נזלת וחלב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזלת וחלב
    טל
    09/09/2012

שלום רב
    בחודשים האחרונים החלטתי לבדוק את הקונספציה איתה חייתי כל חיי - שהנזלת שלי נובעת מאלרגיה לחלב. במשך חודשיים-שלושה לא צרכתי מוצרי חלב בקר (רק חלב עזים). הנזלת שלי שכחה (עם כי לא נעלמה כליל). יש לציין שכבר עברתי תקופות דומות גם כשכן צרכתי מוצרי חלב בקר - כל עוד לא באתי במגע עם בעלי חיים, לא הופיעו סימפטומים משמעותיים של אלרגיה - לכן, כיוון שלא נעלמה לי הנזלת לחלוטין, לא השתכנעתי שהחלב הוא אכן הגורם הבעייתי.
    ביום חמישי אכלתי חלב (ולא מעט ממנו), והאלרגיה לא חזרה. עם זאת, החלטתי להמשיך להתנזר מהחלב, לעוד מספר ימים. אתמול בערב (כמעט יומיים וחצי אחרי שצרכתי חלב), החל התקף משמעותי למדי של האלרגיה.
    האם ייתכן שההתקף שחטפתי אתמול היה בגלל החלב שאכלתי ביום חמישי? תגובה מאוחרת כ"כ היא סבירה, או שסביר יותר שאתמול נחשפתי למשהו אחר שגרם לי לתגובה האלרגית?

בנוסף, ידוע לי כי לעתים קרובות אומרים שאנשים שרגישים לחלב כן יכולים לצרוך חלב עזים ללא חשש, עקב הדמיון בהרכבו לחלב אדם. רציתי לדעת אם אותו הכלל תופס גם לגבי אלרגיות שמתבטאות בנזלת, או שמדובר רק בקשיים בעיכול? בנוסף - האם יש עוד סוגי חלב ש"טובים" יותר לצריכה מחלב בקר? (אולי חלב כבשים או בופאלו?)

תודה רבה
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נזלת וחלב

הוספת תגובה

• נזלת וחלב - תגובה

ד``ר בן רנר
    09/09/2012

שלום
    לחלב אין קשר לנזלת .זה מיטוס שמסתובב בסביבה בגלל דברי הרמב"ם שחלב גורם לליחה.אלו הסימוכין היחידים .מכיוון שמאז הרמב"ם התקדמנו ברפואה אפשר למחוק אבחנה זו. החלב גורם לבעיות הבמערכת העיכול בגיל צעיר החלבון ובגיל מבוגר סוכר החלב הלקטוז.כל השאר שטויות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו