מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיעור יתרחסוי17/10/2007
שלום
אני לא יודעת אם זה הפורום הנכון אבל אני אנסה בכל זאת...
אני בת 22, בעלת שחלות בעלות מבנה פוליציסטי. לאחר שנטלתי גלולות במשך שנה וחצי והפסקתי ,החלה צמיחה מהירה של שיער עדין אך כהה בכל הגוף ,כולל הפנים [לחיים סנטר..], ואקנה בנוסף.לאחר מכן התחלתי ליטול דיאנה 35 למשך 3 חודשים והפסקתי מכייון שהן גרמו לי לכאבי ראש וסחרחורות.
השאלה שלי, או יותר נכון התקווה, האם אתן [או כל מי שמכיר את הנושא] יכול להציע לי משהו טיבעי בתור טיפול שיכול להפחית את התסמינים [בעיקר את השיעור]?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיעור יתר
איה הוד17/10/2007שלום לך,
שחלות פוליציסטיות לרוב מלוות במערכת הורמונלית לא מאוזנת לכן, תקני אותי אם אני טועה אבל כנראה שהמחזור החודשי שלך אינו סדיר ויש תופעות PMS.
כמעט בחצי מהמקרים של שחלות פוליציסטיות קיימת גם השמנה - בעיקר באזור הבטן והמותניים.
וכמובן שהאקנה והשיעור (שמצביע בין היתר על רמות גבוהות של הורמוני מין אנדרוגנים - גבריים) הם חלק מהעניין.
הורמונים (גלולות) הם הפתרון הקונבנציואנאלי, והם אינם פותרים את הבעיה ואף עשויים להחמיר אותה מאחר ומדובר בהתערבות חיצונית "בעץ ההורמונלי" בגוף באופן לא טבעי. דבר שמשבש את המערכת ואת תפקודה. על אחת כמה וכמה כאשר מפסיקים.
אם המצב אינו תקין ואינו מאוזן מלכתחילה יש הרבה מה לעשות כדי לעזור לגוף לחזור לאיזון בכוחות עצמו. (גם על ידי תזונה וגם על ידי צמחי מרפא נהדרים שקיימים לאיזון הורמונלי או אפילו הומיאופתיה). אחד הצמחים הידועים הוא הויטקס (שלדעתי אין טעם לקחת אם נוטלים גלולות).
הנטורופתיה עוזרת לגוף באופן טבעי לחזור לאיזון הורמונלי, ולכן היא אפשרות טובה מאוד במקרה של שחלות פוליציסטיות ושיעור יתר.
יש לקחת בחשבון את המצב הנפשי ולא לזלזל בו - הנטורופת מודע לקשר הישיר שיש בין רמות מתח לחוסר איזון הורמונלי (זה מוכח מחקרית!). בטיפול את מקבלת כלים ללמוד הרפייה ודמיון מודרך בכדי להתמודד עם המצב הנפשי.
כמובן שאם קיים עודף משקל, חשוב להתייחס לכך בטיפול, מאחר וירידה במשקל משפיעה על האיזון ההורמונלי באופן משמעותי. בטיפול הנטורופתי אני מתאימה תזונה המתאימה באופן אישי לכל אדם ולפי מצבו. מאוד חשוב לעשות פעילות גופנית - זה חלק קריטי מהטיפול מאחר והיא משפרת את התנגודת לאינסולין ואת רמות האינסולין בדם (יש סברה שטוענת שיתר אינסולין גורם לייצור מוגבר של הורמוניים גבריים שגורמים לציסטות בשחלות ולשיעור) - צריך לוודא שסוג הפעילות מותאמת לך באופן אישי.
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן אני פונה
חסוי17/10/2007תודה לך
לפני שהתחלתי ליטול גלולות המחזור היה מאוד קשה אבל בעיקרון מסודר [ואקנה עדינה בפנים] בגדול תמיד הייתי מעט שעירה , באיזור הגב התחתון, קצת בטן וידיים, אבל בעקבות הגלולות ואכן אחרי ההפסקה היה מן סוג של "פיצוץ" בכל הגוף.
אז בעזרתך, רציתי לדעת לאן אני פונה עכשיו?, ובעזרת הטיפול שהצעת, אחרי כמה זמן רואים תוצאות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול
איה הוד17/10/2007כנסי לאגודה הישראלית לנטורופתיה ומצאי לך שם 2-3 נטורופתים מוסמכים. ערכי טלפונים ובירורים ובחרי מי הכי מתאים לך ללכת אליו לטיפול וגם לפי המיקום הגיאוגרפי המתאים לך.
