כמה שאלות על אלרגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות על אלרגיה
    יערה
    23/07/2011

בעקבות המקרה עם האלרגיה לאגוזים, התעוררו אצלי כמה שאלות:

1. איך יודעים שמישהו אלרגי לאגוזים למשל? הבנתי שחשיפה ראשונה לא עושה שום דבר, ובחשיפה שנייה יש כבר את האלרגיה - זה נשמע לי כאילו אין מתי לאבחן - אחרי שילד אוכל אגוזים אני לא אדע אם הוא אלרגי או לא כי זו חשיפה שנייה, מצד שני בחשיפה השנייה הוא כבר עלול למות לי. אז איך יודעים אם ילד הוא אלרגי לאגוזים? (מקווים שבחשיפה השנייה תהיה תגובה מתונה של הגוף?)

2. האם מישהו שאובחן כאלרגי למשהו - לאגוזים, לבוטנים וכו' - חייב לשאת איתו מזרק אפיפן? הרי אני מכירה המון ילדים אלרגים בגן של הילד שלי שלא נושאים עימם מזרק? האם יש דרגות של אלרגיה ומדרגה מסוימת צריכים לשאת מזרק? איך אפשר לחזות דרגה שכזו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות על אלרגיה

הוספת תגובה

• יש לי TYPO

יערה
    23/07/2011

במקום הראשון שרשמתי "חשיפה שנייה" התכוונתי חשיפה ראשונה - הפעם הראשונה שהילד אכל אגוזים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות על אלרגיה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    23/07/2011

אפשר לחזות דרגת הקושי של תגובה אלרגית על פי תגובה אלרגית קודמת. אם תגובה היתה קשה, מומלץ לשאת מזרק אפיפן כדי להיות מוכנים לתגובה קשה חוזרת. אם התגובה היתה קלה, אין צורך כנרא לשאת מזרק כזה.
    ניתן לבצע תבחיני עור למזון (קיים תבחין זמין אצל אלרגולוגים) ולאבחן רגישויות אלרגיות מראש, למרות שחלק מהאלרגולוגים יגידו שזה לא מקובל.
    גם כאשר יודעים על האלרגיה למאכל מסויים, אגוזים למשל, כמו במקרה המדובר, לא תמיד ניתן למנוע תגובה אלרגית קשה.
    אבל ברוב המקרים כן ניתן למנוע ולהימנע וזה מה שקורה ביום יום אצל רוב האנשים האלרגיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו