מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגישות למזוןת.13/07/2012
גילו לי לפני כמה זמן רגישויות למזונות שכמובן שעבר אכלתי אותם ללא בעיה.מעניין אותי לדעת האם מצבים נפשיים רגשיים קשים כמו מעבר לארץ אחרת והתמודדות עם קשיי ההסתגלות יכולים לגרום להתפתחות של רגישויות למזון? האם יש משהו שיכול להחזיר את המצב לאחור או שזה כבר בלתי הפיך למשל הומאופטיה או תרופות אחרות? פשוט זה מגביל את חיי כרגע ופוגע באיכותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות למזון - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי13/07/2012שלום רב, כדאי לפרט מה הביטוי שי רגישות ולאיזה מזון ואיך גילו זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
ת.13/07/2012הרגישות מתבטאת בעיקצוצים בגרון, תחושת יובש, לפעמים בצקת בגרון וצורך לכחכח בגרון כל הזמן.
הרגישות היא לקמח לבן (לא רגישה לגלוטן, עשיתי בדיקה לצליאק), קמח מלא, שוקולד, דברי חלב פרה, סוכר לבן, שיבולת שועל.
העיקצוצים הכי מפריעים כשאני אוכלת מאכלים המכילים את החיטה, קמח וכו'.
כדאי שתדע גם שיש לי ריפלוקס ואני נוטלת תרופה בשם פנטרופזול 40 מ"ג פעם ביום וזה לא עוזר ממש לסימפטומים הללו אפילו אם הם נובעים מהריפלוקס.
הבדיקה שעשיתי היא באמצעות מכשיר חשמלי, בדקו את מוליכות החשמל בגוף וכך קבעו למה אני רגישה.אני יודעת שהבדיקה אמינה כי כשהפסקתי לאכול את אותם מזונות הבעיה הפסיקה אבל זה במקביל גם ללקיחת רמדי הומאופטית שעזרה להפסיק את העקצוצים שהיו בגרון כל הזמן והציקו נורא.
אני מבקשת לדעת אם זה הפיך או לא כי עד כה כאמור לא היו לי שום רגישויות לאוכל שהזכרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי14/07/2012שלום רב, קודם כל לא מדובר ברגישות אלרגית למזון. רגישות אלרגית למדון היא רגישות חזקה ולפעמים מסוכנת ובא לידי ביטוי עם פריחה מידית, נפיחות, קשי נשימה ואפילו שוק אנפילקטי. רגישות אלרגית למזון אני בדרך כלל נשארת לכם החיים. מאבחנים אותה בטסטים אלרגיים. אצלך זאת רגישות אחרת. יתכן והיא מחלוף. המשמעות רפואית ודיוק של אבחון שעברת אינה ידוע.
חשוב גם לציין שתופעות שאת מרגישה בגרון, כולל ליחה, נובעים לפעמים מאלרגיה לאלרגנים נשאפים כמו אבק ואבקנים. לכן מומלץ לעבור אבחון אלרגי ואולי להתאים טיפול לפי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אבל...
ת.17/07/2012אמנם לא מדובר באלרגיה כמו שאתה אומר אבל עדיין התופעות שציינתי קורות אחרי אכילת מזון מסויים ונשארות ומציקות מאוד.מה ניתן לעשות במקרים כאלו בכל זאת? האם נותנים טיפול תרופתי?
אגב, אני לא גרה בארץ כרגע אבל יש לי עדיין ביטוח לאומי ובריאות בארץ.כדי להגיע לרופא אלרגיה צריך הפניה מרופא משפחה?
אני רוצה להודות לך מאוד על הפירוט והעזרה הרבה ןהמשמעותית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך אבל... - תגובה
ד``ר ולרי טפליצקי17/07/2012שלום רב, נכון, ברוב הקופות דרושה הפנייה מרופא משפחה, אבל זאת לא בעיה בד״כ. בארץ רופאים אוהבים לעזור למטופלים ומפנים לאלרגולוג כשמטופלת מבקשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור ו...
ת.18/07/2012אני רואה שאתה מקבל בנתניה ואני גרה בארץ ליד נתניה.האם אתה מקבל לקוחות של קופת חולים לאומית? אני מגיעה באמצע אוקטובר.כמה זמן מראש צריך להזמין תור והאם אפשר להגיע גם באופן פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)