גזים אצל תינוק

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• גזים אצל תינוק
    שושנה
    24/10/2010

שלום רב, אני סבתא בפעם השישית ועדיין לא נתקלתי בתופעת גזים וכאבי בטן אצל תינוק כמו בלידה האחרונה של ביתי.תינוק בן כמעט חודשיים מתחיל את הבכי לקראת ערב ונמשך כל הלילהת, הוא מתפתל ובורכה ולא נרגע עד שמשחרר "גזלה " קטן בכל פעם. ביתי עברה למטרנה וגם מניקה. היא שומרת על תזונה נכונה בכדי לא ליצור גזים. אך דבר לא עוזר.היא מנסה סוגי טיפות על בסיס שומר, אך נאדה. הצעתכן... בכדי להקל על התינוק ועליה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים אצל תינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים אצל תינוק - תגובה

איה הוד
    24/10/2010

שלום שושנה,

אני חייבת להיות כנה, נושא הגזים מניסיוני הוא מאוד רגיש.
    יש מטפלים שיגידו לך שאם תעשי את כל מה שצריך הגזים יעלמו (עיסויי בטן, טיפות כאלה ואחרות, שינוי תזונתי של האם המניקה, מעבר למטרנה ללא לקטוז וכ'ו וכו' וכו')

ניסיוני הראה לי, שישנם מקרים שלא משנה מה נעשה בהם - הגזים ישארו, יחד עם הצרחות אל תוך הלילה והדבר היחיד שירפא אותם זה גיל 3-4 חודשים - שאז הם נעלמים כמו שבאו.

אני יודעת שהחדשות הללו אינן טובות עבורך אך היה חשוב לי לשים את הציפייה במקומה ולספר לך שיש מקרים כאלה שלא מגיבים לכלום.

אך אין זה אומר שלא כדי להמשיך לנסות להקל על הקטנטונת המסכנה ועל האמא שבטח כבר לא רואה על העניים ורמת העצבים ממש על הקצה כמו שאומרים.

אז ככה:
    ישנם מזונות שנחששבים מאוד בריאים אך בכל זאת יכולים לגרום לגזים איומים. אתן לך דוגמא מצחיקה: אורז!
    אורז שנחשב לשיא הבריאות יכול לגרום לגזים רציניים אצל התינוק. יש נשים שאם הן מפסיקות לאכול אורז רמת הגזים של התינוק יורדת פלאים.
    לכן ההמלצה שלי היא ללכת למישהי שתוכל לכוון את האמא לגבי תזונה שמתאימה אישית ולא סתם תזונה שנמנעים בה מהדברים "הקלאסיים" כמו קטניות וכדומה.

דבר שני , אם אי אפשר להמנע בשלב זה ממטרנה, אז בשלב הגזים רצוי להקל על העיכול ולהמנע מלקטוז. אני בזמנו השתמשתי בסימילאק FREE מלקטוז וזה עזר מאוד. אני מאמינה שגם למטרנה יש פורמולה נטולת לקטוז. זנ יכול לעשות את כל ההבדל!

בנוסף, עיסוי בטן עם שמן לבנדר תמיד יקל - ורצוי להתחיל איתו לפני שהערב מגיע עם כל הגזים כדי להקדים תרופה למכה.

פרוביוטיקה - לתת לאמא ולתינוקת משהו שמותאם לתינוקות במינון קטן ולראות אם יש שיפור או החמרה. לעיתים זה מדהים ולעיתים זה גורם לעוד גזים בגלל חומר שנקרא FOS (לצערי בפרוביוטיקה לילדים לא מצאתי מוצר ללא FOS כמו שניתן למצוא למבוגרים)

ואחרון חביב, אם שום דבר לא מקל, תתעודדו שבעוד חודש-חודשיים זה נגמר, ועד אז רצוי לעזור לאמא כמה שיותר, לקחת ממנה את התינוקת לכמה זמן בכל ערב, לשחרר אותה, לעזור לה לצבור כוחות נפשיים כדי שתוכל לטפל בילדה הבוכה בלילה.

לא רשמת לי אם זה ילדה ראשונה שלה...

אשמח לשמוע אם הצלחתי לעזור...
    הרבה בריאות
    איה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזים אצל תינוק - תגובה

שירי חבקין
    24/10/2010

שושנה שלום רב
    מומלץ לתת לאמא המניקה לשתות חליטות חזקות של זרעי שומר.
    לתת לתינוק מעט תה שומר או תה קמומיל אפשר גם בבקבוק.
    בהצלחה
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו