומפוצליםמיכלי28/09/2007
השיער שלי הוא מתולתל מאוד מטבעו. לפני שנה וחצי עשיתי החלקה יפנית בשיער (לאחר שהשיער המתולתל נהרס לחלוטין עקב גוונים, פנים, טיפול לא נכון וכו'). אני גוזרת את קצוות השיער פעם בחודש-חודשיים, והשיער שלי בריא יחסית (הוא רך ומבריק ונראה טבעי לגמרי). כדי שהשיער יהיה בריא מהשורש עד הקצה כדאי שאני אוריד בסביבות 5-10 ס"מ של קצוות שרופים ומפוצלים, אבל אני לא מסוגלת פשוט (אני רוצה שהוא יישאר באורך הנוכחי ואם אפשר אפילו יותר ארוך). הגעתי לאתר כשחיפשתי פתרון לצמיחה מהירה ומצאתי (תודה!). אני אשמח אם תספרו לי על דרך להכין מסיכה שתזין את השיער, ודרך לעזור לי עם הקצוות של השיער שפשוט הורסות לי אותו לגמרי!
תודה רבה =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קצוות שרופים
איה הוד28/09/2007הי מיכלי,
עושה רושם ששיערך בריא (רך, מבריק, את מקפידה פעם בחודש-חודשיים לגזור קצוות). אך כנראה אין זה מספיק טוב בשביל להפתר מהקצוות השרופים שאת מתארת שממשיכים להתקיים.(יכול להיות שהם מזכרת מההתעללות של הצביעות, הגוונים, הטיפול הלא נכון ואולי אף מההחלקה עצמה)
מה עוד, שקצוות שרופים ומפוצלים מתחילים מלמטה ומתפשטים לכל אורך השיער הבריא, מים יכולים לחדור לליבת השיערה ולפגוע בה - מצב זה עלול להביא ליותר מ- 5-10 ס"מ קצוות מפוצלים ושרופים שקיימים היום.
למרות שאני מאוד מבינה אותך בדבר רצונך לשמר את אורך השיער הנוכחי, אין כמו גזירת הקצוות ועקירת הבעיה מהשורש.
לשמחתנו שיער הוא דבר שגדל ומתחדש, ואם אחרי גזירת הקצוות תמשיכי לשמור עליו ולטפח אותו הבעיה לא אמורה לחזור. גזירת קצוות שרופים גורמת לשיער לגדול מהר ובריא יותר (כך לפחות אמרו לי כשהייתי קטנה ולא רציתי להסתפר :-))
למקרה שאת באמת לא מוכנה לגזור :-) לא אשאיר אותך בלי טיפ שאפשר לנסות:
ראשית, להמנע מלייבש את השיער בפן לאיזושהי תקופה.
וודאי שהשמפו בו את משתמשת אינו מייבש.
קחי ביצה (או שתיים - תלוי בכמה שיער יש) תערבבי אותה עם שמן זית אמיתי ועם מיץ מלימון סחוט טרי ( אם הלימון גדול ומלא מיץ אז גם חצי לימון צריך להספיק) - תמרחי את כל הקצוות בבלילה הזו, ממש לעשות עיסוי ולהחדיר אותה לשיער. איספי את השיער וקשרי מטפחת או כל דבר אחר למשך שעתיים וחצי ולאחר מכן לחפוף רגיל במקלחת.(תוכלי לעשות אותו הדבר גם עם מיונז)
חצי שעה לפני כל חפיפה, על שיער יבש, מרחי שמן זית בקצוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
מיכלי28/09/2007קודם כל תודה שענית :)
התחלתי לקחת ויטמינים שמטרתם לחזק את השיער העור והציפורניים (קיימים כמה סוגים כאלה, אני גרה כרגע בארצות הברית). אני אוכלת המון ירקות וחלבונים, והיום גזרתי את השיער בסיבות 3-4 ס"מ. אני מחכה שיעבור חודש פחות או יותר כדי לחזור על גזירת הקצוות. בקשר למה שאמרת, המסכה הזו לקצוות משמן זית לימון וביצה, רציתי לדעת למה דווקא החומרים האלו? איך הם תורמים לבריאות השיער והקצוות השרופים?
ומהי המסיכה הטובה ביותר שאני יכולה להכין או לקנות לשיער כולו שיהיה יותר בריא וחזק?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היי מיכלי
איה הוד28/09/2007ראשית, ויטמינים זה טוב, אך עדיף תמיד לקבלם מהמזון, מתבלינים, מעשבי מרפא עשירים ומזינים ואפילו בהמלצה אישית שלי - מעשב שעורה/ /חיטה שעשיר בחלבונים וויטמינים ומינרלים באופן טבעי ואידאלי, ולא מכדורים.
אני לא מאמינה בכדורי ויטמינים ולא יודעת עד כמה ספיגתם בגוף יעילה ועל השפעתם האמיתית. מה עוד, שאיני משוכנעת שזה הפתרון לבעייתך - אני מניחה שהמבחן האולטימטיבי הוא א' - לראות האם המצב משתפר בעקבות נטילתם, וב' - לראות אם הוא נשאר תקין גם אחרי שמפסיקים לקחת את אותם ויטמינים.
שמן זית לימון וביצה מאז ומתמיד היו "התערובת המסורתית" לבעיות מסוג זה. הביצה עשירה בחלבון ומרכיבים חשובים ויחד עם שמן הזית המעניק גמישות ולחות והלימון , הם מעניקים לשיער גם הזנה, גם גמישות ורכות, שימון של קצות השיער המפוצלים על מנת למנוע מהפיצול לעלות מעלה במעלה השיערה.
יש שמוסיפים לתערובת גם דבש ושמן נבט חיטה ומדווחים שזה פשוט עושה נפלאות לשיער כולו, לא רק לקצוות מפוצלים אלא ממש להחייאה וחיזוק שלו. ניתן אף לעשות שימוש פנימי וחיצוני ברוזמרין.
אל תשכחי כמה התזונה, מצבי מתח ושתיית מים משפיעים על מראה השיער . קומפלקס ויטמיני B הנמצאים בשיבולת שועל, שמרי בירה ודגנים מלאים חשובים מ-א-ו-ד.
יש בשוק על המדפים שפע בלתי נדלה של סוגים שונים ומשונים של המסיכות טובות. יש שעושים שימוש בסיליקון לשיער לפתרון מהיר. הסיליקון מאחה את הקצוות המפוצלים ורצוי למרוח אותו על שיער רטוב לאחר החפיפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי שאלה..
רונה30/09/2007היי..השיער שלי הוא חום בינוני ואני רוצה להבהיר אותו מחומרים טבעיים על מנת לא לשרוף את את שערי יש אפשרות כזאת??? ואם כן מהי??...בתודה יפה...: )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבהרת שיער
איה הוד30/09/2007הי רונה,
לא יצא לי לנסות את זה, אך השיטה הנפוצה, המוכרת להבהרת שיער היא:
שימוש בלימון וחשיפת השיער לשמש - השילוב של השניים אמור להבהיר את השיער.
יש שמוסיפים ללימון גם חליטת קמומיל מרוכזת
אך אני חושבת שגם בשיטה טבעית זו, משהו שכן פוגע בשיער בגלל החשיפה לשמש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה..
רונה01/10/2007הייי............קוראים לי רונה ובעיתי היא כך:
שערי הוא חלק....יותר מדי חלק ואני רוצה שיהיה לו קצת חיים -שהיה גלי- אבל בדרך טבעית ואני לא רוצה לסלסל אותו יש לך עצה????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרונה
שירן חן06/10/2009היי רונה ,
יש המון כרמים מעולים לשיער לסילסול
פשוט תבררי כרמים יעשו את העבודה :]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בעיה
אניה22/08/2010תעשי בלילה גכשהשיער קצת לח וגלגול/צמה/קוקו שבו כל 3-5 ס"מ יש עוד קוקיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)