מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כמה שאלות...עמית09/11/2010
היי איה/שירי...
לפני כשבעה חודשים יצאתי מהפרעות אכילה שנמשכו כשנה וחצי. תודה לאל עצרתי בדיוק כשהמשקל שלי התחיל לרדת וקלטתי שהוא מידרדר לתת- משקל. לפני שהתחלתי לחזור לאכול מאוזן (תפריט של כ- 1200-1300 קלוריות) השמנתי בבת אחת 10 קילו בעקבות בולמוסים... מאז המשקל שלי עולה 2-3 קילו ויורד עולה יורד עולה יורד.. לפני כשבוע התחלתי ללכת למישהי שהיא נטורופטית וכמובן נתנה לי תפריט שונה לגמרי... אה, לא ציינתי שהמחזור שלי הפסיק לשנה וארבעה חודשים חזר לפני 3 חודשים ולא חזר מאז... התפריט שקיבלתי כולל להרבות במאכלי סויה שהם נחשבים למועילים.. לאחרונה קראתי הרבה על סויה שהיא יכולה להזיק בתפקודים של בלוטת התריס זה נכון???
ועוד שאלונת.. התחלתי לקחת אומגה 3 וויטמין D.. יש סוג מסוים שלא טוב לקחת??
תודה מראש, סליחה על האריכות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות... - תגובה
שירי חבקין14/11/2010שלום עמית
אני מתנצלת על העיכוב במתן התשובה
ועדיין לדעתי יש לחכות לתשובתה של איה שכן
זהו תחום המומחיות שלה
אני עוסקת בצמחי מרפא וקוסמטיקה טבעית
ואיל איה היא נטורופטית והכתובת הטובה ביותר
עבור שאלתך
בברכה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כמה שאלות... - תגובה
איה הוד14/11/2010שלום עמית,
אני שמחה לשמוע שאת בדרך הנכונה.
המלצתי היא שמעבר ליעוץ תזונתי אצל נטורופתית תגשי גם לטיפול נפשי מאחר והפרעת אכילה מכל סוג היא בעיה נפשית.
עברת ממצב של כמעט תת משקל למצב של בולמוסי אכילה ואז למצב של עליה וירידה בלתי פוסקת במשקל. לכן, חשוב ביותר לתמוך במקום הנפשי/מנטאלי/מחשבתי הזה שמתעסק כל הזמן בנושא האוכל, אחרת הבעיה לא באמת תתרפא אלא תחליף צורות ותחזור בכל מיני דרכים שונות.
ממליצה בחום לקרוא את הספר "נשים אוכלות את עצמן" - המון תובנות ניתן לקבל משם.
סויה נחשבת למזון גויטרוגני - כזה שמונע מבלוטת התריס להשתמש ביוד. זה בעייתי אך ורק אם את סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס.
אם המחזור שלך לא סדיר, אני ממליצה לקבל מהנטורופתית פורמולה מצמחי מרפא לאיזון הורמונלי והחזרת המחזור!
לגבי סוג האומגה 3 - מה שחשוב זה לקחת אומגה 3 עם לפחות 50% חומר פעיל (כלומר שה DHA וה- EPA שבכמוסה יהוו לפחות 50% מכלל הכמוסה שבדרך כלל שוקלת 1000 ומשהו מ"ג. בנוסף, יש לוודא שבאומגה 3 אין חומרים כגון מתכות כבדות ורעילות ודיוקסין.
ויטמין D - רצוי נוזלי
בהצלחה
איה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
עמית15/11/2010תודה על התשובות... ואל דאגה, אני בהחלט עוברת טיפול פסיכולוגי... אין דרך אחרת לעבור ולצאת מהעולם השחור הזה של ההפרעות אכילה.. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)