מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטן נפוחהשרה04/05/2010
שלום אני אישה בת 53 וסובלת מאוד מבטן נפוחה. בבוקר הכל תקין והבטן לא נפוחה אך במהלך היום היא מתנפחת ואין לי מושג מה לעשות. במהלך היום אני אוכלת לחם קל מלא, ירקות, נקניק דל שומן. בלי מתוקים. יוגורטים דלי שומן. האם יש משהו טבעי על מנת שלא אחוש נפוחה ? מחכה למענה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בטן נפוחה
איה הוד04/05/2010שרה יקרה,
ובכן, אני לא חושבת שיש משהו שניתן להמליץ עליו ויהיה אפקטיבי כל עוד תמשיכי להכניס לגוף מזונות שגורמים לבטן להתנפח.
כמו שאני רואה את זה, יש לטפל בשורש הבעיה ופשוט להימנע ממזונות שמנפחים לך את הבטן - ובמילים אחרות: לאילו מזונות יש לך אי סבילות.
אני יכולה להפנות אותך לבדיקת דם מיוחדת לצורך בדיקה של אי סבילות, ובינתיים פשוט לנחש שמה שגורם לבטן להתנפח בסבירות גבוהה (מהמאכלים שציינת כאן) זה הלחם קל שאת אוכלת (לחם קל מלא באוויר וחומרים שגורמים לנפיחות איומה!!! מה גם, שיכול להיות שכרגע הגוף שלך לא מוכן לקבל חיטה), בנוסף, הנקניק - העובדה שהוא דל שומן לא הופכת אותו לבריא ודל בניטריטים וחומרים שונים למיניהם שבקלות יכולים להיות הגורם לנפיחות הזאת.
כל מה שכתבתי עד כה נכון באותה מידה גם לגבי היוגורט - וזה לא רק העובדה שמדובר במוצר חלבי, אלא גם מוצר שהוא דל שומן ויכל להכין בשל כך חומרים או ממתיקים מלאכותיים שגורמים לנפיחות גדולה מאוד.
לסיכום אמליץ לך לגשת לנטורופתית כדי לקבל הנחיות לתזונה נכונה עבורך על מנת שהבטן לא תתנפח במקום לנסות לחפש פתרון לטיפול סימפטומטי בלבד.
מקווה שעזרתי
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)