כל נטורופת טוב לא יוכל לומר לך תוך כמה זמן רואים תוצאות כי כל גוף מגיב אחרת ובקצב שלו, ובאופן כללי, מערכת הורמונלית (בייחוד אם לקחת הורמונים) לוקח זמן לאזן. אך אין תחזיות זמן.
בהצלחה
איה הוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו שחשוב לי לדעת
חסוי21/10/2007היי, שוב אני
יכול להיות שאני הולכת סחור סחור, אבל חשוב לי לדעת איך בדיוק הטיפול הנטורופתי יעזור לשיעור [בפנים בעיקר]. מכיוון שב- 3 חודשים שנטלתי דיאנה השיער הפך להיות יותר עדין ופחות כהה והצמיחה שלו נעצרה, וכרגע אני במצב הזה. שאלה אחת היא האם האיזון ההורמונלי מהטיפול ישמור על המצב הזה כך וישפר יותר?
ושאלה שניה,האם כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם את הטיפול הנטורפתי ?
ובנוסף, מה הם אחוזי ההצלחה למקרה שלי?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שיעור יתר
איה הוד21/10/2007העובדה שגלולות דיאנה עצרו את הצמיחה והפכו את השיער לעדין יותר, מורה על כך שהגורם היה חוסר איזון הורמונלי (סביר שעודף בהורמונים זכריים). כך בדיוק הטיפול הנטורופתי אמור לעזור לשיעור - מאחר וגם הוא הולך על הכיוון (בין היתר) של איזון הורמונלי.
אני מציעה שתדברי עם מספר נטורופתים מומחים ולאחר מכן תגיעי להחלטה.
אי אפשר לדעת איך גופך יגיב לטיפול ותוך כמה זמן (זה נכון דרך אגב גם לגבי טיפולים קונבנציונליים). במקרים של חוסר איזון הורמונלי בדרך הטבע צריך סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות פוליציסטיות
לאור נהלל22/10/2007משהו שמצאתי באחד האתרים וזה הזכיר לי את השאלה שלך , אולי זה יתן לך מידע נוסף :
"הרופא אבחן אצלי שחלות פוליציסטיות והמליץ על גלולות. מה הרפואה הסינית ממליצה?
,
נקרא גם Stein Leventhal syndrome. מדובר באוסף תסמינים והפרעות בציר היפותלמוס – היפופיזה- שחלות, כמו גם הפרעות אנדרוגניות באדרנל, או גידולים שחלתיים המפרישים אנדרוגנים.
התוצאה של בעיה זו היא חוסר ביוץ. סטימולציה נמשכת של LH ע´י ההיפופיזה, המובילה לגדילת ציסטות בשחלות.
בד´כ מדובר באישה עם גדילה והתפתחות מינית רגילה, למרות שעלול להופיע שיעור יתר (הירסוטיזם) עוד לפני הווסת הראשונה. לרוב הסימנים מופיעים לפני גיל 25 ומתבטאים בווסתות לא סדירות, חוסר פוריות, הירסוטיזם בעיקר בפנים, אמנוריאה והשמנה. הפרעות נוספות עלולות לכלול דימומים לא פונקציונלים.
האבחנה ללא הירסוטיזם נעשית בעזרת ביופסיה כדי לשלול ממאירות, בדיקת רמות טסטוסטרון (לפי תוצריו בשתן) ותוצרי בלוטת האדרנל.
ניתן לגרום לביוץ אצל המטופלת בעזרת כלומיפן או גונדוטרופינים. אם אין רצון בהריון, ניתן לדכא את השחלות בעזרת רמות נמוכות של אסטרוגן (בגלולות למניעת הריון) המדכאות את הפרשת ה LH מההיפופיזה .
מבחינה אפידמיולוגית, בבדיקת אולטרסאונד שנעשתה ביותר מ 1000 נשים עם בעיות פוריות נמצא של 17% היו קריטריונים העונים להמצאות ציסטות שחלתיות מרובות. לא מצאתי כמה אחוזים בדיוק באוכלוסיה, אך אם כלל אוכלוסיית הנשים עם בעיות פוריות היא מעט מעל 15%, ניתן לעשות את החשבון לבד.
מנקודת ריאות סינית מדובר, כנראה, בתופעה של חום ולחות. שיעור היתר, הטסטוסטרון, הדימומים, הנטייה להתקפים אפילפטיים וסוכרת, התופעה של הציסטות, כולן מכוונות לחום. החום יכול להיות ראשוני או על רקע לחות סטגננטית. לרוב הטיפול מתמקד בפתיחת הסטגנציה וסילוק חום. צמחי מרפא ודיקור כאן מאוד חשובים"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)