היי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי...
    מורן
    27/10/2011

יש לי ילד בן 6 כיום,ומגיל 8 חוד' נודע לנו מניסיון של אכילה שהוא אלרגי לבוטנים,(במבה),שקדים,אגוזים שקדים שומשום(טחינה)....
    לפני כחצי שנה עשינו לו טסטים ונשארה לו אלרגיה חריפה לבוטנים ושקדים!!אך עדיין שאוכל חלבה או טחינה ישר הוא טוען ששורף לו בלוע...(אפילו שהוא לא מודע לרכיב ז"א שזה לא פסיכולוגי)...שאלתי הראשונה האם האלרגיה לבוטנים ושקדים תחלוף??והאם יש בדיקה ספציפית לטחינה כי שומשום הוא נוגע מידי פעם ולא קורה לו כלום טחינה זה פשוט עושה לו גירוי חזק...(אפילו טחינה גולמית ששמתי בתוך עוגה הוא ישר הרגיש וטען שהוא נצרב בגרון...

עכשיו...נולדה לי בשעה טובה בת...היום בת 6 חוד'...בגן נותנים להם פירות עם טחינה...ואני כבר מפחדת....האם להתחיל כבר עכשיו בטחינה או להמתין???חלד אומרים לי ככל שמוקדם יותר מתנסים כך האלרגיה פוחתת...מה לעשות????

אודה על תשובתכם....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי...

הוספת תגובה

• היי... - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    30/10/2011

שלום רב,
    לילד בן 6 ניתן לבצע בדיקת דם לאלרגיה לטחינה המכונה "ראסט". ניתן גם לבצע תבחין עור עם טיפה של טחינה ממש על העור.
    לילדה קטנה ההמלצות העדכניות הם לא למנוע שום מאכל מאחים של ילדים אלרגיים, בגלל שאין מידע ברור שזה מונע התפתחות האלרגיה. אבל יתכן ויש מקום כבל בשלב זה לבצע תבחיני עור לאלרגיה לטחינה\שומשום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה...

מורן
    01/11/2011

אך יש לי שאלה נוספת....האם לערוך לה תבחין עור בגיל 6 חודשים?לא צעיר מידי? או שפשוט לשים לה כפית קטנה של טחינה גולמית בפירות ולראות תגובה?....

חשוב לי לציין שעם הגדול נתתי לו טחינה מוכנה עם תבלינים בפעם הראשונה על הזרת ואז הוא התנפח...

מה דעתך?לנסות כרגע?להמתין?....אודה על תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה... - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    01/11/2011

שלום שוב, אפשר לבצע תבחין עורי גם בגיל 6 חודשים. וזה כדי להיות על הצד הבטוח ביותר.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו