אלרגיה לפנצילין ולעקיצות דבורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לפנצילין ולעקיצות דבורים
    לילך
    18/08/2011

כשהייתי ילדה אובחנתי כאלרגית לפנצילין לאחר שסבלתי מקוצר נשימה אחרי נטילת אנטיביוטיקה. יש לי 2 שאלות בקשר לאלרגיה הזו:
    1. אני נמנעת מגבינות עובש דוגמת רוקפור, שכן לפי רשימת המרכיבים הן מכילות עובש מסוג פנצילין. האם אכן אסור לי לצרוך גבינות כאלה?
    2. רופא המשפחה שלי אמר לי שבעבר נטו לאבחן רגישות לפנצילין בקלות יתרה, האם יש דרך לבדוק האם אני אכן אלרגית?

שאלה נוספת היא בנוגע לאלרגיה לעקיצות דבורים. סבא שלי אלרגי מאוד לעקיצות דבורים והוא אלרגי גם לפנצילין. נאמר לי בעבר כי יש סבירות גבוהה שגם אני אלרגית לעקיצות דבורים (מעולם נעקצתי, טפו טפו..). האם ישנה בדיקה שאני יכולה לעשות כדי לאבחן זאת? אם כן, האם מדובר בבדיקה פרטית או דרך קופה"ח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה לפנצילין ולעקיצות דבורים - תגובה

ד``ר בן רנר
    20/08/2011

שלום
    לגבי הפניצילין יש לבצע בדיקה במרפאה אלרגית.לגבי הדבורים יש להעקץ קודם ע"מ להתרשם אם יש בכלל תגובה .בדיקה מראש לא תגידדבר היות ועשרה אחוזים מהאוכלוסיה חיוביים בבדיקה אך ללא כל תלונות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

לילך
    20/08/2011

יש לך מושג לגבי הגבינות? האם לרגישים לפנצילין אסור לאכול גבינות עובש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו