פריחה ובצקת בגפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה ובצקת בגפיים
    ענבר
    05/12/2011

שלום, יש לי שאלה.
    לפני כשבוע הופיעה אצלי פריחה ברגליים וידיים. פריחה על פני כל העור של הגפיים עד לאזור הישבן וכפות הידיים. הפריחה היא בצורה של נקודות קטנטנות והעור כולו סמוק ואדום ונראה כמו כוויה. הוא גם מרגיש כמו כוויה ומלווה בגרד חזק. יום למחרת כבר החלו בצקות בעיקר ברגליים. הרופא משפחה נתן טיפול באהיסטון בערב ואלרג'יX בבוקר וכשהמצב החריף יום למחרת, הוסיף עירוי סטרואידים ו-60 MG של פרנדיזון לכמה ימים, אבל שום דבר לא עוזר. הפריחה עדיין אדומה, הבצקת רק מחריפה ואני חוששת שמא משהו מתפספס פה או שאני עדיים חשופה לגורם התגובה ואין לי דרך לדעת זאת. מה אתה מציע לי לעשות? עליי לציין שהוא בדק רמות בילירובין כי אני קצת צהובה והן יצאו תקינות, אבל מעבר לזה לא הרחיב את החיפוש.
    האם יש לך עצה אחרת בשבילי, איזה כיוון אחר מלבד האלרגיה שכולם תולים בה את יהבם?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחה ובצקת בגפיים

הוספת תגובה

• פריחה ובצקת בגפיים - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    06/12/2011

שלום רב,
    נראה שמדובר באורטיקריה חזקה, מחלה אלרגית שמופיע אחרי זיהומים או ללא כל סיבה ונמשכת מספר שבועות-חודשים. לאחר התחלה חזקה יחול שיפור הדרגתי עם טיפול בתרופות אנטיהיסטמיניות כמו אהיסטון וסטרוידים כמו פרדניזון.
    אפשרות אחרת היא אריטמה מולטיפורמה. זאת מחלה שמופיעה אחרי זיהום וירלי ונמשכת שבועיים-שלושה. הטיפול דומה להנ"ל.
    צריך לראות את הפריחה מקרוב כדי לאבחן במדויק.
    ישנם עוד מספר מחלות עם פריחה, נדירות יותר. לפעמים מדובר בזיהום פעיל כשקיים חום גוף גבוה.
    מאכל לך החלמה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה ושאלה קטנה נוספת

ענבר
    06/12/2011

בינתיים נוספו לכל הסימפטומים גם כאבי שרירים ומרפקים וחולשה. האם הם יכולים להיות תופעות לוואי של הסטרואידים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו