אלרגיה לניקל - ממה יש להימנע?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה לניקל - ממה יש להימנע?
    ד``ר בן רנר
    18/02/2008

שלום,
    אני בת 16 ולפני 3 שנים עשיתי בדיקה והתברר שיש לי אלרגיה לניקל וקובלט,
    קיבלתי משחה בשם דיפרוסאליק (בצבע ורוד) המשחה עזרה לי ואני מנסה כמה שיותר להימנע מהמזונות כמו: עגבניה, תירס וכו,..
    אך עדיין יש אצלי (זה על הידיים בלבד..) שלפוחיות וגירודים והעור קשה...אפילו הציפורניים שלי קצת נהרסו ....מה אני אמורה לעשות?
    ואילו חומרים במשחות אני אמורה לשים לב שלא יהיו כשאני קונה (למשל קרם להסרת שיער....)
    בתודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רגישות לניקל

ד``ר בן רנר
    18/02/2008

אורלי שלום.הניקל והקובלט שתי מתכות הגורמות לדלקת עור ממגע.ההימנעות היא התרופה הבדוקה.במשחות וקרמים אין ניקל כך שאין מה להזהר.גם הקשר לעגבניה ולתירס מפוקפק.לדאבוני עדיין יש הממליצים להימנע ממזונות שונים בעלי תכולת ניקל אפסית תוך מחשבה שזה יפתור את התופעות ולא היא.בישול בסיר ניקל עלול להעלות את תכולת הניקל במזון המבושל ולכן יש לבשל בסירי אמייל אך בצורה כזו אין לדבר סוף.לגבי התלונות שלך והרס הצפורניים נראה לי שמדובר במחלת עור שונה..יש לבדוק את הקשר בין הממצאים שלך לניקל ואני בספק גדול אם קיים קשר שכזה.
    דר' ורנר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו