אלרגיה לעקיצות יתוש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לעקיצות יתוש
    אלרגית
    16/10/2011

אני בת 28, מאז שהייתי ילדה הייתה לי תגובה קשה לעקיצות יתוש, אבל בשנה האחרונה המצב החריף. כל עקיצה מתנפחת למימדים עצומים (קוטר 10 ס"מ ומעלה) ומלווה בנפיחות גדולה ובכאבים חזקים. המצב הגיע לכך שאני בקושי מסוגלת לדרוך על רגל שיש עליה עקיצה ולעיתים אני נאלצת להישאר בבית בשל כך. הלכתי לאלרגולוג והוא נתן לי כדורי אנטי-היסטמינים טלפאסט (180 מ"ג) ומשחה אנטיביוטית אלוקום. בפעמים האחרונות שנעקצתי לקחתי מיד את הכדור ומרחתי את המשחה, והמשכתי לקחת כדור פעם ביום למשך כמה ימים לפי הוראת הרופא. יש שיפור קל בתגובה אבל היא עדיין מאוד חריפה. למרות כל האמצעים שאנו נוקטים כדי להרחיק יתושים מהבית, אני עדיין נעקצת בתדירות של פעם בשבוע-שבועיים. עד שעקיצה אחת מחלימה, כבר יש חדשה. הדבר נהפך לבעיה מאוד רצינית שמקשה עלי מאוד (כאמור, לעיתים אני לא יכולה ללכת לעבודה בשל כך). האם יש טיפול יותר חזק לאלרגיה לעקיצות יתוש? (גם טיפול לעקיצה עצמה וגם טיפול להחלשת התגובה האלרגית, כמו שיש לאלרגיה לאבק?). דרך אגב, יש לציין שיש לי גם רגישות ללקטוז, מכיוון ששמתי לב שחלק מהכדורים האנטי-היסטמינים מכילים לקטוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה לעקיצות יתוש

הוספת תגובה

• אלרגיה לעקיצות יתוש - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    20/10/2011

שלום רב,
    ככל הנראה תצטרכי לקחת תרופה אנטיהיסטמינית לא רק בזמן התגובה אלא גם קבוע למניעת התגובה.
    חתכן גם שלא מדובר בתגובה לעקיצה אלא במצב שנקרא אורטיקריה שזאת פריחה מגרדת ללא סיבה חיצונית.
    כדאי לפנות לאלרגולוג לייעוץ נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו