אלרגיה ליוד ומאכלים שמכילים יוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה ליוד ומאכלים שמכילים יוד
    לי
    24/04/2012

שלום אני אלרגית ליוד.
    בנוסף אני אלרגית מאוד לאצות (שהבנתי שמכילות יוד)
    האם יש מאכלים שמי שאלרגי ליוד צריך להימנע מהם,כמו טונה למשל?
    או שהאלרגיה היא ליוד רפואי ולא למינרל עצמו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלרגיה ליוד ומאכלים שמכילים יוד - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    24/04/2012

שלום רב, מה שחשוב זה לדעת איך קבעת או קבעו לך אלרגיה ליוד.
    אבקש לכתוב את זה כאן.
    לגבי אלרגיה למאכלים כאלה או אחרים ממליץ להגיע לרופא אלרגולוג כדי לבצע תבחיני עור למזון. זה יתן תשובה מיידית.
    אלרגיה ליוד זה דבר לא שכיח. כשאומרים שמישהו אלרגי ליוד מתכוונים לתגובה לחומר ניגוד רנטגני שמכיל יוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ליוד-תגובה לד"ר

לי
    26/04/2012

היי,
    את האלרגיה ליוד אנחנו יודעים ראשית כי, אמא שלי אובחנה כאלרגית מאוד ליוד עוד בילדותה (היו יוצאות לה שלפוחיות בכל הגוף ולקח המון זמן עד שגילו שזו הסיבה) ,ואצלי זה פשוט כי כששמים לי יוד מתפתחת לי תפרחת בכל הגוף,אז כבר שנים אני לא משתמשת,אבל כשיוצא לי בטעות להשתמש במוצרים שמכילים,כמו איפור שלא ידעתי שמכיל יוד ורק אחרי שהתפתחה אלרגיה בעיניים ראינו שכתוב על האריזה שיש בו יוד,או למשל,
    לאחרונה כשחזרנו מים המלח ושמתי בוץ קנוי (שאחרי שהתפתחה לי אלרגיה ראינו שכתוב על השקית שמכיל יוד) יום למחרת כל הגוף התמלאתי אדמומיות וגירודים שלקח שבוע ופעמיים ביום לורטדין להרגעת הגירוד הבלתי נסבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרגיה ליוד-תגובה לד"ר - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    26/04/2012

אני מציע לעשות תבחיני עור למאכלים שונים כולל דגים ואמרת מעוניינת במאכל מסויים שאין אליו תבחין מוכן, יש להביא אותו לבדיקה כדי לבצע טסט עורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו