מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גירוד בלתי מוסברנירית18/01/2008
לפני כחודש וחצי, בתחילת דצמבר 2007 החלה תופעת גירוד ב-2 הזרועות שלי (מהמרפק ועד אמת כף היד). את תופעת הגירוד אפשר לתאר בצורה הבאה: עיקצוצים, דקירות, מתחת לפני העור של הזרועות. על פני הזרועות לא נראה שום דבר חריג: לא אדמומית, לא כתמים, שום דבר. בעקבות העקצוצים והדקירות היה מגיע צורך בלתי נשלט לגרד את האזור.
בהתחלה פשוט גירדתי את הזרועות והן האדימו מהגירוד. על העור נוצרו שריטות קטנות כתוצאה מהגירוד. העור צרב.
מכיוון שבעשרת הימים הראשונים של התופעה לא טיפלתי בה בשום תרופה קונבנציונלית (למעט מריחה במשחה טבעית – רסקיו רמדי קרם – להרגעה, שלא ממש עזרה) התופעה החלה להתפשט אל מעבר לזרועות: עתה גם השוקיים שלי, הגב העליון והתחתון החלו לגרד לי ולהאדים כתוצאה מהגירוד. בנוסף, התחלתי להתעורר באמצע הלילה מהגירוד, תוך כדי הרגשה של חום שיוצא מן הגוף. עלי לציין שלא היתה תופעת הזעה, רק הרגשה כאילו חום יוצא לי מהגוף.
לאחר 10 ימים ביקרתי אצל 2 רופאים: רופא מקצועי לעור (פרופסור) שטען שמדובר באלרגיה, ושאל אותי אם נטלתי תרופה חדשה (התשובה היתה שלילית), ורשם מרשם של סטרואידים, שסירבתי לקחת.
רופא המשפחה חשב גם הוא שמדובר באלרגיה שתעבור במהרה ורשם לי אנטיהיסטמינים (Telfast). אותם לקחתי במשך חודש ימים.
עלי לציין שכל עוד לקחתי כדור טלפסט ביממה, יכולתי לתפקד. הגירודים שככו. ההרגשה הכללית היתה ש"הדבר" נמצא עדיין מתחת לעור, אבל הוא רדום. מן הסתם זה תפקידם של האנטיהיסטמינים והם עשו את העבודה.
השבוע, בתחילת השבוע היתה לי הרגשה שהתופעה נחלשה. ניסיתי בזהירות להפסיק את האנטיהיסטמינים. למעשה במשך יומיים הרגשתי כאילו התופעה חלפה, אבל לאחר יומיים הכל שוב חזר על עצמו.
הפעם בהתיעצות רופא המשפחה הזמנתי תור אצל אלרגולוג, אלא שנאמר לי שעלי להפסיק ליטול את האנטיהיסטמינים לפחות 6 ימים מיום הביקור אצל המומחה.
השאלות שלי הם כלדהלן:
באופן כללי, הייתי רוצה לדעת, האם התופעה שאני מתארת מוכרת? האם יש לה שם? כיצד מטפלים?
באופן יותר ספציפי הייתי רוצה לדעת איך אוכל לתפקד במשך 6 ימים ללא היסטמינים מבלי לצאת מדעתי. האם יש משחה שאפשר למרוח והיא אפקטיבית ומותר ליטול אותה לפני פגישה עם אלרגולוג.
מודה מראש על ההתייחסות ועל התשובות,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד: 6 ימים ללא אנטיהיסטמינים
ד``ר ולרי טפליצקי18/01/2008שלום רב,
שאלות שלך טובות ונכונות.
גרד זה תלונה נפוצה במחלות אלרגיות של עור וגם במחלות הלא אלרגיות. שם הרפואי לתופעה הוא פרוריטוס.
במרפאה שלי אני מאפשר לא לקחת אניהיבטמינים יומיים - שלושה בלבד לפני הטסטים. ברוב המקרים זה מספיק.
לא רצוי למרוח משחת סטרואידים על הזרועות לפני טסטים אלרגיים. זה עלול לפגוע ברגישות של הטסט.
מי שלא יצליח להפסיק אנטיהיסטמינים בכלל, יופנה לבדיקת דם לאלרגיה.
בברכה
ד"ר טפליצקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)