מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לכלביםאלירן25/01/2012
שלום דוקטור
מזה כ-3 שנים אני סובל מאוד מנזלת אלרגית התעטשויות, עיניים דומעות, חולשה כללית (עד רמה שאני צריך לעזוב הכל וללכת לישון).
לאחרונה, לאחר טסטים ובדיקת RAST שערכתי גיליתי שאני אלרגי לכלבים.
הרופאת אלרגיה שלי הציעה לי טיפול בזריקות ולאחר כשבוע כאשר יצרתי עימה קשר על מנת לאשר את הטיפול היא אמרה לי שאין צורך בטיפול מכיוון שאין לי כלב בבית ואני לא עובד עם כלבים!
ראוי לציין כי אני סובל הרבה ובאופן יום יומי מתופעות האלרגיה ונוטל תרופות נגד אלרגיה בכל יום שעוזרות אך לא ממש עד הסוף.
החלפתי הרבה תרופות במהלך הדרך כגון: זילרג'י, אריוס, טלפסט, ספריים למיניהם וכעת אלרג'יקס.
לסיכום, השאלה שלי היא כזאת:
האם כדאי להתעקש על הטיפול בזריקות? האם כדאי לשמוע חוות דעת נוספת? האם יש טיפולים אחרים שאתה מכיר ושיכולים לעזור? במידה ולא, אוליי תרופות חזקות יותר או אוליי טבעיות?
אני מתנצל על ריבוי השאלות אני פשוט כבר חסר אונים...
אשמח לתשובה, אלירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה לכלבים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/01/2012שלום רב,
זה נכון שאין צורך לקבל טיפול חיסוני נגד אלרגן של כלבים כאשר אין מגע שכיח עם כלב, כלומר זה לא גורם לנזלת הכרונית שלך,
יש לבצע בירור לנוכחות גורם נוסף ולקבל חיסון נגד גורם הרלוונטי.
איזה עוד רגישויות היו בבדיקת RAST פרט לכלב?
אשמח לקבלך לחוות דעת נוסף, לערוך לך בדיקה אלרגית נוספת ולהתאים טיפול תרופתי או חיסוני,
במקרים רבים, נזלת כרונית אינה אלרגית אלה מסוג VASOMOTOR RHINITIS. היא מגיבה טוב מאוד לטיפול אנטי היסטמיני אך לא לחיסונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לכלבים
אלירן25/01/2012היי
בבדיקת ה RAST לא היו עוד עדויות לאלרגיות נוספות מלבד לכלבים.
האלרגיה מגיעה עם התעטשויות מרובות בשלב הראשון, לאחר מכן נזלת, לאחר מכן דמעות בעיניים ורגישות כללית בפנים וממשיכה בהתדרדרות עד רמה של פריחה וקוצר נשימה (קרה לי פעם אחת) וכל זאת במידה ואני ממשיך בשהייה באותו המקום!
במידה וזזתי מהאזור שהייתי בו באותו הרגע של ההתפרצות האלרגתית (בהתחלה) המצב משתפר מאוד ואף נעלם.
שאלה נוספת, עם אילו קופ"ח אתה עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה לכלבים - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי25/01/2012שלום, אולי זה בכל זאת קשור לחשיפה סמויה לכלב? או לגומי? או לבושם?
אלרגיה לגומי ניתן לבדוק בטסטים, אל לא לבושם.
אני עובד עם מכבי, אני עובד בלאומית בביטוח משלים, אני עובד פרטי עם יתר הקופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)