אלרגיה חריפה ומוזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלרגיה חריפה ומוזרה
    גיא
    01/11/2012

אתמול בערב הכנתי ארוחת ערב:
    שניצל מצופה פירורי לחם וביצה, פתיתים עם בצל ובצד קטשופ וחרדל
    בתום הארוחה הרגשתי תחושת חנק קלה ומיד שתיתי בקבוק לימונדה שלם תוך כדי שאני מנסה לגרגר את הנוזלים בגרון בשל תחושת החנק
    תוך שניות ספורות קרה כך:
    כתפיי, צווארי, הראש, העניים הפנים (בעצם כל הגוף העליון) בער והאדים בצורה קצונית.
    אוזניי נסתמו, דרכי הנשימה מהאף נסתמו
    ידיי התמלאו פריחה והרע מכל שפתיי והלשון שלי התנפחו לממדים מפחידים עד כדי שהלשון איכלסה את כל הפה ולא יכולתי לדבר!
    בשל הלחץ הנורא והחוסר אונים (הרגשתי שעוד דקות ספורות אני פוקע מתחושת השריפה והלשון הנפוכה) אשתי הזמינה אמבולנס ופינו אותי תוך רבע שעה לבית החולים
    קיבלתי זריקת אדרנלין וכל האלרגיה הנוראית הזו חלפה תוך דקות.
    זאת הפעם הראשונה בחיי שחוויתי משהו כזה
    התור שלי לרופא אלרגן הוא רק עוד שבוע וחצי ואני חרד לאכול מאז אתמול בלילה
    לי הייתה הרגשה שהסיבה לאלרגיה הייתה החרדל שבדרך כלל אני לא אוכל והפעם ממש ניגבתי בו את השניצל בכמויות נדיבות, למעשה רבע צנצנת אכלתי ממנו.
    קראתי ברשת וגיליתי שיש אלרגיה לחרדל ואפילו הלשון הנפוכה והפריחה הן תופעות ידועות באלרגיה שכזו.
    אני שותה מים ולא נוגע בכלום בגלל החרדה שמא יקרה לי הדבר שוב
    אמרו לי בבית החולים שהתפרצות אלרגית שניה יכולה לגבול באסון
    איך עלי לגשת לנושא עד שיראה אותי רופא מתאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלרגיה חריפה ומוזרה

הוספת תגובה

• אלרגיה חריפה ומוזרה - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/11/2012

שלום רב, בהחלט נראה שהייתה לך תגובה אלרגית וככל הנראה פתחת אלרגיה לחרדל. יתר המאכלים אתה יכול לאכול. תתחיל לאכול בהמות קטנה ותקשיב לגוף. תרכוש מזרק אפיפן בעזרת מרשם של רופא משפחה. זה אדרנלין לשימוש חירום עצמאי. בתגובה אלרגית קלה תשתמש בתרופה אהיסטון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון נוסף

גיא
    02/11/2012

קודם כל תודה על התגובה

אתמול הלכתי בדחיפות לרופא אלרגני עצמאי שעובד עם הקופה שלי
    אחרי שסיפרתי לרופא את הדברים הוא טען שלא שמע על אלרגיה לחרדל ושככל הנראה התגובה הייתה לסוג חלבון מסוים שאולי היה בתוך החרדל או אולי בעוף
    קיבלתי ממנו מרשם ובאמת גם הוא הכווין אותי להסתובב עם מזרק אדרנלין עלי בכל זמן בעצם forever!
    קצת קשה לי לקבל את המצב החדש שגורם לי להרגיש כמו איזה חולה אפילפטי או סכרתי שצריך להיות מוכן למצבים כאלו מוזרים בחיי היום יום שלו
    בנוסף קיבלתי ממנו מרשם לכדורים בשם זילרג'י שלא ממש הבנתי מה התועלת שלהם
    לפי הסברו הם חלשים יותר מזריקה של אדרנלין אבל כן מורידים את התופעות של התקפת אלרגיה תוך 20 דקות
    אשמח להסבר מפורט יותר על הכדורים שאתה הצעת
    תודה על הסבלנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידכון נוסף - תגובה

ד``ר ולרי טפליצקי
    02/11/2012

בהחלט קיימת אלרגיה לחרדל, וזה אפילו לא נדיר. תסתקל באינטרנט allergy to mustard

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו