מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בניית ציפורניים לנערות (13-14)Kf08/11/2017
היי, אני בת 13-14 (מפותחת לגילי ברמה של בנות בגיל 16-17) אני מאוד רוצה לעשות בניית ציפורניים אבל אני מאוד מפחדת שיקרה משהו לציפורן כמו ירקת ושהיא תתלש מהמקום ולא תחזור להיות מה שהיא הייתה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בניית ציפורניים לנערות
אבי שגיא09/11/2017היי,
בניית ציפורניים עושים בעיקר במקרים בהם מתקשים להאריך ציפורניים טבעיות. התופעה מתחילה לקרות בשנות העשרים המאוחרות והלאה. לפני כן הציפורניים לרוב בריאות, חזקות וצומחות מהר (מלבד מקרים של כסיסה או בעיות ציפורניים).
אני לא ממליץ לך לעשות בניית ציפורניים אלא אם כן יש סיבה מספיק טובה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם לקוחה שאלרגית לבנייה?ריקי07/11/2017
לקוחה חדשה מתעקשת על בנייה למרות שברור שיש לה אלרגיה. לא הסכמתי לעשות לה פעם שנייה ושלחתי אותה לרופא עור. אם לא אסכים פעם נוספת היא תלך למישהי אחרת שלא יהיה לה אכפת מהאלרגיה, אבל לא זו הבעיה, השאלה שלי היא אם יש דרך לעשות בנייה עם חומרים חלופיים שאינם גורמים לאלרגיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לקוחה שאלרגית לבנייה
אבי שגיא07/11/2017שלום ריקי,
כל הכבוד שהתעקשת ולא עשית בנייה ללקוחה עם אלרגיה. במה שקשור אלייך עשית את הצעד הנכון. לגבי הלקוחה - זו כבר הבריאות שלה.
אם בוודאות מדובר באלרגיה לאקריל אפשר לנסות לעבוד בשיטת הטבילה. טכניקה וחומרים שמעט שונים מהבנייה שאת מכירה, אבל כדאי להכיר.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופ מאט יורד מהראסתי05/11/2017
אני מאוד אוהבת את הקטע של הטופ מאט אבל הוא יורד מאוד מהר, אי אפשר לשים משהו מעל בגלל שזה יהרוס את המאט. יש לזה פיתרון (חוץ מלא לשטוף ידיים...)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טופ מאט
אבי שגיא05/11/2017היי אסתי,
טופ מאט לא בהכרח יורד מהר. זה תלוי בחברה שאת משתמשת במוצריה וברמת העבודה שאת עושה. ממליץ לך שלא לערבב בין מוצרים של חברות שונות, אולי לנסות טופ מאט אחר וכמובן לשפר את הטכניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבעי אקריליק לציור על הציפורנייםפאני31/10/2017
אמנית ציפורניים חובבת, רציתי לשאול האם אפשר להשתמש בצבעי אקריליק לציור על הציפורניים - טבעיות או בנויות?
צבעי אקריליק לציור על הציפורניים
אבי שגיא02/11/2017שלום פאני,
אני לא בקיא בצבעי האקריליק השונים אבל זה אפשרי בהחלט. בכל מקרה את גם יכולה להשתמש בצבעי מים.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין לק ג'ל בנייה וטבעינטע-לי29/10/2017
רציתי לדעת אם יש הבדל בין לק ג'ל לבניית ציפורניים לבין לק ג'ל לציפורן טבעית?
הבדלים בין לק ג'ל בנייה וטבעי
אבי שגיא29/10/2017היי נטע-לי,
שני המוצרים מבוססים על ג'ל אבל יש ביניהם הבדל מהותי: לק ג'ל אינו מתאים לבנייה. אלו מוצרים שונים ומטרותיהם שונות. חשוב להכיר את אופי העבודה עם כל אחד מהם ולא לערבב בין השיטות.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלבי טבילה לפני ג'לרותי26/10/2017
אני צריכה ריענון קטן - טבילה לפני ג'ל על ציפורן טבעית - מהו סדר הפעולות הנכון? האם אחרי הטבילה צריך נוזל אקריל או מייבש דבק?
טבילה לפני ג'ל
אבי שגיא26/10/2017שלום רותי,
עם איזו חברה את עובדת?
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקים זולים ונזקים לציפורןצליל24/10/2017
האם באמת יש הבדל באיכות בין לקים יקרים ללקים זולים? אם chic עושה את העבודה למה צריך להשקיע כל כך הרבה כסף ב-ESSIE נגיד? האם הלקים הזולים מזיקים לציפורניים?
לקים זולים ונזקים לציפורניים
אבי שגיא24/10/2017היי צליל,
הרוב המוחלט של הלקים שנמכרים בארץ ושתפגשי בהם, הזולים והיקרים, מאושרים לשימוש ואינם פוגעים בציפורניים בשימוש נכון. יתכנו הבדלים באיכות המוצר, רמת הגימור, עמידות, אבל אין הבטחה שמוצר זול יתנהג פחות טוב ממוצר יקר. לעיתים ההיפך הוא הנכון.
לכן, הצעתי היא שתנסי לקים ממגוון מותגים עד שתמצאי את המותג שהכי מוצלח בעינייך ואת הכי מתחברת אליו. זכרי שמה שמתאים לחברתך לא יהיה בהכרח מוצלח עבורך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניית ציפורניים - האם יש עדיין ביקוש?מעיין22/10/2017
שלום, אני מתלבטת לגבי לימודיי ציפורניים.
חשבתי לעשות קורס של מניקור לק ג'ל אבל אני גם מאוד מתחברת לבניית ציפורניים.
השאלה שלי היא האם יש עוד ביקוש לבניית ציפורניים? יש בזה עוד עבודה או שלרוב נשים מגיעות רק ללק ג'ל??
תודה, מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביקוש לבניית ציפורניים
אבי שגיא22/10/2017שלום מעיין,
זו שאלה מעולה וטוב שאת שואלת אותה לפני שהתחלת ללמוד.
אשמח לענות לך בהרחבה, ולא בפסקה אחת. צרי קשר טלפוני ונשוחח.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שכבות של לק בהיראלכס22/10/2017
בלקים בהירים לפעמים אני צריכה לשים יותר משתי שכבות, האם זה הגיוני? בעיקר כשמדובר בג'ל...?
שכבות לק
אבי שגיא22/10/2017היי אלכס,
כל מותג והמוצרים שלו. לא ציינת עם איזה מותג את עובדת אבל שתי שכבות זה בהחלט המינימום לקבלת מראה אטום. יש לקים שמאפשרים לקבל מראה אטום גם לאחר שכבה אחת אבל הם יוצאי דופן וממותגים כך. 2-3 שכבות דקות ואחידות הן לרוב המומלצות והסבירות ביותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגישות באצבע אחרי בנייהדורה19/10/2017
אני כבר הרבה שנים עושה בנייה אבל בפעמים האחרונות בימים שאחרי הבנייה יש לי רגישות, סוג של אלרגיה, בעור שמסביב לציפורן. יכול להיות שפיתחת אלרגיה לבנייה? איזה חומרים אלרגניים יש בזה?
רגישות באצבע לאחר בנייה
אבי שגיא19/10/2017שלום,
בהחלט יתכן מצב של רגישות לאקריל. צרפי תמונה לכאן או לפרטי ואתייחס.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציפורן מפוצלת אחתעלמה17/10/2017
יש לי ציפורן מפוצלת אחת, שאר הציפורניים בריאות וחזקות. למה זה דווקא בציפורן אחת ואיך אפשר לטפל בזה?
טיפול בציפורן מפוצלת
אבי שגיא17/10/2017היי עלמה,
בהחלט יתכן מצב שרק ציפורן אחת מפוצלת. ישנם גורמים שונים שיכולים לגרום למצב זה. בכדי להבין את הגורם אנא צרפי תמונה כאן או בפרטי.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטפי דם לאחר הורדת בנייהירדן14/10/2017
שלום , הורדתי בניה ויש לי שתפי דם קטנים מאוד על גבי הציפורניים . האם זה תקין ? מהטראומה או מכות בציפורניים?
בעייה בציפורניים
אבי שגיא14/10/2017שלום ירדן,
לא ברור לי מה את מכנה שטפי דם ואיך הם נראים, אבל לא, זהו מצב שאינו תקין כלל.
שלחי בבקשה תמונה לכאן או בפרטי שאוכל להכווין אותך.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בציפורניים
ירדן14/10/2017הם נורא קטנים , מלמטר בערך , מצרפת תמונה .
חשוב לציין שהיום הואדתי את הבנייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיה בציפורניים
אבי שגיא14/10/2017מצב הציפורן חמור. בכדי למנוע מצב של עיוותים או חלילה דיסטרופיה צרי איתי קשר בהקדם לביצוע תהליך שיקום של הציפורן. לבינתיים ממליץ להגן עליה היטב, להימנע מחומרים מסוכנים, רצוי אף לחבוש אותה.
אשמח גם לשוחח עם זו שעשתה לך בניית ציפורניים.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בציפורניים
ירדן14/10/2017תודה רבה אפנה מחר . מספר פלאפון ?
ונראה שהשטף דם זה מהבניה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בעיה בציפורניים
אבי שגיא14/10/2017בשמחה. כפי הנראה כן, אך נוודא את העניין.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד כתם שחור בציפורןאירה14/10/2017
שלום רב, היום הלכתי לעשות מילוי וכשהיא שייפה לי את החומר ראינו כתם שחור. נלחצתי מאוד כי לא מזמן קראתי על מלנומה של הציפורן. מאז לא מצליחה להירגע. אשמח אם תסתכלו בתמונה ותוכלו להרגיע אותי קצת.
המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמונה נוספת אחרי יום
אירה14/10/2017מצרפת תמונה שצולמה לאחר יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילגו עלי
אירה14/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כתם שחור בציפורן
אבי שגיא14/10/2017שלום אירה,
אשמח שתשלחי תמונה ברורה עם צבעים טבעיים.
האם קיבלת מכה באזור שם? האם את חשה בכאבים? קשה לזהות מהתמונה, האם כל האורך זו ציפורן טבעית?
לא כל כתם שחור הוא מלנומה אבל כמובן שנדרש מעקב ואבחון רפואי.
בכל מקרה זהו מצב שאינו תקין ומצריך מעקב. ממליץ לחבוש את האצבע, להמנע מלחשוף אותה למאמצים, לשייף את הציפורן בעדינות לאורך קצר בכדי למנוע מצב של לחץ וחלילה גם היפרדות.
אנא שוחחי איתי בטלפון או בפרטי.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על קורסים לבניית ציפורנייםבל10/10/2017
היי, אני רוצה להתחיל לעסוק בכל הקשור לבניית ציפורניים, אני בלי כל נסיון קודם בתחום..
רציתי לשאול איזה קורסים אתן ממליצות ללמוד בתור התחלה בכדיי שאתחיל לעסוק בזה ואם יש קורסים לשלבים יותר מאוחרים?
תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קורסים בניית ציפורניים
אבי שגיא14/10/2017היי בל,
את מוזמנת ליצור קשר בפרטי ואמליץ לך בשמחה.
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציפורניים נופלות בהריוןעמליה10/10/2017
שבוע 21 להריון והציפורניים שלי שלפני ההריון היו חזקות התחילו להיות חלשות יותר ולהתקפל ועכשיו הן באשכרה נופלות! מה אפשר לעשות עם זה?!?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפורניים בהריון
אילנה כסיף10/10/2017הי עמליה,
עד כמה שידוע לי, הציפורניים אמורות להיות דווקא יותר חזקות בהריון, על כן, אני ממליצה שתפני את השאלה לרופא המשפחה שלך.
ומזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)