גרד בגב שלא מגיב לשום טיפול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרד בגב שלא מגיב לשום טיפול
    דודו
    29/06/2012

שלום. אני סובל כ-3 חודשים מגרד בגב ובכתפיים שלא הגיב לטיפול אנטי פטרייתי מקיף (שמפו + כדורים) / נטילת אנטי היסטמין במשך שבועיים / נסיון להמנע מכל גורמים אלרגניים שאני עלול להיות רגיש אליהם לאחר בדיקות אלרגיה כולל Cosmetic Patch Test. הגרד הוא יום-יומי, ממוקד רק בגב מלבד שהתפשט כמה פעמים בודדות לרגליים ולאזור מתחת האשכים. כמו כן אני סובל בערך מאותו זמן מכאב בגרון באזור צידי הגרוגרת שהחל ככאב עם רגישות למגע, אך כעת הרגישות למגע כבר חלפה. מדובר בכאב קל ובתדירות נמוכה (כפעם ביום), ומשום מה פורץ בעיקר לאחר שתיית אלכוהול. כמו"כ כמה מקרים בודדים של כאב קל בבית השחי בשני הצדדים שחלף מהר. לא הבחנתי בבלוטות נפוחות בשום מקום בגוף. כמו"כ אני סובל כחודש מדלקת בעפעפיים שגורמת לגרד בעיניים כמה פעמים ביום. אולטרה סאונד של הגרון תקין מלבד בלוטות לימפה "תגובתיות" בגודל 5 מ"מ. בדיקות דם כולל ספירת ושקיעת דם תקינות, מלבד הידבקות במחלת הנשיקה בעבר. צילום חזה תקין. אולטרה סאונד בטן כולל כבד וטחול תקין. נדבקתי על ידי רופא משפחה, רופא עור, רופא אף אוזן גרון, רופא אלרגולוג, רופא ריאות... ההמלצות של כולם מסתכמות בהמלצה למעקב בלבד. האם יש עוד משהו שכדאי לבדוק או שיכול לעזור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גרד בגב שלא מגיב לשום טיפול - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/07/2012

שלום רב, הייתי רוצה לדעת מה בדיוק מצאו לך בבירור אלרגי,
    ללא פרטים מלאים בינתיים המלצתי היא פרלימינרית בלבד.
    אלרגיה זה מחלה כרונית, אי אפשר להיפטר ממנה על ידי טיפול קצר במשך שבועיים. בדר"כ דרוש טיפול ממושך יותר. במקרה ותרופה אחד לא עזרה עוברים לתרופה אחרת. יש אפשרות בטיפול עם משחה ללא כדורים. אם אתה גר במרכז הארץ, תבוא לייעוץ ישיר.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מצאו בברור אלרגי

דניאל
    03/07/2012

בבדיקה שדוקרים את היד : אלרגיה לחתולים , עובש, כתלית יהודה.
    בתבחין מטלית רגיל : אלרגיה.... לפלסטר שאיתו הדביקו את המטלית !!
    (גם תחבושת אלסטית ושעון עשו לי אלרגיה בעבר. דאודורנט ספריי כמו AXE עושה לי כאב איום חד כמו סכין בבית השחי. בסוף מצאתי דאודורנט סטיק ללא אלכוהול שאני בסדר איתו)
    בתבחין מטלית קוסמטי : אלרגיה ל CocamidoPropylBetaine ו Thiomersal

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מצאו בברור אלרגי - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    03/07/2012

דניאל שלום, חומר Cocamido... נמצא בהרבה סוגי שמפו וסבונים, זה רשום ברשימת המרכיבים, מומלץ להימנע מאלה או לשטוף היטב במים אחי השימוש.
    טיומרסל זה חומר משמר בתכשירים רפואיים שכמעט ולא משתמשים בו היום.
    אלרגיה לעובש וכותלית יהודה יכולה להפריע כל השנה, היא לא חולפת, לכן לא מפתיע אותי שגרד ממשיך וממשיך, כאלרגיה ממשיכה. לכן מומלץ לקחת טיפול ממושך, למצוא טיפול הכי מתאים האם זה כדורים אנטיהיסטמינים או משחת סטרואידים או ביחד וליטול קבוע או לסירוגין על פי עוצמת גרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

דודו
    04/07/2012

תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו