כמה שאלות...

מנהל הפורום

איה הוד
איה הוד
לקביעת תור אצל איה הוד ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות...
    עמית
    09/11/2010

היי איה/שירי...
    לפני כשבעה חודשים יצאתי מהפרעות אכילה שנמשכו כשנה וחצי. תודה לאל עצרתי בדיוק כשהמשקל שלי התחיל לרדת וקלטתי שהוא מידרדר לתת- משקל. לפני שהתחלתי לחזור לאכול מאוזן (תפריט של כ- 1200-1300 קלוריות) השמנתי בבת אחת 10 קילו בעקבות בולמוסים... מאז המשקל שלי עולה 2-3 קילו ויורד עולה יורד עולה יורד.. לפני כשבוע התחלתי ללכת למישהי שהיא נטורופטית וכמובן נתנה לי תפריט שונה לגמרי... אה, לא ציינתי שהמחזור שלי הפסיק לשנה וארבעה חודשים חזר לפני 3 חודשים ולא חזר מאז... התפריט שקיבלתי כולל להרבות במאכלי סויה שהם נחשבים למועילים.. לאחרונה קראתי הרבה על סויה שהיא יכולה להזיק בתפקודים של בלוטת התריס זה נכון???
    ועוד שאלונת.. התחלתי לקחת אומגה 3 וויטמין D.. יש סוג מסוים שלא טוב לקחת??
    תודה מראש, סליחה על האריכות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות... - תגובה

שירי חבקין
    14/11/2010

שלום עמית
    אני מתנצלת על העיכוב במתן התשובה
    ועדיין לדעתי יש לחכות לתשובתה של איה שכן
    זהו תחום המומחיות שלה
    אני עוסקת בצמחי מרפא וקוסמטיקה טבעית
    ואיל איה היא נטורופטית והכתובת הטובה ביותר
    עבור שאלתך
    בברכה
    שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות... - תגובה

איה הוד
    14/11/2010

שלום עמית,

אני שמחה לשמוע שאת בדרך הנכונה.
    המלצתי היא שמעבר ליעוץ תזונתי אצל נטורופתית תגשי גם לטיפול נפשי מאחר והפרעת אכילה מכל סוג היא בעיה נפשית.
    עברת ממצב של כמעט תת משקל למצב של בולמוסי אכילה ואז למצב של עליה וירידה בלתי פוסקת במשקל. לכן, חשוב ביותר לתמוך במקום הנפשי/מנטאלי/מחשבתי הזה שמתעסק כל הזמן בנושא האוכל, אחרת הבעיה לא באמת תתרפא אלא תחליף צורות ותחזור בכל מיני דרכים שונות.

ממליצה בחום לקרוא את הספר "נשים אוכלות את עצמן" - המון תובנות ניתן לקבל משם.

סויה נחשבת למזון גויטרוגני - כזה שמונע מבלוטת התריס להשתמש ביוד. זה בעייתי אך ורק אם את סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס.

אם המחזור שלך לא סדיר, אני ממליצה לקבל מהנטורופתית פורמולה מצמחי מרפא לאיזון הורמונלי והחזרת המחזור!

לגבי סוג האומגה 3 - מה שחשוב זה לקחת אומגה 3 עם לפחות 50% חומר פעיל (כלומר שה DHA וה- EPA שבכמוסה יהוו לפחות 50% מכלל הכמוסה שבדרך כלל שוקלת 1000 ומשהו מ"ג. בנוסף, יש לוודא שבאומגה 3 אין חומרים כגון מתכות כבדות ורעילות ודיוקסין.

ויטמין D - רצוי נוזלי

בהצלחה
    איה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

עמית
    15/11/2010

תודה על התשובות... ואל דאגה, אני בהחלט עוברת טיפול פסיכולוגי... אין דרך אחרת לעבור ולצאת מהעולם השחור הזה של ההפרעות אכילה.. :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו