תכשיר למצבי חירום נשימתיים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכשיר למצבי חירום נשימתיים?
    דני
    13/08/2012

שלום,

בארבעה החודשים האחרונים אני סובל מתופעות שאובחנה לאחרונה על ידי רופאת עור כאלרגיה.

זה התחיל מכתמים אדומים ונפוחים על העור, שהופיעו בדרך כלל לאחר שינה שכיבה והיו נעלמים תוך מספר שעות.
    בהמשך הופיעה תחושה מוזרה בשפתיים, בגרון ובכפות הידיים.

הרופאה רשמה לי תרופה חזקה בשם פרדניזון, למשך שבוע כדי "לאפס" את המצב האלרגי שהגוף נכנס אליו, ובנוסף אנטיהיסטמין.
    בינתיים אני מעונין להמתין עם לקיחת התרופה החזקה פרדניזון. הסימפטומים סבירים וייתכן שקשורים לתקופת לחץ בחיים שלי, שאני מקווה שתסתיים בחודשים הקרובים.

יש לי רק דאגה אחת: אני קורא שהתופעה שממנה אני סובל, עשויה, במצבי הקיצון שלה, לסכן חיים באמצעות חנק.
    ואני אכן חווה קשיי נשימה מפעם לפעם, בעקבות התעבות מסוימת בגרון.
    חשוב לי להדגיש:
    - הרופאה אבחנה את רמת החומרה כמצב יחסית קל. הכתמים על העור ניכרים כשהם נמצאים, אבל ההתנפחויות באזור הפנים לא נראים כלפי חוץ.
    - מעולם לא הגעתי למצב שקרוב לחנק, אבל מפעם לפעם, למצב שדורש ממני מאמץ מסוים בנשימה ופסיכולוגית הוא מבהיל אותי.

ועתה לשאלה:
    האם קיים תכשיר למצבי חירום? משאף, מזרק או משהו מעין זה, שאני יכול לקחת איתי ושיהיה קו טיפול ראשון אם עוצמת הסימפטומים שלי יקפצו פתאום לרמה מסוכנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תכשיר למצבי חירום נשימתיים? - תגובה

ד``ר בן רנר
    15/08/2012

שלום
    שמה בעצת הרופאה ואך תדאג.אם התופעה חולפת אינך זקוק לסטרואידים .השתמש באנטיהיסטמיניקה והתופעה תחלוף .אל דאגה חנק נדיר ביותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו