מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזלת וחלבטל09/09/2012
שלום רב
בחודשים האחרונים החלטתי לבדוק את הקונספציה איתה חייתי כל חיי - שהנזלת שלי נובעת מאלרגיה לחלב. במשך חודשיים-שלושה לא צרכתי מוצרי חלב בקר (רק חלב עזים). הנזלת שלי שכחה (עם כי לא נעלמה כליל). יש לציין שכבר עברתי תקופות דומות גם כשכן צרכתי מוצרי חלב בקר - כל עוד לא באתי במגע עם בעלי חיים, לא הופיעו סימפטומים משמעותיים של אלרגיה - לכן, כיוון שלא נעלמה לי הנזלת לחלוטין, לא השתכנעתי שהחלב הוא אכן הגורם הבעייתי.
ביום חמישי אכלתי חלב (ולא מעט ממנו), והאלרגיה לא חזרה. עם זאת, החלטתי להמשיך להתנזר מהחלב, לעוד מספר ימים. אתמול בערב (כמעט יומיים וחצי אחרי שצרכתי חלב), החל התקף משמעותי למדי של האלרגיה.
האם ייתכן שההתקף שחטפתי אתמול היה בגלל החלב שאכלתי ביום חמישי? תגובה מאוחרת כ"כ היא סבירה, או שסביר יותר שאתמול נחשפתי למשהו אחר שגרם לי לתגובה האלרגית?
בנוסף, ידוע לי כי לעתים קרובות אומרים שאנשים שרגישים לחלב כן יכולים לצרוך חלב עזים ללא חשש, עקב הדמיון בהרכבו לחלב אדם. רציתי לדעת אם אותו הכלל תופס גם לגבי אלרגיות שמתבטאות בנזלת, או שמדובר רק בקשיים בעיכול? בנוסף - האם יש עוד סוגי חלב ש"טובים" יותר לצריכה מחלב בקר? (אולי חלב כבשים או בופאלו?)
תודה רבה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת וחלב - תגובה
ד``ר בן רנר09/09/2012שלום
לחלב אין קשר לנזלת .זה מיטוס שמסתובב בסביבה בגלל דברי הרמב"ם שחלב גורם לליחה.אלו הסימוכין היחידים .מכיוון שמאז הרמב"ם התקדמנו ברפואה אפשר למחוק אבחנה זו. החלב גורם לבעיות הבמערכת העיכול בגיל צעיר החלבון ובגיל מבוגר סוכר החלב הלקטוז.כל השאר שטויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
נזלת אלרגית אצל ילד בן 11 וחצי
אלרגיה לבוטנים אצל תינוק בן שנה
נפיחות בשפה התחתונה - ממה יכולה להיגרם?
סטרונאז טיפול באלרגיה לקרדית האבק
אלרגיה, סטרונאז והשפעה מסוימת בסיכון לקורונה
כאבי בטן לאחר אכילת פטריות
מה הסיבה להתקפי אלרגיה בשעות הבוקר המוקדמות?
פריחה אלרגית בעור בכף היד
קוורצטין במקביל לנטילת כדורי טלפסט
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)