שאלה לד"ר ולרי טפליצקי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר ולרי טפליצקי
    לירן
    24/07/2011

ערב טוב,
    אני חייל, משרת כבר שנתיים וחצי, ועברתי הרבה מקומות בצבא במהלך שירותי עד כה.
    בתחילת 2011 כאשר הגעתי למקום חדש התעוררה אצלי רגישות חדשה בגוף שלא הייתי מודע לה כל חיי, מה שגרם כנראה לצריבות חזקות בעיניים ואודם בלתי נסבל, כאשר כל בוקר אני קם ונלחם כדי לפקוח את העיניים במשך מס' דקות.
    טופלתי על ידך לפני מספר חודשים, ולאחר מספר טסטים שעשיתי, איבחנת אצלי כנראה אלרגיה לכרדית האבק.
    הבעיה לא עברה עדיין, ולאחר שלקחתי עשרות תרופות - טיפות, משחות, ספריי וכד' - עדיין קיימת אצלי האלרגיה הזאת, למרות שהספקתי לעבור מספר מקומות נוספים בארץ (לא אציין מקומות ספציפיים כאן, אבל רק אגיד אזור הנגב, גוש עציון ורמת הגולן), וכל פעם מחדש הבעיה הזאת התחילה ותקפה בי במשך זמן ארוך מאוד..ואם להיות יותר ספציפי בזמן, מדובר מחודש ינואר עד כה.
    זה לא עוזב אותי, נשארו לי עוד מספר חודשים לשחרור ואני עדיין לא יודע מה הפיתרון, ולפני כמה ימים מישהו שאל אותי אם יש לי מתחים נפשיים, וזה ממש לא באופי שלי, לכן הרצתי חיפוש בגוגל והגעתי לפורום הזה. קראתי פה קצת וראיתי שיש אזכור למתח נפשי שאולי עלול להוביל לאלרגיה.
    השאלה שלי היא, האם הגיוני שהאלרגיה שאני מזכיר פה נגרמת באמת על ידי מתחים נפשיים? אם כן מה עליי לעשות? ומה הפיתרון לזה? כי באמת שום תרופה לא עזרה לי עד עכשיו, ולמרות כל הימי מנוחה בבית, זה עדיין גולש אליי גם הביתה ואני לא יודע מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר ולרי טפליצקי

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ולרי טפליצקי - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    27/07/2011

שלום רב,
    לפעמים אלרגיה בעיניים קשה לטיפול,
    חשוב מאוד טיפול סביבתי. יש לשאוב מזרן וכרית עם שואב אבק,
    יש לשקול ברצינות טיפול נגד אלרגיה על ידי חיסון.
    לגבי קשר למתח נפשי ההסבר הוא בכך שבן אדם מתוח מרגיש כל חולי באופן יותר משמעותי, יותר פוגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו